13 Kursus Online Gratis Top Kanggo Nulis Konten

Yen sampeyan pengin nggawe katrampilan nulis konten, artikel iki ngemot rincian kursus online gratis sing paling apik kanggo nulis konten ing internet. Nulis konten kedadeyan minangka salah sawijining dhasar pemasaran sing paling efisien wiwit ana media anyar.

Statistik nuduhake manawa umume wong seneng nulis. Iki bisa dadi sebab kenapa dheweke ujar "konten minangka raja". Kabeh wong katon dadi panulis, nanging ora kabeh wong panulis sing apik. Panulis konten sing apik nggawe artikel sing kualitas bebas saka plagiarisme.

Kajaba iku, teknologi lan tren anyar terus maju lan minangka panulis konten sing apik, sampeyan kudu tetep trampil. Sampeyan ora bisa terus nganggo tren anyar yen ora entuk katrampilan sing dibutuhake ing pasar. Iki minangka sebab kenapa kita nyusun kursus online gratis paling apik kanggo nulis konten kanggo sampeyan ing artikel iki.

Sorotan artikel kasebut ana ing tabel isi ing ngisor iki. Sampeyan bisa ndeleng.

[lwptoc]

Apa sing Nulis Konten?

Nulis konten minangka wujud tulisan online sing nyakup rencana, nulis, lan nyunting konten web, utamane kanggo tujuan pemasaran digital. Kanthi tembung liya, kalebu nggawe artikel sing katon ing situs web biasane kanggo adol utawa promosi produk tartamtu.

Klien nyedhiyakake panulis konten kanthi outline sing bisa digunakake. Garis besar sing diwenehake klien nerangake tugas lan syarat SEO kalebu tembung kunci lan keyphrase sing gegandhengan.

Tugas panulis konten yaiku nggawe artikel sing apik sing bakal target kaca web nggunakake garis gedhe. Nulis konten beda karo jurnalisme utawa copywriting tradisional. Iki amarga nulis konten digawe supaya bisa pengaruh ing kaca web.

Saliyane, nulis konten duwe hubungan sing raket karo Search Engine Optimization (SEO). Ing panulisan konten, sampeyan kudu nulis artikel sing fokus banget sing bakal ngemot sawetara tembung kunci sing digoleki para pamaca online.

Yen sampeyan pengin nulis konten sing bermutu, sampeyan bakal yakin tembung kunci katon kanthi kapadhetan sing bener. Kajaba iku, teks bakal ora plagiarisasi, jelas, lan ngarahake promosi produk. Nanging, konten sing ditulis kanthi sithik ora bakal pangkat ing mesin telusuran.

Kepiye cara sinau nulis konten ing omah?

Yen sampeyan seneng nulis lan wis suwe digunakake, sampeyan uga bisa sinau nulis kanthi online saka kenyamanan omah. Sampeyan ora butuh sertifikasi apa wae kanggo miwiti nulis. Nanging, entuk sertifikasi ing nulis konten bakal nyengkuyung resume lan nambah kesempatan kanggo entuk tugas kanthi bayaran ing lapangan.

Ing ngisor iki minangka langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni kanggo sinau nulis konten ing omah:

1. Pilih ceruk sampeyan

Langkah kapisan kanggo nulis konten yaiku milih area sing sampeyan tresnani banjur tulis ing kana. Yen sampeyan milih ceruk sing disenengi, sampeyan ora bakal angel nggawe riset babagan topik sing bakal ditulis.

Ing ngisor iki sawetara relung sing bisa dipilih:

  • Finance
  • Travel
  • Fitness lan diet
  • Pendhidhikan lan kesempatan
  • Kesehatan lan kesejahteraan
  • Kulawarga, sesambetan, lan parenting
  • Yoga lan semedi
  • Masak lan nutrisi
  • Kepemimpinan lan karir
  • Kerajinan, rajutan, utawa hobi kreatif liyane

2. Gawe situs web utawa blog

Sawise milih ceruk, sing sabanjure kudu nggawe situs web utawa blog supaya sampeyan bisa miwiti nulis supaya bisa entuk online.

Yen sampeyan pengin entuk blog gratis kanggo nulis, priksa WordPress or Wix, utawa Sedheng. Sampeyan isih bisa nyiyapake situs web kanggo entuk online kanthi luwih akeh, entuk pelanggan anyar, lan ngasilake dhuwit.

3. Nulis conto karya

Gawe portofolio cara nulis lan nerbitake konten ing situs web utawa blog sampeyan. Nalika nulis lan nerbitake konten ing situs web utawa blog, priksa manawa sampeyan nuduhake sukses karo kulawarga lan kanca supaya bisa entuk pengunjung situs sing bisa dikonversi dadi pelanggan sing bali.

