12 Sekolah Kedokteran Paling Apik ing Ukraina

Ukraina wis entuk akeh popularitas ing antarane siswa internasional. Dadi akeh siswa ing saindenging jagad milih sinau obat ing sekolah medis paling apik ing Ukraina.  

Ukraina duwe sawetara universitas medis pemerintah kelas dunia sing nawakake MBBS, MD, lan gelar medis liyane kanthi rega murah. Siswa sing lulus saka sekolah medis paling apik ing Ukraina kanthi MBBS utawa gelar medis liyane layak kanggo nglamar kerja ing endi wae ing saindenging jagad.

Ing Ukraina, program MBBS mbutuhake 6 taun munggah kanggo ngrampungake. Sakabèhé, pendidikan Ukrainia kualitas dhuwur lan terus dianyari. Saben taun, dheweke nampa luwih akeh siswa internasional lan menehi kesempatan kanggo njupuk kelas basa Inggris.

Saben sekolah medis paling apik ing Ukraina mulang nganggo basa Inggris amarga ana siswa saka macem-macem negara lan Inggris nyawiji.

Sistem pendidikan nandheske kawruh akademik lan praktis kanggo ngasilake dokter sing bisa kerja ing endi wae ing saindenging jagad.

Uga, amarga Ukraina dumunung strategis, iku seneng cuaca entheng lan menehi kesempatan kanggo lelungan ing saindhenging Rusia lan Eropah. Ukraina minangka salah sawijining pilihan sing paling apik kanggo sinau ing luar negeri amarga wong sing ramah lan rega sing terjangkau.

Alasan kanggo Sinau MBBS ing Ukraina

Calon siswa sing beda duwe macem-macem alasan kanggo milih sinau Kedokteran ing Ukraina. Sejatine, ana akeh alasan sing apik kenapa para siswa milih sinau obat ing salah sawijining sekolah medis ing Ukraina lan alasane bisa uga ana ing kategori iki.

  • Pendhidhikan Berkualitas Tinggi
  • Sinau Dipercepat kanthi Terjangkau
  • Gelar sing diakoni
  • Pelatihan FMGE / NEXT
  • Dwibasa Medium of Instruction
  • Budaya sing ramah lan ngundang
  • Kondisi meteorologi sing meh padha karo India lor sing ayu

Apa sampeyan pengin sinau ing salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina? Iki minangka pedoman kanggo mbantu sampeyan nggawe keputusan sing cocog sing cocog karo sampeyan. Waca liwat.

12 Sekolah Kedokteran paling apik ing Ukraina

  1. Universitas Kedokteran Nasional Danylo Halytsky Lviv
  2. Universitas Kedokteran Kyiv
  3. Ukraina Medical Stomatological Academy
  4. Universitas Kedokteran Nasional Ivan Horbachevsky Ternopil
  5. Universitas Kesehatan Nasional Odessa
  6. Dnipropetrovsk Medical Academy
  7. Universitas Negeri Sumy
  8. Universitas Kedokteran Krimea
  9. Lugansk State Medical University
  10. Universitas Farmasi Nasional Ukraina
  11. Bukovinian State Medical University
  12. Universitas Kedokteran Nasional Donetsk

Universitas Kedokteran Nasional Danylo Halytsky Lviv

Biyen dikenal minangka Institut Kedokteran Negara Lviv, gampang dadi salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina.

Iki sadurunge dikenal minangka Fakultas Kedokteran Universitas John Casimir lan, sadurunge, Fakultas Kedokteran Universitas Francis I. Iki minangka salah sawijining universitas medis paling tuwa lan paling gedhe ing Ukraina.LNMU ngambah sawijining werna bali menyang Fakultas Kedokteran Universitas Lviv, kang dibukak ing November 16, 1784.

Saben taun, Universitas Kedokteran Nasional Danylo Halytsky Lviv ditingkat ing antarane telung sekolah medis paling dhuwur ing Ukraina. Luwih saka 530,000 volume buku teks, manual, lan literatur medis liyane sing cocog disimpen ing perpustakaan universitas.

Perpustakaan kasebut duwe peralatan komputer sing paling anyar. Ing dhaptar sekolah medis ing Ukraina kanggo siswa internasional, Universitas Kedokteran Nasional Lviv minangka pilihan sing kasedhiya.

