50 бесплатни курсеви на Харвард преку сертификати

Во оваа статија, можете да ги најдете целосните детали за различните курсеви на Харвард преку Интернет, отворени за студенти, хонорарни преведувачи, вработени, техничари и секој ученик на Интернет.

Стекнувањето знаење во други области на студии или изострувањето на вашата област на студии се охрабрува преку полагање курсеви преку Интернет бидејќи побрзо се завршуваат, удобни и во повеќето случаи нема да влијаат на вашите секојдневни активности.

Оваа статија дава целосни детали за бесплатните курсеви преку Интернет што ги нуди Универзитетот Харвард за студентите и сите да аплицираат, вие нема да платите за да ги студирате овие курсеви и ќе бидете подучувани од сопствените професори на Харвард во предметната област.

Почнувајќи од периодот кога заклучувањето започна во повеќето земји поради пандемијата Covid19, многу луѓе го преплавија Интернетот, барајќи курсеви преку Интернет на кои можат да учествуваат. Неколку бесплатни и платени онлајн курсеви бележат пораст на бројот на учесници.

Со ненадејната промена на академските потреби на студентите, создадовме неколку упатства за статии за различни курсеви преку Интернет во кои студентите можат да учествуваат. Напишавме на најдобри бесплатни курсеви преку Интернет во Канада и исто така наведе низа бесплатни онлајн курсеви поврзани со дигитален и компјутерски софтвер лекции.

Напишавме статија во која се наведени топ десет бесплатни веб-страници и платформи за онлајн курсеви голем број бесплатни курсеви преку Интернет со сертификати за завршување.

Харвард е една од најпознатите и најреномирани институции во светот, високо признаена и произведе многу реномирани алумни кои дадоа огромен позитивен придонес за општеството и целиот свет.

Исто како што има бесплатни онлајн курсеви понудени од Универзитетот Харвард, исто така и неколку други меѓународни универзитети кои нудат курсеви преку Интернет во овој момент. Разговаравме за некои бесплатни и платени онлајн курсеви понудени од Универзитетот во Торонто.

содржина Скриј
8 50 бесплатни курсеви на Универзитетот Харвард со сертификати

Факти за Универзитетот Харвард

Основан во 1636 година и лоциран во Кембриџ, Масачусетс, Универзитетот Харвард е приватен истражувачки универзитет Ајви Лига, именуван по неговиот добродетел Johnон Харвард. Како најстар универзитет во САД, има многу историја, глобално влијание, богатство и академска репутација што го прави еден од најпрестижните универзитети во светот.

Универзитетот Харвард оттогаш нуди квалитетно образование и ги произведува најдобрите дипломирани студенти, вклучувајќи 8 американски претседатели, 30 странски шефови на држави, итн., Чии придонеси му помогнаа на светот во главните сектори. Дипломирани студенти на Универзитетот Харвард се високо признати од вработените и секогаш се пред конкуренцијата за работна сила.

Универзитетот е посветен на совршеност во наставата, учењето, истражувањето и развојот на лидерите во многу дисциплини кои прават разлика на глобално ниво.

Бесплатните онлајн курсеви на универзитетот Харвард не бараат многу за да бидете дел, сè што ви треба е компјутер / лаптоп, интернет конекција и ваша решеност. Можете да проучите кој било од курсевите што се во ваша област на интерес да станете подобри, да ги зајакнете своите вештини или да изберете курс за да добиете повеќе знаење.

Сè на сè, завршувањето на кој било од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет, ќе помогне да ги зајакнете вашите знаења и вештини, да ве поттикне нагоре по академското скалило и пред конкурентот.

Исто така, презентирање на вашето CV на вашиот вработен, покажувајќи дека сте завршиле курс преку Интернет од Харвард, ќе ви помогне да најдете работа пред другите, особено ако студирате и завршите повеќе од еден курс во вашата област.

Имаме водич од околу 30 професионални онлајн курсеви со сертификати дека можеш и ти да учествуваш. И овие ќе придонесат вашето CV да се истакне.

Постојат и голем број такви професионални курсеви во Канада може да се регистрирате за.

За бесплатни курсеви на Харвард преку Интернет

Околу 90 достапни бесплатни онлајн курсеви од универзитетот Харвард и сите се самонамерни, сеопфатни и точни. Сите тие се нудат на англиски јазик и има достапни сертификати со завршување на кој било од курсевите.