4. Pitch dhewe ing endi wae

Saiki sampeyan wis miwiti nulis kanthi apik ing ceruk, sampeyan bisa golek luwih akeh kerja ing papan liya. Ana sawetara platform online sing klien nerbitake lapangan kerja kanggo freelancer. Sampeyan bisa mriksa platform kasebut kanggo proyek. Bakal mbantu sampeyan nggawe portofolio minangka panulis konten lan entuk reputasi.

Kajaba iku, sampeyan bisa mriksa perusahaan lan situs web sing mbutuhake layanan panulis konten. Mangkene carane sampeyan bisa ngrampungake:

  • Gawe tulisan cekak sing nerangake apa sing sampeyan lakoni. Sampeyan ora bakal bisa ngandhani sapa sing bakal dihubungi kapan wae sing mbutuhake panulis.
  • Hubungi perusahaan lan dadi sukarelawan kanggo nulis situs web. Sampeyan uga bisa nawakake nggawe konten sing disponsori babagan produk lan layanan kanggo situs web sampeyan.
  • Gabung karo grup jejaring online lan wong kanggo nggawe sambungan ing antarane panulis lepas liyane. Umume yen kerja sing kasedhiya bisa dituduhake ing komunitas kasebut
  • Gawe online lan majalah cetak. Hubungi editor lan critakake babagan artikel tartamtu sing pengin ditulis.
  • Priksa ing platform lepas kaya FiverrUpwork, lan Situs web kanggo entuk proyek nulis isi. Pilih proyek sing bisa ditindakake supaya bisa entuk pengalaman luwih akeh ing lapangan
  • Waca lan komentar ing blog liyane sing disenengi. Iki bakal mbantu sampeyan ngerti panulis konten liyane sing bisa dituduhake lan bisa uga ngubungake sampeyan karo klien sing mbayar kanthi apik
  • Priksa manawa LinkedIn lan akun media sosial sampeyan wis diupdate kanthi tepat lan nyakup link menyang karya sing diterbitake supaya bisa dingerteni para perusahaan

5. Priksa papan kerja nulis

Nalika nulis lan berkembang, sampeyan bisa mriksa papan kerja spesialis supaya bisa entuk klien sing mbayar kanthi bayaran. Sampeyan bisa mriksa papan kerja kalebu IWriter, BloggingPro, Lan Sing Golek Panulis

6. Klumpukne testimoni saka klien sampeyan

Yen sampeyan nulis konten berkualitas tinggi kanggo klien, sampeyan bakal mbantu nggawe reputasi. Nalika nggawe reputasi kasebut, klien bakal mesthi menehi umpan balik sing apik kanggo dadi testimoni. Sampeyan bisa takon supaya ngirim tanggapan liwat email utawa nggunakake fungsi testimoni ing LinkedIn kanggo menehi komentar. Sawise iku, sampeyan nerbitake testimoni klien sing apik ing situs web utawa blog kanggo dideleng pelanggan anyar.

Sepira entuk bathi kanggo dadi panulis konten?

Ing AS, gaji rata-rata sing entuk panulis konten saben taun regane $ 58,857 nganti $ 69,847. Gaji sing bakal sampeyan entuk minangka panulis konten beda-beda gumantung saka pendhidhikan, sertifikasi, katrampilan tambahan, lan pirang-pirang taun sing sampeyan lakoni ing profesi kasebut.

Kanthi luwih akeh data kompensasi online, nyata tinimbang situs web liyane, Salary.com mbantu sampeyan nemtokake target mbayar sing pas.

Kursus Online Gratis kanggo Nulis Konten

Apa kursus online gratis sing paling apik kanggo nulis konten?

Yen sampeyan pengin entuk luwih akeh katrampilan nulis isi sing bakal mbantu sampeyan nggawe konten sing dudu plagiarized, kursus online paling apik kanggo nulis konten ing ngisor iki minangka taruhan sing bisa dipercaya. Iki kalebu:

  • Dhasar Pemasaran Digital dening Google
  • Dadi Blogger sing Luwih Apik dening Skillshare
  • Sertifikasi Nulis Konten dening Hubspot
  • Latihan SEO dening Udemy
  • Nulis kanggo Web dening Open2Study
  • Pemasaran Konten - Kursus Sertifikasi Universitas California (Coursera)
  • Nulis Ninja: Papat Level Nguasaan Nulis (Udemy)
  • Piranti nulis & Hacks: Copywriting / Blogging / Content Writing (Udemy)
  • Strategi Konten Spesialisasi Profesional dening Universitas Northwestern (Coursera)
  • Masterclass Pemasaran Konten: Nggawe Konten sing Jual (Udemy)
  • Rahasia copywriting - Cara nulis salinan sing adol (Udemy)
  • Kursus Pemasaran Konten Gratis Online (LinkedIn Learning)

1. Dhasar Pemasaran Digital dening Google

Kursus iki dirancang dening Google kanggo mulang dhasar babagan Digital Marketing. Iki kasusun saka 26 modul lan dirancang dening pelatih ahli ing Google. Saben modul duwe piwulang lan piwulang kalebu video lan transkrip.

