Список на 9 најдобри колеџи во заедницата на Хаваи

Хаваи е познат по своите прекрасни плажи и тропско време, но исто така е дом на некои од најдобрите општински колеџи во земјата.

Од Ваикики до Хило, овие училишта нудат различни програми и услуги за да им помогнат на учениците да ги постигнат своите цели.

Без разлика дали барате земи диплома за вонреден или префрлете се на четиригодишен универзитет, овие колеџи го имаат она што ви треба. Еве список на некои од најдобрите колеџи во заедницата на Хаваи.

Ајде да влеземе…

Дали има колеџи на заедницата на Хаваи?

Да. Постојат колеџи во заедницата на Хаваи. Кампусите се наоѓаат на Оаху, Мауи, Големиот остров и Кауаи. Тие нудат соработнички дипломи и сертификати во различни области.

Колеџите во заедницата се важен дел од високообразовниот систем во Соединетите Држави. Постојат колеџи во заедницата во секоја држава, и тие нудат различни програми за дипломи и сертификати.

Колеџите во заедницата исто така нудат обука за работа и курсеви за континуирано образование.

Барања за колеџи во заедницата на Хаваи

Колеџите во заедницата на Хаваи се познати по нивниот разновиден опсег на програми и услуги. Барањата за запишување варираат од училиште, но повеќето колеџи во заедницата на Хаваи бараат a средно образование или еквивалентно.

Додека секој колеџ во заедницата има свој специфичен сет на барања, сите колеџи на Хаваи бараат од апликантите да бидат жители на државата, да имаат најмалку 16 години, да имаат завршено средно образование или еквивалент и да ги исполнуваат другите услови за прием како што е наведено од поединецот колеџ.

Апликациите за колеџи во заедницата на Хаваи бараат од студентите да завршат одредени курсеви пред да се запишат, како англиски и математика. Тие, исто така, мора да положат државен приемен испит за да бидат примени на колеџ во заедницата на Хаваи.

Список на 9 најдобри колеџи во заедницата на Хаваи

Во овој дел, наведовме некои од најдобрите колеџи во заедницата што можете да ги посетувате на Хаваи. Внимателно прочитајте.

  • Колеџот на заедницата Кауаи
  • Колеџ за заедница Леард
  • Колеџ на заедницата Хонолулу
  • Колеџ во заедницата Капиолани
  • Наветрен колеџ на заедницата
  • Камехамеха училишта Мауи
  • Колеџот на заедницата Молокаи
  • Колеџи на заедницата на Хаваи
  • Колеџот на заедницата Мауи

1. Колеџот на заедницата Кауаи

Колеџот на заедницата Кауаи е двегодишен колеџ во заедницата лоциран во Лиху, Кауаи, Хаваи. Колеџот нуди програми и за жителите и за посетителите на островот.

Како еден од ретките колеџи во заедницата на островот, колеџот на заедницата Кауаи обезбедува широк спектар на курсеви и програми кои можат да им помогнат на студентите да ги исполнат своите образовни цели. Училиштето има силен акцент на успехот на учениците, со бројни услуги и програми дизајнирани да им помогнат на учениците да ги постигнат своите цели.

Колеџот има упис од речиси 5,000 студенти и нуди повеќе од 60 студиски програми. KCC нуди и неколку можности за трансфер на четиригодишни универзитети на островот.

Посета на училиште

2. Leeward Community College

Leeward Community College е двегодишен колеџ во заедницата лоциран на островите Leeward, кои се дел од Комонвелтот на Северните Маријански Острови.

На колеџот има вкупно запишани 2,781 студенти и понуди програми во уметноста и науки, бизнис, образование, здравство и човечки услуги и технологија.

Училиштето нуди соработници, како и сертификати и дипломи во голем број области на студии. Тие исто така имаат различни програми кои им овозможуваат на студентите да го продолжат своето образование по завршувањето на нивниот вонреден степен.

Колеџот има различни капацитети, вклучувајќи ги и спортски сали, театри и лаборатории.

Посета на училиште

3. Хонолулу заедница колеџ

Хаваи заедница колеџ (HCC) е јавен двегодишен колеџ во Хонолулу, Хаваи. Училиштето нуди повеќе од 60 програми за соработници и дипломи, како и програми за дипломи и сертификати.

HCC има и центри за континуирано образование, бизнис, инженерство и право. На колеџот се запишани над 20,000 студенти и вработуваат повеќе од 2,000 луѓе.

Посета на училиште

4. Колеџот на заедницата Капиолани

Колеџот на заедницата Капиолани е двегодишен јавен колеџ во заедницата лоциран во Капиолани, на островот Оаху на Хаваите. Училиштето е основано во 1967 година и нуди повеќе од 60 стручни и академски дипломи.

Колеџот, исто така, нуди голем број на програми за вонреден степен и сертификати. Капиолани нуди и курсеви во кампусот и онлајн.

Капиолани, исто така, има договори за трансфер со неколку универзитети, вклучувајќи го и Универзитетот во Калифорнија, Беркли.

Посета на училиште

5. Windward Community College

Windward Community College е двегодишен колеџ во заедницата во Каилуа-Кона, Хаваи. Колеџот е основан во 1966 година и нуди над 30 студиски програми, вклучувајќи соработници и стручни сертификати.

Windward исто така нуди одреден степен програми на ниво на диплома.

Windward Community College им овозможува на студентите пристап до квалитетно образование кое води до успешни кариери. Колеџот има разновидна студентска популација, со студенти кои доаѓаат од сите делови на САД и од целиот свет.