Иако постојат достапни сертификати за сите обезбедени бесплатни курсеви, овие сертификати доаѓаат со плаќање. Па, да не се грижам, таксата за добивање на сертификат за завршување за кој било од бесплатните онлајн курсеви на универзитетот Харвард е многу малку, помалку од 200 американски долари.

Сите достапни курсеви се долги само неколку недели и не ни одземаат многу време да се завршат, некои од нив се дури и помалку од 48 часа вкупно. Вие немате мандат кога, кога и кога да не го продолжувате курсот откако ќе започнете, сите тие се самонаклонети. Оваа флексибилност го прави многу полесно да се заврши.

Бесплатни курсеви на Харвард, предметни области

Бесплатни курсеви за Харвард преку Интернет за студенти се во следните предметни области;

 1. Уметност и дизајн
 2. Бизнис
 3. Компјутерски науки
 4. Податоци наука
 5. Образование и настава
 6. Здравје и медицина
 7. Хуманитарни науки
 8. Математика
 9. Програмирање
 10. наука
 11. Социјални науки

За студентите кои сакаат уметност или студенти кои во моментов бараат добри училишта за да добијат додипломски студии во кој било курс поврзан со уметност, направивме список на најдобри уметнички училишта во светот од кои можете да изберете.

По долго истражување, можев да дојдам до 50 бесплатни курсеви на Харвард преку Интернет, кои се сите во предметните области што ги споменав погоре, без дополнително разбирање, ќе ги набројам овие курсеви.

Дали Харвард има бесплатни курсеви преку Интернет?

Да Харвард има неколку бесплатни курсеви преку Интернет, околу 90 од нив и ние прикажавме околу 50 од нив на овој напис со нивните соодветни линкови за апликација.

Може ли да добијам диплома Харвард преку Интернет?

Да, можете да добиете диплома Харвард преку Интернет. Како и да е, треба да знаете дека сертификатите добиени со завршувањето на кој било од овие бесплатни курсеви на Харвард преку Интернет, не се сертификати за дипломи, туку се 'сертификати за завршување на курсот.

За да добиете диплома од универзитетот Харвард преку Интернет, треба да земете програма за дипломирање на Интернет на универзитетот и да ја завршите. Можете да го проверите упатството што го напишавме Бизнис школа на Харвард преку Интернет.

Како можам да добијам бесплатен сертификат од Харвард?

Не сум сигурен дека е можно да се добие целосно бесплатен сертификат од универзитетот Харвард, но може да добиете сертификат од Харвард со многу намалена цена по завршувањето на кој било од нивните достапни бесплатни курсеви преку Интернет.

Дали Харвард е БЕСПЛАТЕН?

Не. Универзитетот Харвард не е бесплатен и никогаш не бил. Иако институцијата има огромен број на програми за стипендии и бројни бесплатни курсеви преку Интернет.

50 бесплатни курсеви на Универзитетот Харвард со сертификати

 • Принципи на биохемија
 • Високо-димензионална анализа на податоци
 • Вовед во дигитални хуманистички науки
 • Вовед во вештачката интелигенција со Пајтон
 • Договорно право: Од доверба до ветување до договор
 • Принципи, статистички и компјутерски алатки за наука што може да се репродуцира.
 • Ефектите врз здравјето на климатските промени
 • Користење на Пајтон за истражување
 • Подобрување на глобалното здравје: фокусирање на квалитетот и безбедноста
 • Компјутерски науки за адвокати
 • Заштита на децата: Детски права во теоријата и практиката
 • Вовед во развој на игри
 • Религиозна писменост: традиции и списи
 • Вовед во компјутерски науки
 • Веб-програмирање со Python и JavaScript
 • Развој на апликации за мобилни телефони со React Native
 • Вовед во непрофитно сметководство и финансиски извештаи
 • Религија, конфликт и мир
 • Наука за податоци: линеарна регресија
 • Наука за податоци: Машинско учење
 • Наука за податоци: Визуелизација
 • Наука за податоци: највисок премин
 • Наука за податоци: Веројатност
 • Податоци наука: R основите
 • Наука за податоци: Инференција и моделирање
 • Наука за податоци: Инференција и моделирање
 • Наука за податоци: Алатки за продуктивност
 • Наука за податоци: Расправија
 • Вовед во веројатност
 • Вовед во линеарни модели и матрица алгебра
 • Зајакнување на програмите за здравствени работници во заедницата
 • Претприемништво во новите економии
 • Биоетика: Закон, медицина и етика на репродуктивните технологии и етика
 • Реторика: Уметноста на убедливо пишување и јавно обраќање
 • правда
 • Основи на невронауката, Дел 1
 • Основи на невронауката, Дел 2
 • Основи на невронауката, Дел 3
 • Архитектонската имагинација
 • Опиоидна криза во Америка
 • Вовед во семејното ангажирање во образованието
 • Градови на материјални работиX: Минатото, сегашноста и иднината на урбаниот живот
 • Јапонски книги: Од ракопис до печатење
 • Механичка вентилација за Covid-19
 • Регулатива на лекови на рецепт, цена и пристап
 • Будизмот низ своето Писмо
 • Јудаизмот преку своите Писма
 • Наука и готвење: од висока кујна до мека материја
 • Lifeивотот и делото на Шекспир
 • MalariaX: Пораз на маларијата од гените до глобусот.