Sawise rampung saben pelajaran, sampeyan bakal njupuk lan lulus kuis sadurunge bisa pindhah menyang pelajaran sabanjure. Sampeyan uga bakal nulis pambiji yen sampeyan ngrampungake modul sadurunge pindhah menyang modul sabanjure.

Sawise ngrampungake kursus iki, sampeyan bakal njupuk lan lulus pambiji pungkasan, sampeyan bakal entuk sertifikasi. Rampung kursus sing sukses bakal mbantu sampeyan ngerteni pemasaran digital. Ilmu kasebut bakal mbantu sampeyan dadi pencipta konten sing luwih apik.

Diakreditasi dening Biro Pariwara Interaktif Eropa lan Universitas Terbuka.

Sinau Saiki

2. Dadi Blogger sing Luwih Apik dening Skillshare

iki gratis online dianjurake kanggo blogger lan pengaruh media sosial. Iki digawe saka rolas video lan masing-masing duwe durasi 57 menit. Video kasebut bakal mulang babagan dhasar babagan cara dadi profesional ing blog.

Sementara, pangguna anyar ing platform entuk akses gratis lan tanpa wates menyang kursus iki saben wulan. Kursus kasebut dikelola dening Andrea Goulet (Pendhiri & CEO Corgibytes).

Sinau Saiki

3. Sertifikasi Nulis Konten dening Hubspot

Kursus Sertifikasi Nulis Konten dening Hubspot bakal mulang babagan tren nulis konten paling anyar. Sampeyan bakal sinau strategi konten sing efektif sing bisa ditrapake kanggo ngowahi pengunjung situs.

Kajaba iku, sampeyan bakal sinau babagan rencana, promosi, lan nggunakake analitik kanggo ngawasi konten. Kursus gratis gratis kanggo nulis konten bakal ngajari sampeyan kabeh sing kudu sampeyan ngerti. Sampeyan uga bakal bakal sinau babagan cara mriksa monetisasi supaya bisa dadi pro ing lapangan.

Sawise rampung kursus, sampeyan bakal njupuk pambiji sadurunge bisa entuk sertifikasi.

Sinau Saiki

4. Latihan SEO dening Udemy

Udemy bakal mulang babagan carane nulis konten sing apik uga Search Engine Optimization (SEO). Tulis konten menehi hasil karo SEO. Tanpa SEO, konten ora bakal pangkat kanthi apik ing mesin telusuran, mula ora bakal target pamaca kanthi online.

Latihan SEO babagan Udemy minangka kursus gratis. Eric Schwartzman ngatur iku. Yen sampeyan pengin nambah katrampilan nulis konten menyang level sabanjure, sinaoni latihan SEO dening Udemy.

Sinau Saiki

5. Nulis kanggo Web kanthi Open2Study

Nulis kanggo web dening Open2Study minangka salah sawijining kursus online gratis paling apik kanggo nulis konten. Kursus kasebut dikelola dening Frankie Madden sing dadi konsultan pengalaman pangguna senior ing Stamford Interactive.

Kajaba iku, kursus gratis iki bakal mbantu sampeyan dadi panulis konten lan strategi liyane. Kursus kasebut uga bakal mulang babagan tren nulis konten paling anyar supaya sampeyan bisa nggawe konten sing berkualitas lan relevan sing bisa digunakake kanggo njaluk pengunjung situs sing wis dikonversi.

Sampeyan bakal diwenehi sertifikat sawise sukses kursus.

Sinau Saiki

6. Pemasaran Konten - Kursus Sertifikasi Universitas California (Coursera)

Kursus nulis konten iki ditawakake UC Davis kanthi kolaborasi karo Copyblogger. Kursus kasebut diwulangake dening Sonia Simone (Chief Content Officer at Rainmaker Digital).

Sampeyan bakal sinau babagan pamisahan pamirsa lan cara ngetrapake rencana pemasaran konten supaya pengunjung bisa dadi petunjuk.

Kursus online gratis gratis kanggo nulis konten ngemot tugas lan kuis. Sawise sukses, sampeyan bakal dianugerahi sertifikat. Durasi kursus iki limang (5) minggu.

Sinau Saiki

7. Nulis Ninja: Papat Level Nguasai Master (Udemy)

Kursus iki bakal mulang sampeyan carane dadi panulis konten profesional. Sampeyan ora prelu duwe pengalaman nulis ing konten sadurunge njupuk kursus iki amarga bakal mulang babagan dhasar.