Ana kira-kira 2746 siswa sing mlebu ing 38 departemen.

Situs web sekolah

Universitas Kedokteran Kyiv

Kyiv Medical University iku sawijining institusi Ukrainia pendidikan sing luwih dhuwur didegaké ing 1992, karo kira-kira 3,500 siswa.

Kyiv Medical University (KMU) diidentifikasi lan didaftar ing kabeh repositori universitas medis internasional sing cocog, kalebu Direktori Pendidikan Kedokteran Internasional (IMED).

Minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina kanthi akreditasi paling gedhe saka Kementerian Pendidikan lan Ilmu Pengetahuan Ukraina, kabeh kursus gelar sing dianugerahi siswa internasional dilisensi dening Kementerian Luar Negeri Ukraina.

Iki tegese lulusan nduweni kualifikasi kanggo entuk Ujian Lisensi Medis Amerika Serikat.

Sertifikat ditampa dening Komisi Pendidikan kanggo Lulusan Kedokteran Asing (ECFMG) ing Amerika Serikat lan Dewan Kedokteran Kanada (MCC) ing Kanada kanggo wewenang lulusan kanggo ndarbeni sertifikasi lan lisensi, ngidini dheweke golek residensi lan program pascasarjana ing negara kasebut. .

Universitas iki uga kadhaptar ing Direktori AVICENNA, sing disimpen dening Universitas Copenhagen kanthi kolaborasi karo Organisasi Kesehatan Dunia lan Federasi Dunia kanggo Pendidikan Kedokteran (WFME), sing nuduhake yen KMU diakoni kanthi lengkap dening WHO lan kabeh pamrentah. Iki minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina.

Situs web sekolah

Universitas Kedokteran Nasional Ivan Horbachevsky Ternopil

Universitas Kedokteran Nasional Ternopil minangka salah sawijining sekolah medis sing diduweni pemerintah ing Ukraina sing dikelola dening Kementerian Kesehatan lan minangka universitas medis ing kutha Ternopil, Ukraina.

Universitas Kedokteran Nasional Ternopil minangka universitas umum ing Ternopil, Ukraina, didegaké ing 1957.

Iki dipromosekake dadi Akademi Kedokteran Negara tanggal 30 Desember 1997, lan sawise diorganisasikake maneh, jenenge Universitas Kedokteran Negeri Ivan Horbachevsky Ternopil tanggal 17 November 2004.

Luwih saka 600 profesor, 102 Doctors of Science lan profesor lengkap, lan 460 profesor asosiasi lan staf akademik liyane dadi staf pengajar.

Universitas Kedokteran Negeri Ternopil saiki wis ndhaptar luwih saka 6530 siswa, kalebu luwih saka 1977 siswa internasional saka 53 negara. Ing 2016, luwih saka 700 siswa Afrika didaftarkan (48 persen saka total siswa internasional, kalebu 351 saka Nigeria).

Siswa saka Asia nyathet 21% kabeh siswa internasional, kanthi Eropa 15%. Akeh siswa internasional (90 persen) nampa instruksi ing basa Inggris sing ndadekake pilihan sing apik minangka sekolah medis paling apik ing Ukraina kanggo siswa internasional.

Kuliah biasane dianakake ing salah siji saka sepuluh ruang kuliah gedhe, kabeh dilengkapi sistem audio-visual modern. Kelas praktis lan laboratorium biasane dumadi saka 8-12 siswa. Latihan klinis diwenehake ing rumah sakit afiliasi. Wiwit 2006, siswa taun pisanan wis sinau aspek klinis bebarengan karo subjek inti.

Wiwit 2005, para siswa ditaksir nggunakake sistem modul kredit European Credit Test System (ECTS), sing ngidini diploma Universitas bisa diowahi ing kabeh negara Uni Eropa.

Protokol iki kanggo mesthekake yen universitas menehi standar minangka salah sawijining sebab kenapa sekolah kasebut isih dadi salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina.

Situs web sekolah

Universitas Kesehatan Nasional Odessa

Universitas Kedokteran Nasional Odesa minangka salah sawijining sekolah kedokteran paling apik ing Ukraina sing didegake ing taun 1900. Sekolah kasebut nduwe pedunung luwih saka 10,000 siswa, kalebu luwih saka 3,000 siswa internasional.

Departemen medis kanggo latihan profesional dilengkapi karo model karakter kartun sing ngasilake skenario kaya urip adhedhasar denyut jantung, paru-paru, murid, lan atribut fisik liyane.

Dheweke uga mulang pelajaran ing simulasi kasunyatan virtual, ing ngendi macem-macem operasi dituduhake lan sinau. Kabeh iki nyumbang banget kanggo sistem pendidikan, lan siswa entuk manfaat saka wangun pembelajaran sing aman iki sadurunge nyoba sinau klinis lan langsung.

Iki minangka salah sawijining sekolah kedokteran ing Ukraina ing ngendi kawruh teoritis diajarke kanthi efektif ing aplikasi praktis.

Situs web sekolah

Dnipropetrovsk Medical Academy

Akademi Kedokteran Dnipropetrovsk didegaké ing 1916 lan minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina. Dheweke nyedhiyakake program premedical, sarjana, lan pascasarjana sing ngasilake dokter sing apik lan kompeten.

Kursus persiapan, sing umum ing Ukraina, kalebu ing program premedical. Iki ngidini para siswa sinau basa lan ngerti adat istiadat negara.

Kedokteran, kedokteran gigi, farmasi, lan lapangan sinau liyane kasedhiya ing tingkat sarjana. Sawisé iku siswa bisa nerusake pendidikan kanggo Pascasarjana lan pindhah sawise master utawa Ph.D. diploma.

Situs web sekolah

Universitas Negeri Sumy

Sumy State University didegaké ing Sumy Oblast, Ukraina, ing 1948. Saiki, iku universitas klasik anjog ing wilayah karo tingkat akreditasi III-IV lan stands metu minangka salah siji saka sekolah medical paling apik ing Ukraina.

Saiki, Universitas iki duwe kira-kira 15,000 siswa saka meh 50 negara sinau kanggo pra-sarjana, sarjana, lan gelar master ing 22 lapangan kawruh lan 51 jurusan.

Universitas Negeri Sumy minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina. Nawakake 12 kursus ing limang disiplin: kedokteran, teknik, hukum, media lan komunikasi massa, lan manajemen, uga limang gelar: MBBS, B.Tech, LLB, BBA, lan BA.

Penerimaan program MBBS ditindakake kaping pindho saben taun, ing wulan Februari lan September. Ragad kuliah taunan sekitar USD 4500.

Minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina, NMC lan WHO ngakoni gelar medis Universitas Negeri Sumy, lan durasi sinau kanggo mahasiswa medis yaiku enem taun, kalebu magang. Kanggo komunikasi sing efektif, basa Inggris digunakake minangka media pamulangan.

Biaya kuliah taunan sekitar USD 4500, lan siswa bisa sinau babagan budaya lan basa sing beda amarga universitas kasebut duwe 1300 siswa internasional saka 50 negara sing beda-beda. Sumy State University minangka salah sawijining sekolah medis paling tuwa ing Ukraina.

Universitas kasebut duwe program pertukaran lan kemitraan karo sawetara universitas medis sing bergengsi ing saindenging jagad.

Situs web sekolah

Ukraina Medical Stomatological Academy

Ukraina Medical Stomatological Academy Poltava minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina kanggo siswa domestik lan internasional.

Saben taun, nomer akeh mahasiswa internasional ndhaftar ing Ukraina Medical Stomatological Academy in Poltava, mayoritas kang saka wilayah Afrika lan Asia.

Ukraina Medical Stomatological Academy Poltava wis rumah sakit modern-afiliasi ngendi mahasiswa nasional lan internasional bisa gain pengalaman praktis karo patients.

Ana uga laboratorium dilengkapi ramping lan modern ing Ukraina Medical Stomatological Academy Poltava ngendi peserta nasional lan internasional nindakake praktis ing panuntun dhumateng saka banget wewenang medical lan dental Staff memulang.

Akademi Kedokteran Stomatologi Ukraina Poltava dumunung ing kotamadya Poltava kanthi pemandangan sing apik banget lan bisa uga diarani minangka kutha siswa internasional.

Situs web sekolah

Universitas Kedokteran Krimea

Iki minangka institusi pendidikan tinggi medis umum ing Simferopol (Republik Otonomi Krimea). Iki diadegake ing 1918 lan wis maju dadi salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina.

Universitas iki dipérang dadi enem fakultas lan 54 departemen. Universitas iki dianugerahi Order of the Red Banner of Labour ing 1981 lan diakoni dening International Education Society minangka sekolah menengah tingkat AA, dilebokake ing antarane 1000 universitas medis paling dhuwur ing donya.

Ana kira-kira 850 staf administrasi lan udakara 5000 sarjana. Iku gampang salah siji saka sekolah medical ing Ukraina ngendi mahasiswa asing sing umumé dipuntampi.

Situs web sekolah

Lugansk State Medical University

Universitas Kedokteran Negara Lugansk, sing sadurunge dikenal minangka Universitas Kedokteran Negara Voroshilovgrad didegaké ing 1956. Iki minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina.

Sajrone taun formative universitas, akademisi bentenaken padha melu langsung karo institusi, Empu wutah universitas kanggo peringkat ing dhaftar minangka salah siji saka sekolah medical paling apik ing Ukraina. Iki rangking nomer telu ing antarane sekolah medis paling apik ing Ukraina.

Kanthi meh 3,000 siswa, kalebu siswa internasional saka luwih saka 60 negara, kegiatan akademik ing sekolah kasebut minangka masalah serius lan dianggep serius dening kabeh wong. Ana 22 departemen klinis lan 18 departemen teoretis ing Universitas.

Saben taun, intake kanggo kursus MBBS ditindakake antarane Februari lan Maret. Minimal 50% ing PCB dibutuhake kanggo nduweni hak dhasar, lan ujian NEET uga dibutuhake.

Kursus kasebut suwene nem taun, kalebu magang. Inggris, Rusia, utawa Ukraina minangka medium instruksi.

Ana 22 klinis lan 18 profesor teoritis, uga luwih saka 400 dosen, kalebu 76 dokter ilmu; luwih saka 87 persen saka instruktur sawijining duwe gelar ngelmu majeng.

Situs web sekolah

Universitas Farmasi Nasional Ukraina

The National Pharmaceutical University of Ukraina, didegaké ing 1805 minangka departemen pharmaceutical saka Kharkiv Kaisar University, punika utami pharmaceutical institusi pendidikan sing luwih dhuwur Ukraina, karo tradhisi riset sugih lan sajarah.

Iki minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina sing misuwur banget ing ndonya. Universitas saiki duwe luwih saka 17000 siswa, 1000 sing mahasiswa asing. Ijazah Universitas Farmasi Nasional diakoni sacara global.

Saiki, luwih saka 16,000 siswa rawuh ing Universitas, kanthi udakara 100 siswa internasional.

Wiwit 1965, Universitas wis nyinaoni luwih saka 4000 ahli ing bidang farmasi ing 73 negara ing saindenging jagad. Warga negara liya bisa sinau ing NUPh ing basa Rusia, Ukrainia, utawa Inggris.

Sinau saka Rusia lan Ukrainia njupuk enem taun (taun 1st sinau ing fakultas preparatory). Durasi sinau basa Inggris yaiku 5 taun.

Situs web sekolah

Bukovinian State Medical University

Universitas Kedokteran Negara Bukovinian (BSMU) minangka salah sawijining institusi pendidikan tinggi paling gedhe ing Chernivtsi.

Iki minangka institusi pendhidhikan multi-struktural pemerintah kanthi akreditasi tingkat paling dhuwur sing nawakake program pendidikan ing macem-macem tingkat lan minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina.

BSMU wis ditambahake menyang daftar umum WHO, Magna Charta Universitatum (Bologna, Italia), Asosiasi Universitas Eropa (EUA), lan Asosiasi Universitas Eropa (AEU). Universitas wis dilatih liwat 30 000 spesialis ing medicine umum, Dentistry, farmasi, nursing, pediatrics, psikologi medical, lan farmasi Clinical.

Situs web sekolah

Universitas Kedokteran Nasional Donetsk

Universitas Kedokteran Nasional Donetsk minangka salah sawijining universitas medis paling gedhe ing Ukraina lan mantan Uni Soviet. Iki diadegaké ing taun 1930.

Universitas kasebut dianggep minangka salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina. Amarga Perang Donbas, iki dipindhah saka Donetsk menyang Kropyvnytskyi lan Mariupol ing 2014. Motto sekolah yaiku "We live for the life of others."

Ing 2011, Universitas Kedokteran Nasional Donetsk dijenengi universitas medis paling apik ing Ukraina lan wiwit iku, terus-terusan tetep dadi salah sawijining sekolah medis paling apik ing Ukraina.

Miturut Kamentrian Kesehatan lan Kamentrian Pendidikan Ukraina, DNMU wis terus-terusan ditingkat pisanan antarane universitas medical Ukraina saka 2001 kanggo 2016.

Ing peringkat universitas nasional paling anyar (10 paling ndhuwur ing Ukraina, taun 2019 lan 2021), DNMU ditingkat minangka universitas medis paling apik ing Ukraina, uga universitas paling apik nomer papat ing Ukraina sakabèhé.

Nalika metrik liyane dianggep, DNMU tetep dadi universitas medis paling apik ing Ukraina ing 2014.

Kanggo siswa manca, DNMU iku sawijining pilihan sinau narik kawigaten antarane universitas medical Ukrainia amarga kualitas pendidikan lan biaya kuliah relatif kurang.

Universitas Kedokteran Nasional Donetsk kadhaptar ing direktori medis Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan Sekolah I-Med.

Kira-kira 15,200 siswa saka Ukraina lan negara liya sinau ing wolung fakultas Universitas Kedokteran Nasional Donetsk.

Situs web sekolah

Syarat kanggo Diakoni kanggo Sinau Kedokteran ing Ukraina

Nyiyapake syarat kanggo sinau ing Ukraina minangka cara sing gampang kanggo nyepetake proses alangan sing ana ing persiapan kanggo sekolah ing luar negeri.

Ing ngisor iki minangka prekara sing kudu disiapake sadurunge mikir babagan pendhidhikan ing Ukraina, utamane sekolah medis sing paling apik ing Ukraina. Sanajan, iki fokus utamane ing sekolah medis paling apik ing Ukraina.

  • paling 17 taun
  • Passport internasional sing sah
  • Kemampuan kanggo nyukupi kewajiban finansial
  • Universitas diakoni / undhangan saka universitas Ukrainia
  • Ragad kuliah: Ragad kuliah biasane saka $2,280 nganti $4,500. Fees biasane mbayar nalika rawuh.
  • Pasinaon Sarjana: Lima (5) lulus kredit ing subjek sains, sing siji kudu Biologi lan siji kudu Kimia.
  • Pendidikan Pascasarjana: Gelar Doktor Kedokteran. Ing ngisor iki uga diakoni - USMLE, PLAB, WHO, EU, MCI, PMDC, AU, lan kabeh Dewan Medis Afrika kabeh diakoni

Cara Nglamar Sekolah Kedokteran ing Ukraina

Sekolah ing sekolah medis paling apik ing Ukraina bisa uga mbutuhake akeh, nanging proses kasebut bisa luwih gampang yen diterangake kanthi bener marang calon kasebut.

Prosedur aplikasi beda-beda gumantung saka sekolah medis ing Ukraina sing sampeyan pilih, ing ngisor iki minangka prosedur umum sing kudu ditindakake nalika nglamar sinau obat ing Ukraina:

  • Ketemu kritéria mlebu sekolah uga syarat mlebu sakabèhé
  • Ngira biaya kuliah sadurunge sampeyan miwiti proses aplikasi.
  • Yen bisa, aplikasi kanggo beasiswa ing program sekolah kanggo siswa internasional (sawetara beasiswa dianugerahi sawise ditampa);
  • Ndhaptar kanggo Visa Mahasiswa Ukrainia;
  • Siapke lan siyap kanthi lengkap kanggo kabeh dokumen akademik lan lelungan.
  • Pilih sekolah kedokteran sing disenengi lan kirim aplikasi menyang dheweke (Sampeyan bisa ngrembug babagan sinau karo sekolah).