Подолу се дадени деталите и линковите за апликација на сите 50 бесплатни онлајн курсеви на Харвард наведени погоре.

Принципи на биохемија

Принципите на биохемија е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет за студенти и тоа е воведната фаза што покажува како биохемијата ги истражува молекулите на животот, почнувајќи од едноставни градежни блокови и кулминирајќи во сложениот метаболизам.

На овој курс, ќе ја научите структурата и функциите на хемиските градежни блокови на животот, примарните метаболички патишта што ги напојуваат клетките, интеграција на биохемиски процеси во контекст на клетки, ткива и цели организми меѓу другите што можат да се применат на медицината.

По завршувањето, можете да работите во медицински установи и центри за биолошки истражувања.

Времетраење: 15 недели
Време посветеност: 4-6 часа / недела

Високо-димензионална анализа на податоци

Високо-димензионална анализа на податоци е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ги опремува студентите со техники и знаење што се широко користени при анализа на високо-димензионални податоци.

На овој курс, ќе научите реакција на димензии, математичко намалување, анализа на фактори, парцели за повеќе димензионално скалирање, распаѓање на единечна вредност и главна компонента меѓу другите. По завршувањето на овој курс можете да работите со технолошки компании и огромни организации за да ги анализирате и управувате со нивните податоци, па дури и во медицинскиот сектор.

Времетраење: 4 недели
Време посветеност: 2-4 часа / недела

Вовед во дигитални хуманистички науки

Вовед во дигитални хуманистички науки е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет, кои се занимаваат со употреба на компјутерски алатки за да се направат истражувања во рамките на хуманистичките науки.

На овој курс, ќе научите што значи терминот „дигитални хуманистички науки“ во различни дисциплини, како да користите бесплатни алатки за да креирате визуелна анализа на текст, како функционираат вообичаените дигитални алатки и различните типови на датотеки што се користат за креирање, собирање и организирање на податоци да ви помогнат да развиете техники и вештини потребни за дигитално истражување и визуелизација.

Времетраење: 7 недели
Време посветеност: 2-4 часа / недела

Вовед во вештачката интелигенција со Пајтон

Вовед во вештачка интелигенција со Пајтон е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ги запознава студентите со концептите и алгоритмите во основата на современата вештачка интелигенција и машинското учење во Пајтон.

На овој курс, ќе ги научите принципите на вештачка интелигенција (АИ), како да примените АИ во програмите на Пајтон, да научите да дизајнирате интелигентни системи, машинско учење и алгоритми за пребарување графици, студентите исто така ќе изведуваат проекти во овие области на студии.

Времетраење: 7 недели
Време посветеност: 10-30 часа / недела

Договорно право: Од доверба до ветување до договор

Закон за договори: Од доверба до ветување до договор е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет, дизајниран да ги едуцира студентите за опсегот на прашања што се јавуваат при склучување и спроведување на договори.

На овој курс, ќе научите како да креирате договори преку валидна понуда и прифаќање, да ја научите теоретската позадина на договорите, довербите и ветувањата, да ја знаете способноста на третата страна да ги спроведува договорите и границите на извршување на договорите. Во нашите секојдневни активности, склучуваме договори на еден или друг начин и овој курс ќе ви овозможи вештини за правење ефикасни договори.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 3-6 часа / недела

Принципи, статистички и компјутерски алатки за наука што може да се репродуцира.