Nulis Ninja bakal mulang sampeyan kabeh papat level kayata narasi, paragraf, ukara, lan tembung. Kajaba iku, kursus bakal mulang sampeyan carane nggawe blog lan salinan pemasaran sing bakal target pelanggan. Kursus kasebut kalebu luwih saka 50 ceramah lan 11 materi sing bisa diunduh sing bisa diakses kapan wae.

Ing pungkasan pelajaran, sampeyan bakal diwenehi pambiji. Sampeyan mung butuh 4 jam kanggo ngrampungake kursus. Sawise ngrampungake kursus iki, sampeyan bakal dadi pro ing nulis konten.

Sinau Saiki

8. Piranti nulis & Hacks: Copywriting / Blogging / Content Writing (Udemy)

Kursus iki bakal nuduhake alat sing paling apik sing bisa digunakake kanggo nggawe konten gratis tanpa plagiat lan kesalahan kesalahan typo. Sampeyan uga bakal sinau babagan hacks sing bakal mbantu sampeyan ngrampungake tenggat wektu lan nulis konten kanthi kualitas dhuwur.

Piranti sing ana ing pelajaran iki bakal menehi sampeyan ide babagan carane nulis konten sing apik lan nggawe judhul pembunuh kanggo kampanye pemasaran konten.

Kajaba iku, kursus ngemot 32 pelajaran, 1 artikel, lan 4 materi sing bisa diunduh sing bisa diakses kapan wae.

Durasi kursus iki yaiku 1 jam 30 menit.

Sinau Saiki

9. Strategi Konten Spesialisasi Profesional dening Universitas Northwestern (Coursera)

Kursus nulis konten iki dirancang kanggo para profesional sing fokus kanggo ngasilake ide sing bakal target para pamirsa. Ditampa dening Universitas Northwestern ing Coursera.

Kursus kasebut bakal mulang teknik lan alat sing dibutuhake kanggo nulis konten sing apik sing bakal narik minat para target target.

Sampeyan uga bakal sinau cara nggawe konten kanggo macem-macem platform digital.

Durasi kursus yaiku 4 wulan.

Sinau Saiki

10. Masterclass Marketing Konten: Nggawe Konten sing Jual (Udemy)

Kursus online gratis iki ora duwe syarat kanggo ndhaptar. Sampeyan bakal mulang babagan carane nulis salinan pemasaran sing jelas.

Kajaba iku, sampeyan bakal sinau macem-macem cara nggawe lalu lintas ing situs web liwat pemasaran email, praktik paling apik SEO, nggawe kampanye, promosi konten, lan cara nggunakake media sosial kanggo nggawe kesadaran merek.

Instruktur kursus Brad Merrill minangka wirausaha lan CEO Merrill Media. Dheweke wis mbantu sawetara startup lan perusahaan sing mantep kanggo nganyari strategi pemasaran konten kanggo entuk asil.

Durasi kursus yaiku 3 jam 30 menit.

Sinau Saiki

11. Rahasia copywriting - Cara nulis salinan sing adol (Udemy)

Rahasia copywriting dening Udemy bakal mbantu sampeyan nggawe artikel sing adol. Liwat kursus iki, sampeyan bakal sinau cara nulis konten sing bakal narik kawigaten para pamaca lan ngonversi dadi pelanggan sing bali. Sampeyan uga bakal mulang babagan nada sing pas kanggo nuntun sampeyan nalika nulis kanggo para rawuh.

Kajaba iku, sampeyan bakal sinau taktik kanggo nguasai komunikasi B2B liwat salinan sing wis jelas tumindak.

Len Smith minangka instruktur kanggo kursus iki. Instruktur nduweni pengalaman luwih saka 20 taun ing copywriting lan wis mulang luwih saka 99,000 siswa ing seni copywriting.

Sampeyan bakal mbutuhake 3 jam kanggo ngrampungake kursus iki.

Sinau Saiki

12. Kursus Pemasaran Konten Gratis Online (LinkedIn Learning)

Kursus online gratis gratis kanggo nulis konten sing dilacak dhewe fokus ing media sosial, podcasting, buletin, lan liya-liyane. Dumadi saka 59 pelajaran sing dipérang dadi tips lan teknik bebarengan karo pambiji.

Salajengipun, kursus kasebut duwe opsi online lan offline. Sampeyan bisa milih njupuk online utawa offline. Sampeyan duwe akses gratis menyang pelajaran video lan bahan liyane ing wulan kapisan kanggo mlebu kursus.

Sinau Saiki

kesimpulan

Sampeyan bisa dadi panulis konten utawa dadi luwih apik ing nulis konten nalika ndhaptar kursus online gratis gratis kanggo nulis konten sing diwenehake kanggo sampeyan ing artikel iki. Keahlian sing bakal dipikolehi bakal mbantu nulis konten sing apik kanggo kampanye pemasaran sing bakal ngasilake konversi sing gedhe.

Rekomendasi

Deleng Artikelku Liyane

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.