Sekolah Kedokteran Paling apik ing Ukraina - FAQ

Apa ana sekolah medis ing Ukraina kanggo siswa internasional?

Mesthi! Ana akeh sekolah medis ing Ukraina kanggo siswa internasional. Lan umume sekolah kasebut sing nawakake diakoni kanggo siswa internasional malah rangking ing dhaptar sekolah medis paling apik ing Ukraina. Dadi yakin, yen pendhidhikan sing bakal ditindakake bakal berkualitas.

  • Universitas Farmasi Nasional (NUPh)
  • Ukrainian Medical Stomatological Academy
  • Universitas Nasional Kharkiv
  • Universitas Kesehatan Nasional Odessa
  • Universitas Kesehatan Nasional Kyiv
  • Ternopil State University of Kharkiv
  • Universitas Kedokteran Odessa
  • Universitas Nasional Kesehatan Kharkiv (KNMU)
  • Dnipropetrovsk State Medical Academy
  • Universitas Kedokteran Nasional Vinnytsia
  • Zaporizhia State Medical University
  • Universitas Nasional Medical Ivano-Frankivsk
  • Bukovinian State Medical University (BSMU)
  • Universitas Nasional Bogomolets
  • Universitas Nasional Lviv

Apa ana sekolah medis ing Ukraina sing mulang nganggo basa Inggris?

Untunge, ana akeh sekolah medis ing Ukraina sing mung mulang nganggo basa Inggris utawa nawakake kursus basa Inggris.

Pengajaran utamane ing basa Inggris dadi luwih umum ing saindenging jagad, lan akeh sekolah sing nggabungake metode sing digunakake dening sekolah medis ing Amerika Serikat menyang kurikulum.

Pira taun kanggo sinau obat ing Ukraina?

Sekolah medis ing Ukraina suwene nem taun. Gelar iki padha karo MBBS (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery).

Iku netepi sistem Wilayah Pendidikan Tinggi Eropa lan Komisi Eropa. Nanging, ora kabeh negara Wilayah Ekonomi Eropa nampa.

Apa Ukraina minangka papan sing apik kanggo sinau Kedokteran?

Ana akeh sekolah medis sing apik ing saindenging jagad, lan Ukraina minangka salah sawijining sepuluh tujuan sing paling populer kanggo siswa internasional! Sekolah medis ing Ukraina dianggep banget lan kondhang ing komunitas pendhidhikan lan akademisi.

Wigati dicathet yen Ukraina nduweni biaya kuliah sing luwih murah tinimbang akeh negara liya ing Eropa lan ing saindenging jagad.

Dadi, apa sampeyan penggemar sejarah, pencinta alam, utawa pengusaha sing isih enom, sinau ing Ukraina bisa uga mung sing sampeyan goleki.

Apa regane sinau babagan obat ing Ukraina?

SPP ing sekolah medis ing Ukraina cukup cukup. Akeh universitas sing nawakake kursus MBBS sing terjangkau kanggo siswa individu. Biaya kuliah kanggo MBBS ing universitas Ukrainia saka 3500 nganti 5000 USD$ ing basa Inggris lan 2500 nganti 3500 USD ing medium Ukrainia.

Apa sekolah medis ing Ukraina gratis?

Saliyane terjangkau, sampeyan bisa entuk gelar sarjana sekolah medis ing Ukraina kanthi gratis liwat beasiswa.

Contone, beasiswa kasedhiya kanggo meh 80% siswa ing Universitas Teknik Nasional Ukraina Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute.

Apa gelar medis Ukraina bener ing Kanada?

Saben negara ujar apa sing dikarepake, lan obat minangka masalah sing sensitif lan uga minangka profesi sing diatur.

Yen sampeyan pengin kerja minangka dokter medis ing Kanada, sampeyan kudu lulus ujian lisensi medis Kanada sadurunge bisa praktek obat ing kana.

Mung amarga sampeyan lulus ujian ora ateges sampeyan bakal bisa kerja ing kana. Kajaba iku, sampeyan kudu lulus ujian lisensi provinsi.

Rekomendasi

Ing kene uga ana artikel-artikel sing migunani sing mung sampeyan butuhake. Aja ragu-ragu ngeklik tautan kanggo mriksa.

Deleng Artikelku Liyane

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.