Принципи, статистички и компјутерски алатки за наука за репродукција е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ќе ве опреми со вештини и алатки кои ја поддржуваат науката за податоци и истражувањето што може да се репродуцира за да се осигури дека можете да им верувате на сопствените резултати од истражувањето, да ги репродуцирате сами и да ги комуницирате со другите .

На овој курс, ќе ги научите клучните елементи за обезбедување на потекло на податоци и репродуктивен експериментален дизајн, основи и статистички методи за анализа на потекло на податоци. Оваа вештина е потребна во огромни технолошки компании и компании за податоци или бизниси за да работат како аналитичари и менаџери на податоци.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 3-8 часа / недела

Ефектите врз здравјето на климатските промени

Здравствените ефекти од климатските промени се еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет, со кои ќе ги научите ефектите на глобалното затоплување врз здравјето на луѓето и начинот на управување со овие ефекти.

Курсот може да изгледа смешно, но тој е важен аспект на човековото здравје и безбедност што повеќето луѓе навистина не го гледаат. Глобалното затоплување во голема мера влијае на животот на луѓето и поради вашите вештини на овој курс секогаш можете да бидете во потрага по овие ефекти, кои се главно лоши, и како да се избегне тоа.

Времетраење: 7 недели
Време посветеност: 3-5 часа / недела

Користење на Пајтон за истражување

Користењето на Пајтон за истражување е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет каде ќе научите како да го користите Пајтон, програмски јазик, за да спроведете истражување и да постигнете позитивни резултати.

Willе научите вид на алатки на Пајтон за извршување истражувања и како да ги примените овие алатки за истражувачки цели и основен преглед на програмирањето на Пајтон 3. Вашите вештини може да се применат во високотехнолошка компанија, бизнис и други форми на истражување.

Времетраење: 5 недели
Време посветеност: 4-8 часа / недела

Подобрување на глобалното здравје: фокусирање на квалитетот и безбедноста

Подобрување на глобалното здравје: Фокусирањето на квалитетот и безбедноста е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет каде ќе ги научите потребните мерки за подобрување на општото здравје, можеби во храна или други работи што се однесуваат на животите.

На овој курс, ќе ги научите алатките и ќе стекнете знаење за подобрување на квалитетот испорачан во здравствениот систем, приодите кон мерките за квалитет меѓу другите. Вештини како овие се корисни за здравствениот сектор, така што можете да работите во болница или било која медицинска установа и во здравствениот оддел на една организација.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 2-4 часа / недела

Компјутерски науки за адвокати

Компјутерски науки за адвокати е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет специјално дизајниран за студентите по право да стекнат знаење во компјутерските науки.

На овој курс, ќе ги научите предизвиците на пресекот на законот и технологијата, програмирање, криптографија, сајбер-безбедност, структури на податоци и алгоритми. Ова може да се примени на вашата главна студија како адвокат и да стекнете разноврсно знаење во компјутерите.

Времетраење: 10 недели
Време посветеност: 3-6 часа / недела

Заштита на децата: Детски права во теоријата и практиката

Заштита на децата: Правата на децата во теоријата и практиката е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет во врска со заштитата на децата од секаков вид насилство, експлоатација преку законот.

На овој курс, ќе научите како да ги анализирате прашањата за заштита на децата, како да го процените и зајакнете системот за заштита на децата и секоја вештина што се однесува на безбедноста на детето кое поминува низ каква било форма на злоупотреба.

Времетраење: 11 недели
Време посветеност: 4-6 часа / недела

Вовед во развој на игри

Вовед во развој на игри е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што им овозможуваат на студентите основни вештини за дизајн и развој на игри. На овој курс, студентите ќе научат развој на 2Д и 3Д интерактивни игри и ќе го истражат дизајнот на некои многу популарни игри.

Времетраење: 12 недели
Време посветеност: 6-9 часа / недела

Религиозна писменост: традиции и списи

Верска писменост: Традиции и списи е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ги учи студентите како подобро да ги разберат богатите и сложени начини на кои функционираат религиите во историски и современи контексти.

На овој курс, ќе научите како религиите се внатрешно разновидни, како се развива и менува религијата и како таа е интегрирана во сите култури на животот. За време на учењето на курсот, ќе бидете изложени на историјата и ќе истражувате многу литературна содржина што може да ви помогне како аспирантен писател.

Времетраење: 4 недели
Време посветеност: 5-10 часа / недела

Вовед во компјутерски науки

Вовед во компјутерски науки е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет, кои им овозможуваат на студентите основни вештини за компјутерски науки и програмирање.

На овој курс, ќе научите и ќе стекнете разбирање за компјутерската наука и програмирање, ќе научите да размислувате алгоритамски и лесно да ги решавате програмските проблеми, да се запознаете со програмските јазици.

Времетраење: 11 недели
Време посветеност: 10-12 часа / недела

Веб-програмирање со Python и JavaScript

Веб-програмирање со Python и JavaScript е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ќе им овозможат на студентите вештини за дизајнирање и развој на веб апликации користејќи Python и JavaScript.

На овој курс, ќе се запознаете и ќе научите како да користите програмски јазици како што се HTML, CSS, SQL, API, JavaScript, Flask и Git за развој на веб и апликации.

Времетраење: 12 недели
Време посветеност: 6-9 часа / недела

Развој на апликации за мобилни телефони со React Native

Развојот на мобилни апликации со React Native е вообичаена рамка што ја одржува Facebook, овозможувајќи им на вкрстено-платформските апликации да користат JavaScript без Java или Swift.

На овој курс, ќе нурнете подлабоко во програмирањето и ќе соберете повеќе знаење и да станете експерт во областа на студии.

Времетраење: 13 недели
Време посветеност: 6-9 часа / недела

Вовед во непрофитно сметководство и финансиски извештаи

Вовед во непрофитно сметководство и финансиски извештаи е еден од бесплатните курсеви преку Интернет што ги нуди Харвард, што им нуди на студентите познавање на основните непрофитни принципи на сметководство.

Не треба да имате било каков вид на сметководствено знаење или вештини за да го поминете овој курс, тој се ракува од професионалци кои во голема мера ќе влијаат на многу знаење и умеење за вас.

* Тоа е курс за серии на вебинари

Религија, конфликт и мир

Религијата, конфликтот и мирот се еден од бесплатните курсеви на Интернет што ги нуди Харвард и ги истражува сложените и разновидни улоги што ги игра религијата и во промовирање и во ублажување на насилството.

На овој курс ќе откриете како религиите се внатрешно разновидни, како револуциите се развиваат и менуваат и како религиите се вградени во сите човечки култури.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 4-8 часа / недела

Наука за податоци: линеарна регресија

Наука за податоци: Линеарна регресија е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет, кој се чини дека е меѓу најчестите пристапи за статистичко моделирање во науката за податоци, ќе научите како да користите R за спроведување на линеарни регресии, што е забуна и како да се открие и како линеарно регресијата првично беше развиена.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Наука за податоци: Машинско учење

Наука за податоци: Машинско учење е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет каде што ќе ги научите основите на машинското учење, неколкуте алгоритми за машинско учење, како да изградите систем на препораки меѓу другите.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 2-4 часа / недела

Наука за податоци: Визуелизација

Наука за податоци: Визуелизацијата е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ќе ве научи на принципите на визуелизација на податоците, ќе научи како да комуницирате наоди засновани на податоци и како да користите ggplot2 за да креирате сопствени заговори.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Наука за податоци: највисок премин

Наука за податоци: Кепстоун е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет каде ќе научите како да ја примените базата на знаење и научените вештини низ целата серија за да решите реален проблем и независно да работите на проект за анализа на податоци.

Времетраење: 2 недели
Време посветеност: 15-20 часа / недела

Наука за податоци: Веројатност

Наука за податоци: Веројатноста е една од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет, кои се неопходни за научник за податоци и студентите ќе ги научат важните концепти во теоријата на веројатност, вклучувајќи случајни варијабли и независност меѓу другите теми што ќе ве направат подобар научник за податоци.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Податоци наука: R основите

Наука за податоци: Основи на Р е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ќе им помогне на студентите да изградат основа во Р и да научат како да разговараат, анализираат и визуелизираат податоци.

На овој курс, студентите ќе научат основна синтакса на Р, основно R програмирање и како да извршат операции во R, вклучувајќи сортирање, раздор со податоци и правење на парцели.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Наука за податоци: Инференција и моделирање

Наука за податоци: Инференција и моделирање е еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ќе ве научи на сите за заклучоците и моделирањето, кои се две од најчесто користените статистички алатки во анализата на податоците.

На овој курс, студентите ќе научат како да користат модели за собирање на податоци од различни извори, концепти потребни за дефинирање на проценки и маргини на грешки на популации, параметри, проценки и стандардни грешки со цел да се направат предвидувања за податоците.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Наука за податоци: Алатки за продуктивност

Наука за податоци: Алатки за продуктивност е еден од бесплатните курсеви што ги нуди Харвард што ќе ги научи студентите на потребните алатки и како да ги применат овие алатки за да дадат ефективни резултати.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Наука за податоци: Расправија

Наука за податоци: Расправија е уште еден бесплатен курс што го нуди Харвард за студентите да научат како да обработуваат и конвертираат сурови податоци во формати потребни за анализа.

На овој курс ќе научите стружење на веб, кавги со користење на dplyr, увоз на податоци во R од различни формати на датотеки и како да работите со датуми и време како формати на датотеки и рударство на текст.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Вовед во веројатност

Вовед во веројатност е еден од бесплатните курсеви што ги нуди Харвард за студентите да научат пакет алатки и вештини и техники за користење на овие алатки за анализа и разбирање на податоците, неизвесноста и случајноста.

Времетраење: 7 недели
Време посветеност: 5-10 часа / недела

Вовед во линеарни модели и матрица алгебра

Ова е бесплатен курс што го нуди Харвард на студентите за да стекнат знаења за Р-програмирање, за неговата примена во линеарни модели и како да ги анализираат податоците во животните науки.

На овој курс, ќе научите нотација / операции на алгебра матрица, линеарни модели и краток вовед во распаѓањето на QR.

Времетраење: 4 недели
Време посветеност: 2-4 часа / недела

Зајакнување на програмите за здравствени работници во заедницата

Ова е бесплатен курс што го нуди Харвард на студенти кои сакаат да бидат здравствени работници, курсот ги учи студентите да доставуваат висококвалитетна примарна здравствена заштита на заедниците на кои им е потребна.

На овој курс, студентите ќе ги научат основните концепти во здравството на заедницата како дел од примарните здравствени системи и како да градат коалиции за поддршка на програмите предводени од владата.

Времетраење: 6 недели
Време посветеност: 2-4 часа / недела

Претприемништво во новите економии

Претприемништвото во економиите во развој е еден од бесплатните курсеви што ги нуди Харвард и истражува како претприемништвото и иновациите се справуваат со сложените социјални прашања во економиите во развој.

На овој курс, ќе ја научите идејната рамка за проценка на можностите и, претприемачките проблеми и како да ги решите и ве прави свесни за можностите за претприемништво на брзорастечките пазари во развој. Овој курс ќе ви помогне да се оформите во подобар претприемач.

Времетраење: 6 недели
Време посветеност: 3-5 часа / недела

Биоетика: Закон, медицина и етика на репродуктивните технологии и етика

Биоетика: Законот, медицината и етиката на репродуктивните технологии и етика се еден од бесплатните курсеви на Харвард преку Интернет што ги воведува студентите во студијата за биоетика и примената на правно и етичко расудување.

На овој курс, студентите ќе го научат законот за етика и сурогат мајчинство, како работи индустријата за репродуктивна технологија и нејзините ефекти, исто така, учат етички и правни прашања покренати со човековото унапредување. Завршувањето на овој курс ќе отвори изобилство на можности во медицинскиот и правниот сектор.

Времетраење: 10 недели
Време посветеност: 2-3 часа / недела

Реторика: Уметноста на убедливо пишување и јавно обраќање

Реторика: Уметноста на убедливо пишување и јавно говорење е еден од бесплатните курсеви што ги нуди Харвард за да им помогне на студентите да ги подобрат своите вештини за размислување и јавно говорење.

Овој курс ќе ви овозможи со вештини и знаења за вработување на различни реторички уреди во пишување и зборување, ќе бидете во можност да напишете убедливо уредничко мислење и кратки говори, курсот подеднакво ќе ги подобри вашите способности за пишување и ќе научи да зборува ефикасно со секого.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 2-3 часа / недела

правда

Правдата е една од бесплатните курсеви што ги нуди Харвард и тука, студентите ќе бидат опремени со знаење што стои зад филозофијата на моралот и политиката.