Windward е акредитиран од Комисијата за високо образование и е од 2002 година.

Посета на училиште

6. Камехамеха училишта Мауи

Училиштата Камехамеха Мауи е независно, соедукциско дневно училиште на островот Мауи. Училиштето е основано во 1922 година од потомци на Камехамеха Велики и нуди ригорозна наставна програма во одделението К-12.

Училиштето нуди предучилишна возраст до 12-то одделение и има вкупно запишани околу 1,500 ученици. Училиштата Камехамеха Мауи е едно од најголемите и најпрестижните приватни училишта на Хаваи.

Поголемиот дел од студентите се домородци на Хаваи, но се запишани и меѓународни студенти. Училиштето е акредитирано од Западната асоцијација на училишта и колеџи.

Посета на училиште

7. Молокаи заедница колеџ

Колеџот на заедницата Молокаи е мал колеџ во заедницата лоциран на островот Молокаи на Хаваи. Училиштето нуди соработници и програми за сертификати во различни области, како и неколку програми за диплома.

ССК, исто така, има силен фокус на обезбедување на програми за стручна обука и развој на работната сила. Колеџот има тесно поврзано чувство на заедница, а студентите се охрабруваат да се вклучат во животот на кампусот.

Има многу можности за воннаставно вклучување, вклучувајќи клубови и спортски тимови. Покрај тоа, Молокаи заедница колеџ е познат по своето силно чувство за културен идентитет и поддршка за локалната заедница.

Посета на училиште

8. Колеџи на заедницата на Хаваи

Hawaii Community College (HCC) е еден од десетте колеџи во заедницата во американската држава Хаваи. Колеџот има кампуси на островите Оаху и Хаваи.

HCC нуди соработници и програми за сертификати во различни академски и стручни области. Колеџот исто така нуди курсеви и програми за учење на далечина.

HCC е акредитирана од Западната асоцијација на училишта и колеџи. Атлетските тимови на колеџот се познати како Вулкани и се натпреваруваат во Западната конференција на Пацификот на Националната атлетска асоцијација за јуниорски колеџ (NJCAA).

Посета на училиште

9. Колеџот на заедницата Мауи

Колеџот на заедницата Мауи (MCC) е јавен колеџ во заедницата во Кахулуи, округот Мауи, Хаваи. Колеџот нуди соработници и програми за сертификати во различни академски и стручни предмети.

Колеџот на заедницата Мауи го следи своето потекло до основањето на стручното училиште Молокаи на островот Молокаи во 1946 година.

Во 2001 година, MCC отвори екстензивен кампус на островот Ланаи. Во 2004 година, МКЦ почна да нуди часови на островот Молокаи. Денес, МКЦ опслужува студенти од сите три острови.

Посета на училиште

Често поставувани прашања на Заеднички колеџи на Хаваи

Дали колеџите во заедницата на Хаваи се скапи?

Не. Колеџите во заедницата на Хаваи не се толку скапи како универзитетите, но не се ниту евтини. Просечната школарина за колеџ во заедницата е околу 2,000 американски долари годишно.

Сепак, има многу стипендии и можности за финансиска помош достапни за студенти на кои им е потребна помош за да платат училиште.

Студентите треба да ги истражуваат различните училишта и програми за да го најдат она што одговара на нивните потреби и буџет.

Колку колеџи во заедницата има на Хаваи?

Не можеме да бидеме сигурни за бројот на колеџи во заедницата на Хаваи. Сепак, од нашите наоди може да има над 9 училишта во заедницата на Хаваи.

Можете ли да влезете во колеџ во заедницата на Хаваи со 2.0 Успех?

Постојат некои колеџи во заедницата на Хаваи кои ќе ве одведат без разлика каков е вашиот Успех. Сепак, за прием во огромното мнозинство од нив, минималниот Успех за колеџ во заедницата би бил 2.0 или 2.5.

Кој е најлесниот колеџ за влез на Хаваи?

Универзитетот на Хаваи во Маноа Хонолулу, HI е најлесниот колеџ за влез во Хаваи.

Колку е тешко да се запишеш на колеџ на Хаваи?

Стапката на прифаќање на Универзитетот на Хаваи во Маноа е 58.4%. На секои 100 апликанти, 58 се примени. Ова значи дека училиштето е умерено селективно. Училиштето очекува од вас да ги исполните нивните барања за GPA и SAT/ACT резултати, но тие се пофлексибилни од другите училишта.

Кој е просечниот Успех за Универзитетот на Хаваи?

Просечниот Успех на Универзитетот на Хаваи во Маноа е 3.74. Ова го прави Универзитетот на Хаваи во Маноа силно конкурентен за Успех.
Како да добијам стипендија за Универзитетот на Хаваи?
Ако барате да добиете стипендија во УХ, ова е за вас: стипендиите ќе ги додели Канцеларијата за прием на матуранти со високи постигања на Хаваи. За да бидат земени предвид, студентите мора да го исполнат приоритетниот рок за есенски прием, барањата за стипендија и да бидат прифатени во УХ Маноа.

Заклучок

Како заклучок, најдобрите колеџи во заедницата на Хаваи се колеџот Мауи на Универзитетот во Хаваи, колеџот на заедницата Кауаи и колеџот на заедницата Хонолулу.

Тие нудат одлични можности за образование по прифатлива цена. Доколку барате квалитетно образование без да се скршите, тогаш едно од овие училишта е совршен избор за вас.

Препораки

Видете ги Моите други написи

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена