8 Alasan Apa Sampeyan Kudu Sinau babagan Bhinéka lan Gawan

Bhinéka tegese duwe macem-macem budaya, latar, lan kapercayan ing sawijining wilayah utawa papan, dene kalebu kalebu kalebu kabeh wong tanpa diskriminasi. Bhineka lan kalebu kalebu penting banget kanggo nyegah komunitas sing dipinggirake utawa ora entuk hak dhasar.

Napa Bhinéka lan Gawan Tansah Kabutuhan Gedhe?

Ing blog iki, kita bakal nerangake sebabe bhinéka lan inklusi penting lan kabutuhan sing gedhe, apamaneh ing jaman saiki. Sawetara alasan paling penting supaya luwih kalebu lan nyengkuyung macem-macem kacathet ing ngisor iki:

Nyebar Penerimaan lan Toleransi:

Nalika kita urip ing papan sing padha, ing endi wong liya sing ora nuduhake budaya utawa kapercayan, dununge penting banget supaya bisa sabar lan silih ajeni kanggo urip bebarengan kanthi tentrem. 

Nalika saya tuwa lan luwih maju kanthi teknologi lan global, ora ana alesan kanggo duwe pola pikir bias sing bisa nyebabake wong liya utawa komunitas bisa uga cilaka. 

Kita kudu nyebarake panrima lan toleransi kanggo kabeh wong tanpa preduli iman, seksualitas, kesukuan, jenis kelamin, ras, lan liya-liyane, utamane kanthi pitulung saka lokakarya pelatihan keragaman lan inklusi ing institusi pendhidhikan, setelan kesehatan, lan papan kerja. 

Mbangun Kesatuan kanggo Kamanungsan

Ora ana kekuwatan ing bumi sing bisa ngrusak bangsa utawa komunitas apa wae yen dheweke jumeneng setunggal lan dadi dhukungan paling gedhe. Ora ana wong sing duwe hak ngrusak utawa ngancam wong liya; mula, kita minangka manungsa kudu bebarengan lan ngutamakake kamanungsan tinimbang perkara liyane.

Masalah sosial sing ora kaetung ana ing jagad iki, lan siji-sijine cara kanggo ngatasi masalah kasebut yaiku ngadeg bareng-bareng nyengkuyung wong-wong sing ditindhes lan kerja bareng kanthi aktif kanggo mbasmi utawa paling ora nyuda masalah kasebut. Unity kepengin weruh manawa wis rampung kanthi bener. 

Duwe Merdika saka Diskriminasi

Nesu banget yen ana wong sing didiskriminasi adhedhasar jender, sandhangan, agama, kesukuan, ras, orientasi seksual, utawa status finansial. Diskriminasi kasebut ndadekake karusakan permanen lan jero, nyebabake hak dhasar kasebut kompromi lan nyebabake sawetara masalah serius. 

Bhinéka lan klebu duwé prekara sing penting kanggo nyelehake diskriminasi kasebut kanggo ngaso lan nggawe masa depan sing luwih apik kanggo kabeh wong. Iki kalebu upah sing padha, hak kanggo pendhidhikan, layanan kesehatan sing pantes, lan liya-liyane.

Kesadaran babagan Hak Saben Liyane

Urip ing taun 2021, ora ana alesan kanggo ora ngerti hak dhasar liyane. Nalika nggawe kesadharan babagan komunitas ing sekitar kita, kita bakal luwih eling, nggawe empati lan pangerten. 

Iki ngidini wong kanggo kolektif nyedhiyakake kabutuhane saben liyane lan tuwuh dadi masarakat. Urip ing telung Es, yaiku, podo, ekuitas, lan empati, nggawe kamulyan kanggo jagad kita babagan kesehatan mental lan fisik, ningkatake ekonomi, lan ngundhakake level pendhidhikan ing level nasional. 

Nggawe Kesempatan Karir lan Akademik Luwih Luwih

Bhinéka lan klebu duwé pranala sing kuwat banget karo karir lan akademisi wong ing saindenging jagad. Contone, wanita sing cocog banget kanggo peran kepemimpinan entuk kesempatan dijupuk adhedhasar jender. 

Saiki, perusahaan sing diajak kerja ora duwe katrampilan lan pengalaman sing kuat. Bayangake yen akeh wanita kaya dheweke diidini nindakake paling apik kanggo peran sing cocog kanggo dheweke, asile bakal apik tenan kanggo perusahaan / organisasi sing prihatin lan negara sing digarap. 

Dadi akeh wong sing ora duwe kesempatan sing luar biasa adhedhasar sapa sejatine, lan jagad iki ora duwe wong sing duwe talenta lan pengalaman adhedhasar diskriminasi iki. Bhinéka lan klebu nyipta kesempatan kaya ngono kanggo wong-wong kanggo nggarap karir lan menehi kesempatan sing padha kanggo pendhidhikan kaya liyane.

Entuk perawatan kesehatan sing luwih akeh

miturut Mercusuar, 19% komunitas LGBTQ +, utamane wong transgender, ditolak terus-terusan kesehatan lan malah dilecehake dening dokter / profesional kesehatan. 

Blog sing padha nglaporake manawa mung ing 2016, luwih saka 175 undang-undang anti-LBGTQ dilulusake ing 32 negara bagian AS, ing endi meh 10% saka wong-wong mau ora duwe akses menyang kesehatan lan perlindungan. 

Kajaba iku, miturut TheUndefeated, 1 saka 5 wong diwasa kulit ireng ditangani diskriminasi ing lingkungan kesehatan. Bentenipun, 37% wanita kulit ireng karo bocah-bocah, 25% wanita kulit ireng umume, lan 15% pria kulit ireng mbedakake diskriminasi rasi ing bidang kesehatan umume. 

Bhineka lan kalebu kalebu penting banget kanggo njamin kabeh wong entuk layanan kesehatan tanpa diskriminasi utawa bias.

Mbangun Empati Antarane Kabeh

Yen ora ana liyane, keragaman lan kalebu kalebu empati kanggo kabeh wong lan njamin kabeh wong dianggep adil. Ngerti perjuangan lan latar saben liyane nggawe hubungan sing luwih apik lan luwih cedhak ing antarane wong sing beda-beda, nanging padha-padha ing ati. 

Nduwe empati minangka inti saka manungsa, lan iki sing ndadekake kamanungsan luwih utama. Wong sing tresna karo sapa sejatine utawa cara lair lan ngrawat wong-wong mau kanthi kabecikan nggawe jagad iki papan sing luwih apik.

Entuk Pangerten Luwih Saka Kesetaraan lan Positifitas ing antarane Kabeh Komunitas

Duwe hak sing padha yaiku saben wong lair. Nalika promosi macem-macem lan nyebarake kalebu, sampeyan bakal ngerti babagan kabeh komunitas sing ana ing sekitar sampeyan lan ing endi wae ing bumi. 

Iki nggawe sampeyan luwih ngerti dheweke lan menehi kontribusi kanggo kesejahteraan kanthi seneng hak-hak dhasar kasebut. Iki mesthine bakal nyebar positif ing antarane kabeh lan nggawe hubungan sing luwih jero lan luwih migunani.


final Pikiran

Dadi manungsa sing luwih apik babar pisan ora angel. Sing penting yaiku kepiye kehadiran sampeyan kanggo kesehatan mental lan fisik wong ing sekitar sampeyan. Telung Es sing kasebut ing ndhuwur penting banget supaya kabeh komunitas urip bebarengan kanthi tentrem tanpa ngganggu hak lan kesempatan sapa wae. 

Mromosiaken macem-macem lan klebu dijamin bisa narik kasuksesan lan kamakmuran, nalika diskriminasi lan panindhes nggawe lam lan kasusahan ing bumi.

Petugas Kemitraan at Study Abroad Nations | Deleng Artikelku Liyane

Study Abroad Nations.Kita wis nulis atusan panuntun sing wis nulungi mayuta-yuta siswa ing ndonya. Sampeyan bisa nyambung karo kita kapan wae liwat platform media sosial utawa liwat email.

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.