Курсот ќе ве изложи на социјална правда и кривична правда, подлабоко чувство за филозофија и можност за подобро артикулирање на филозофски аргументи и прашања.

Времетраење: 12 недели
Време посветеност: 3-6 часа / недела

Основи на невронауката, Дел 1

Основи на невронаука е еден од бесплатните курсеви што ги нуди Харвард и опфаќа три аспекти што се учат поинаку. Ова е воведен дел од невронауката што ги истражува електричните својства на невронот. Learnе ги научите основите на биоелектричноста и како електричната енергија ги прави невроните во мозокот да крцкаат.

Времетраење: 5 недели
Време посветеност: 3-5 часа / недела

Основи на невронауката, Дел 2

Во овој втор аспект на невронауката, ќе откриете како невроните во мозокот работат заедно за да создадат комплексни мрежи.

На овој курс, ќе ги научите основите на синапсите, како невроните комуницираат меѓусебно.

Времетраење: 6 недели
Време посветеност: 3-5 часа / недела

Основи на невронауката, Дел 3

Ова е трета фаза од курсот, Неврологија и ве води подлабоко во студијата. Овде, ќе научите како функционираат сетилните перцепции во мозокот, основната анатомија на функционалните области на мозокот, визуелниот систем на мозокот, меѓу другото, што ќе го подобри вашето знаење за невронауката.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 3-5 часа / недела

Архитектонската имагинација

Ова е бесплатен курс преку Интернет понуден од Харвард кој ги истражува основните принципи на архитектурата со проучување на некои од најважните згради во историјата.

На овој курс, Архитектонска имагинација, ќе научите како да читате, анализирате и разберете различни форми на архитектонска претстава, социјалните и историските контексти зад главните дела на архитектурата и основните принципи за производство на свои архитектонски модели и цртежи.

Времетраење: 10 недели
Време посветеност: 3-5 часа / недела

Опиоидна криза во Америка

Кризата со опиоиди во Америка е бесплатен курс на Интернет, понуден од Харвард, кој ги изложува сите информации во врска со зависноста од опиоиди и како да се третираат заболените пациенти.

На овој курс, ќе научите медицинска и немедицинска употреба на опиоиди и ќе истражувате други тешки лекови, ризици и невролошки патишта до зависност од опиоиди и повеќе начини на кои индивидуите стануваат зависни од дрогата.

Времетраење: 10 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Вовед во семејното ангажирање во образованието

Ова е бесплатен курс преку Интернет што го нуди Харвард и ја истражува успешната интеграција помеѓу семејствата и воспитувачите и зошто тие доведуваат до подобри резултати за учениците и училиштата.

На овој курс, Вовед во семејниот ангажман во образованието, ќе ја научите врската помеѓу семејниот ангажман и подобрените резултати на училиште / ученик од раѓање преку средно училиште, дополнителните придобивки што оваа врска им ги носи на наставниците, родителите и заедниците.

Времетраење: 6 недели
Време посветеност: 2-4 часа / недела

Опипливи работи

Овој бесплатен курс преку Интернет од Харвард им помага на студентите да стекнат разбирање за музеите, историјата, организирање и толкување на уметноста, артефактите и научните curубопитства.

На овој курс, Опипливи работи, ќе научите пристапи кон музејската курација, остри вештини за размислување и анализа, основите на историската анализа и толкување и ги познавате делата на минатите историчари, колекционери и куратори.

Градови X: Минатото, сегашноста и иднината на урбаниот живот

Овој бесплатен курс преку Интернет, понуден од Харвард, истражува што ги прави градовите неверојатни, предизвикувачки и енергични, а исто така и најголемиот изум на човештвото.

На овој курс, Градови X: Минатото, сегашноста и иднината на урбаниот живот, ќе научите различни пристапи за анализа на јавната политика во градовите, културните придонеси на градовите и нејзиниот различен ефект врз луѓето, историска перспектива за подемот на градовите низ светот.

Времетраење: 11 недели
Време посветеност: 5-7 часа / недела

Јапонски книги: Од ракопис до печатење

На овој бесплатен курс преку Интернет, понуден од Харвард, студентите ќе учат јапонска ликовна уметност и во текстуални и во визуелни наративи.

На овој курс, Јапонски книги: Од ракопис до печатење, ќе научите како да испитате јапонски книги и свитоци, различни техники на врзување и разни пристапи кон визуелното и текстуалното раскажување приказни.

Времетраење: 9 недели
Време посветеност: 1-2 часа / недела

Механичка вентилација за Covid-19

Харвард им го нуди овој бесплатен курс на Интернет на студентите, обезбедувајќи им практични вештини и знаење за тоа како да работат, да одржуваат механички вентилатори за да помогнат во борбата против тековната пандемија и да спасат животи.

Времетраење: 1 недела
Време посветеност: 2-5 часа / недела

Регулатива на лекови на рецепт, цена и пристап

На овој бесплатен курс преку Интернет, понуден од Харвард, студентите се здобиваат со знаење за тоа како ФДА ги регулира фармацевтските препарати и истражуваат дебати за трошоците за лекови на рецепт, маркетинг и тестирање.

Willе ги научите најголемите полемики околу тоа како се развиваат и продаваат лекови на рецепт, историјата, улогата и важноста на ФДА и безбедносните проценки на лекови на рецепт користејќи податоци од реалниот свет.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 2-5 часа / недела

Будизмот низ своето Писмо

На овој бесплатен курс преку Интернет, ќе научите богати и разновидни верувања во практиките на будистите низ времето и местото, ќе го истражувате будизмот преку неговите списи и релативно и академски.

Времетраење: 4 недели
Време посветеност: 5-10 часа / недела

Јудаизмот преку своите Писма

Овој бесплатен курс преку Интернет што го нуди Харвард ги учи студентите на клучните верувања и практики на јудаизмот преку истражување на неговите свети текстови и нивно толкување.

Времетраење: 4 недели
Време посветеност: 5-10 часа / недела

Наука и готвење: од висока кујна до мека материја

Овој бесплатен онлајн курс го предаваат врвните готвачи и истражувачи на Харвард кои ќе истражат како традиционалните и современите техники за готвење можат да ги осветлат основните принципи во хемијата, физиката и инженерството.

На овој курс, Наука и готвење: Од висока кујна до мека материја, ќе научите да користите ензими за да создадете храна, да можете да размислувате како готвач и научник.

Времетраење: 16 недели
Време посветеност: 2-3 часа / недела

Lifeивотот и делото на Шекспир

Овој курс ги истражува животот и литературните дела на Вилијамс Шекспир, ќе ги научите различните пристапи кон текстуалните толкувања на неговите дела и како да ги примените неговите дела во модерната уметност.

Времетраење: 4 недели
Време посветеност: 5-7 часа / недела

MalariaX: Пораз на маларијата од гените до глобусот

На овој бесплатен курс преку Интернет, понуден од Харвард, студентите можат да ги истражат науките и технологиите, политиките потребни за контрола и искоренување на маларијата.

На овој курс, ќе ја научите биологијата на паразитот на маларија, предизвиците за искоренување на маларијата во сложените екосистеми и научните и технолошките пристапи за елиминирање на маларијата.

Времетраење: 8 недели
Време посветеност: 3-5 часа / недела


50 бесплатни курсеви на Харвард преку Интернет
Бесплатни курсеви за Харвард преку Интернет

Таму имате 50 бесплатни курсеви на Интернет, понудени од Харвард на студенти, што ќе ви помогне да ги проширите областите на експертиза, да ги подобрите вашите вештини и веројатно да ве постават на нов пат во кариерата.

Заклучок за бесплатни курсеви преку Харвард

Овие обезбедени бесплатни онлајн курсеви од универзитетот Харвард се во тек до септември и може да бидат отворени годишно. Можете да се зачлените во овој временски период, а тие исто така се самонаклонети, што значи дека кога ќе се регистрирате за да започнете курс, треба да студирате кога сакате по ваша погодност.

Овие курсеви, по завршувањето, ќе ве подготват во добра работа бидејќи вработените многу ги препорачуваат вештините за кои подеднакво ќе бидете добро платени. Работните луѓе исто така можат да се регистрираат и да студираат на овие курсеви.

Препораки

3 коментари

 1. Почитувани
  Како можам да се регистрирам на обуката? „Претприемништво во економии во развој“
  благодарение
  Ареј

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена