Топ 3 забрзани програми за нега во Онтарио

Оваа статија е „целосен водич“ за сè за забрзаните програми за нега во Онтарио. Ги содржи програмските барања, трошоците, времетраењето итн. Значи, ако сте биле во потрага по оваа тема, тогаш, морам да ви кажам дека сте погодиле огромен златен рудник.

Медицинската сестра е една од здравствените професии кои се грижат за поединци, семејства, села или заедници за да можат да постигнат или да закрепнат оптимално здравје и општиот квалитет на живот.

Медицинските сестри со текот на времето се издвојуваа од другите медицински професии поради нивниот пристап кон грижата за пациентите, обуката, вежбањето итн. и забележано е дека медицинските сестри сочинуваат поголем процент од здравствената средина, без оглед на меѓународниот недостиг на квалификувани медицински сестри.

Медицинските сестри работат заедно со лекарите, лекарите, терапевтите, семејствата на пациентите итн. за да ја постигнат својата цел која е лекување на болеста и обновување на оптимално здравје. Сепак, сè уште има некои јурисдикции кои им дозволуваат на медицинските сестри самостојно да ги третираат пациентите во некои услови.

Просечна регистрирана медицинска сестра во САД според Бирото за трудова статистика на САД (BLS) заработува околу 77,600 долари годишно или околу 37.31 долари на час. Ова ја прави кариерата поинтересна и пофасцинантна.

Разбирам дека сте студирале некој друг курс, но сега сакате да стекнете диплома за медицинска сестра. Дури сте земале бесплатни онлајн курсеви за нега, но времетраењето е подолго од очекуваното.

Сега прашувате дали нема забрзани програми за нега во Онтарио на кои можете да се запишете, да ги добиете потребните вештини и дипломи и потоа да продолжите да бидете меѓу типот на медицинска сестра што работодавачот сака да вработи.

Вашиот пријател ви кажа за забрзани програми за нега во Њу Хемпшир, и оној во Пенсилванија, но многу сте заинтересирани за оние што се наоѓаат во Онтарио. Па, не барајте понатаму. Дојдов да ви дадам огромна помош преку оваа статија за сè што се однесува на забрзаните програми за нега во Онтарио.

Сакам да продолжам и да ги набројувам програмите за забрзана нега во Онтарио со нивните барања, но некој што штотуку налетал на оваа објава може да биде збунет околу тоа што точно е програма за забрзана нега и зошто треба да се препорача да се запише. Значи, дозволете ми брзо да дадам кратко објаснување.

Без разлика дали сте самохрана мајка студира со стипендии за нега, или присуствувате вечерни програми за нега поради природата на вашата работа, јас сум тука не само да објаснам што е забрзана програма за нега, туку и да ви покажам причини зошто треба да стекнете напредни дипломи во медицинска сестра.

Забрзаните програми се програми кои им овозможуваат на студентите да се зацврстат во предложениот курс на студирање наместо да го поминат нормалното времетраење. Ова повеќе личи на трошење околу 12 месеци во курс на студии чие времетраење е околу 36 месеци.

Забрзаните програми за нега повлекуваат опции за диплома за медицински сестри кои брзо го следат времетраењето на студентите за да заработат диплома по медицински сестри (BSN) или магистерски студии по медицински сестри (MSN) побрзо од вообичаеното. Овие програми се дизајнирани на таков начин да потрае помал период за да ја постигнете вашата цел како медицинска сестра.

Откако ги поставивме темелите, ајде сега да ги видиме забрзаните програми за нега во Онтарио и што е потребно за да се запишете. Имаме и статии за забрзани програми за нега во Тексас забрзани програми за нега во Мичиген, само во случај да сакате да ги истражите и тие.

Забрзани програми за медицински сестри во Онтарио

Забрзани програми за медицински сестри во Онтарио

Има многу причини зошто студентите бараат да го добијат својот втор степен од Онтарио. Еден од нив е затоа што Онтарио има колеџи кои се водечки сили во развојот на технологијата и работната сила што ги тера нивните студенти да се вклучат во иновативни проекти и воодушевувачки истражувања.

Друга причина е тоа што има многу болници во Онтарио со зголемена потреба од квалификувани работници. За таа цел, квалификувани и квалификувани медицински сестри кои дипломираат на забрзани програми за нега во Онтарио се вработени со побрзо темпо. Работејќи како медицинска сестра во Онтарио, заработувате во просек 111,700 долари годишно.

Подолу се наведени програмите за забрзана нега во Онтарио. Останете со мене додека детално објаснувам сè што е потребно да се знае вклучувајќи ги и нивните трошоци, барањата за програмата, времетраењето, начинот на студирање итн.

1. Универзитет Мекмастер - забрзани програми за медицински сестри

Универзитетот Мекмастер е една од институциите кои нудат забрзани програми за нега во Онтарио преку нивниот забрзан тек.

Училиштето им нуди на студентите кои сакаат да стекнат диплома за медицински сестри со забрзано темпо, можност преку забрзаниот (F) поток што е кондензирана верзија на основната програма BScN, наменета за студенти кои веќе имаат завршено најмалку две години универзитетски студии односно четири полни мандати.

За да аплицирате, мора да имате успешно завршено специфични универзитетски кредити за човечка анатомија и физиологија и биохемија и завршувањето мора да биде во рок од четири години од запишувањето.

Времетраењето за завршување на програмата BScN за студентите во потокот (F) е пет академски термини едноподруго. И по завршувањето, студентите кои сакаат да се вклучат во професионалната практика на медицински сестри и да ја користат титулата „регистрирана медицинска сестра“ треба да ги полагаат квалификациските испити со други барања како што е наведено од телото за лиценцирање, колеџот на медицински сестри во Онтарио (CNO).

Цената на програмата не е наведена, меѓутоа, редовната посета на веб-страницата може да помогне во случај на ажурирања. Програмските барања или критериуми за апликација вклучуваат:

 • Мора да поседувате најмалку кумулативен просек од Б во последните 2 цели години од земените кредитни курсеви за универзитетска диплома. (минимум 54 единици)
 • Мора да имате минимална оценка од најмалку C (60%) на секој од следните потребни курсеви:
 • 6 единици психологија од кои 3 одделенија мора да бидат на воведно ниво, а другите 3 одделенија од одобрената листа.
 • 6 единици човечка физиологија или 6 единици човечка анатомија и физиологија - курсеви за човечка физиологија мора да ги опфатат сите од следниве системи: невро, ендокрини, срцеви, респираторни, дигестивни, репродуктивни, уринарни, мускулно-скелетни и киселинско/базна рамнотежа.
 • 6 единици во кој било од следните предмети: биологија, хемија, биохемија, исхрана, кинезиологија
 • 3 единици статистика.

Постапка за апликација:

 • Аплицирате онлајн во центарот за апликации на универзитетите во Онтарио (OUAC) користејќи го формуларот 105D
 • Мора да го пополните онлајн CASPerTM на takecasper.com
 • Мора да го преземете, пополните и е-поштата да го користите формуларот за предуслов bscnadm@mcmaster.ca
 • Мора да ги доставите вашите записници
 • Ако сте во последната година од вашата диплома кога аплицирате или аплицирате за втор степен, не мора да го поднесувате вашиот препис од средно училиште.
 • Ако моментално сте регистрирани во универзитетска програма, мора да обезбедите официјален препис кој ги прикажува резултатите за сите предмети заедно со вашите тековни резултати од семестарот со сите предмети регистрирани за 2.nd семестар означен на официјалниот препис.

Важно е да се напомене дека задоцнетата апликација нема да се разгледува, затоа потрудете се да побрзате и да ги обезбедите сите барања.

За да аплицирате за забрзаните програми за нега на Универзитетот Мекмастер во Онтарио, користете ја врската подолу

Аплицирајте овде

2. Универзитет во Торонто - забрзани програми за медицински сестри

Универзитетот во Торонто е меѓу престижната институција која исто така нуди забрзани програми за нега во Онтарио преку нивниот факултет за медицински сестри.

Факултетот за медицински сестри ги обучува медицинските сестри на ниво на бакалауреат и е меѓународно признат за своите образовни програми и квалитетот на медицинските истражувања направени од водечките факултетски истражувачи.

Програмата за забрзана двегодишна диплома за медицински сестри на Лоренс С. Блумберг (BScN) носи долга и наградувачка кариера во здравствената заштита бидејќи по завршувањето, дипломираните студенти ќе можат да обезбедат медицинска нега за болните и ранливите лица. обезбедуваат здравје на поединците, семејствата, групите и заедниците, воспоставуваат и одржуваат меѓучовечки и терапевтски односи и партнерства, донесуваат вредности на еднаквост и социјална правда во решавањето на социјалните детерминанти на здравјето, испитување, синтетизирање и инкорпорирање на повеќе знаења за обезбедување грижа, соработка како членови на меѓупрофесионален тим итн.

Времетраењето на програмата е две години, а прегледот на школарината на програмата може да се види овде. Кликни тука

Програмските барања или критериуми за аплицирање се како што следува:

 • Сите BScN додипломски курсеви се задолжителни.
 • Повлекувањето од кој било курс во програмата BScN бара посебна дозвола и ќе го продолжи вашето време до завршување над типичното времетраење од 2 години.
 • Евалуацијата на клиничките перформанси за курсевите со компонента за клиничка медицинска сестринска пракса е на основа „ПОМИНЕ/НЕСУПЕ“.
 • Студентите добиваат вербална среднорочна евалуација и писмена конечна евалуација на нивните клинички перформанси од нивните клинички инструктори за да можат да ги утврдат нивните нивоа на перформанси

За да аплицирате за забрзани програми за нега на Универзитетот во Торонто во Онтарио, користете ја врската подолу

Аплицирајте овде

3. Универзитет Свети Френсис Ксавиер - забрзани програми за медицински сестри

Универзитетот Свети Френсис Ксавиер во Нова Шкотска е исто така меѓу институциите кои нудат забрзани програми за нега во Онтарио. Неодамна беше воведен и достапен за кандидатите за трансфер на универзитет.

Овде, студентите кои сакаат да студираат медицински сестри мора да го изберат медицинскиот сестри како прв избор на програмата на апликацијата и мора да ги исполнуваат и академските барања и да го завршат тестот CASPer до важечкиот рок.

Приемот во StFX е конкурентен бидејќи исполнувањето на минималниот просек не гарантира прием. Приемот се дава со користење на вашите академски перформанси и вашиот резултат CASper.

Може да се види прегледот на цената на програмата овде, а барањата или критериумите за аплицирање се како што следува:

 • Мора да ги имате сите потребни курсеви завршени на ниво на универзитет до 1 септември 2022 година и во рок од 10 години од датумот на започнување на програмата.
 • Мора да ги поднесете сите записници до 1 мај 2022 година. Ако сте во тек со летен семинарски курс, ова е прифатливо се додека конечната оценка е достапна до 1 септември 2022 година.
 • Потребните основни и отворени курсеви мора да имаат минимална оценка од 65% секој, со вкупен просек од 70% или повисок.
 • Мора да го пополните дополнителниот формулар за апликација.
 • Основните барања за курсеви мора да се завршат на ниво на универзитет до 1 септември 2022 година:
 • Шест кредити за човечка анатомија и човечка физиологија, минимум три кредити во секоја. Потребна е лабораториска компонента и во двете (виртуелните лаборатории се прифаќаат):
 • Три кредити по микробиологија
 • Три кредити на англиски јазик
 • Три кредити во статистиката
 • Петнаесет кредити во отворени изборни предмети завршени на ниво на универзитет до 1 септември 2022 година.
 • Завршување на CASper до 1 мај 2022 година.

За да аплицирате за Универзитетот Сент Френсис Ксавиер - забрзани програми за нега во Онтарио, користете ја врската подолу

Аплицирајте овде

Заклучок

Во овој момент, верувам дека сте опремени со потребните информации кои се движат од институциите што ги нудат програмите за забрзана нега во Онтарио, нивното времетраење, трошоците за програмата, барањата за програмата итн.

Знам и дека со следење на упатствата дадени погоре, имате шанса да обезбедите прием во вашето училиште од интерес. Проверете како ќе ги усовршите своите вештини за нега како професионалец овде.

Ви посакувам среќа додека аплицирате!

Препораки

Писател и дизајнер на содржина at Study Abroad Nations | Видете ги Моите други написи

Џејмс е писател, истражувач и дизајнер во САН. Надвор од истражувањето, тој им помогна на многу студенти да обезбедат прием и стипендии во странство.

Тој има жестока желба да им помогне на научниците да го достигнат врвот на нивните академски соништа и никогаш не попушта во обезбедувањето валидни информации за да им помогне на студентите во секое време.
Освен пишувањето, Џејмс создава врвни решенија за графички дизајн.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена