Список на 20 колеџи на црната листа во Канада

Институциите во Канада нудат квалитетно образование, но се утврди дека голем број од нив сакаат во одредени области на работење, предизвикувајќи нивна забрана. Овој напис е напишан за да ви даде сеопфатен список на колеџи на црната листа во Канада, кои треба да ги избегнувате додека ја правите вашата апликација.

Затоа, внимателно, прочитајте за да ги најдете училиштата подолу. Ова е само список на училишта. Нема информации за ниту едно училиште освен документите што содржат нивна забрана.

Во меѓувреме, разгледајте ја содржината подолу за преглед на она што може да се очекува во овој напис.

[lwptoc]

Какви последици имаат црните листи?

Училиштата кои се наоѓаат на црната листа се соочуваат со низа последици.

Криминалците користат лажни црни листи за да измамат некои добри училишта во Канада. На пример; некои криминалци можат да направат неколку прегледи на црната листа против добро училиште и потоа да го стават училиштето на црна листа. После тоа, тие ќе го контактираат училиштето и ќе им кажат дека ќе го отстранат списокот откако училиштето плати огромна сума пари.

Во друг контекст, ученикот може да објави погрешни информации на Интернет против добар наставник за да го уценува наставникот. Потоа, ученикот сега ќе побара од наставникот да му додели подобра оценка пред да отстрани толку лош преглед.

Ова и повеќе се некои од последиците кои може да ги предизвика за едно училиште да се стави лажно на црната листа. Обично, ќе најдете информации како оваа на sabonews.org но решивме да ви го пренесеме ова директно бидејќи ќе ви помогне да избегнете неволји.

Во друг контекст, забраната прави едно училиште да ја изгуби својата репутација и углед. Ги губи своите студенти и ангажмани и на крајот престанува да постои.

Како да знам црна листа?

Додека се обидувате да аплицирате на колеџ во Канада, проверете дали сте направиле соодветни прашања во врска со училиштето. Имајте на ум дека има вистински и лажни црни листи за секој случај да ве интересира некој од колеџите во Канада.

Важно е да се напомене дека не се сите училишта што се појавуваат на списокот на колеџи на црната листа во Канада, се лошо училиште.

Осигурете се да контактирате со изворот на информации што направија преглед на црната листа или жалба против колеџот. Откако ќе го направите ова, ќе добиете поголема шанса да потврдите дали информацијата е вистинска или не.

Ако откриете дека информациите се точни, можете да планирате друг колеџ.

Што може да предизвика училиште да биде на црната листа?

Еве, ќе разгледаме некои случаи што резултираа во училиште или наставник да бидат на црната листа:

Пример 1: Сопственикот на одредено неименувано училиште имал еротски чувства кон една од ученичките. Ученичката беше само шеснаесет (16) години. Ова резултирало во тоа сопственикот на училиштето да побара од ученичката да има сексуални односи со него за да бидат расчистени таксите за девојчето.

Пример 2: Одредено училиште се парадира на Интернет како меѓународно училиште кое брои бројни ученици од различни земји ширум светот, додека училиштето реално има само неколку ученици од одреден локалитет.

Пример 3: Одреден наставник кој е на проба како резултат на одредено лошо однесување влегува во училишен социјален настан силно пијан. Тој се обидува да злоупотреби студентка сексуално во женскиот тоалет. Студентката вреска и некои студенти доаѓаат да ја спасат и да го извлекуваат наставникот од настанот.

Список на колеџи на црната листа во Канада

Постојат неколку колеџи во Канада кои биле осудени за криминална активност, парично казнети за кршење на граѓанското право или прописи за прописи или целосно забранети.

Подолу се дадени линковите до колеџите (ПЦЦ) и англиските училишта во Канада кои биле ставени на црната листа / забранети:

список на црно наведени колеџи во Канада

Заклучок

Црните списоци се појавуваат кога учениците, родителите или агентите ќе стават црна листа против училиште. Ако жалбата или прегледот се испита и се утврди дека е точна, тоа може да доведе до осудување на училиштето, парично казнето за прекршување на граѓанското право или на црната листа.

Имајте на ум дека постои вистинска и лажна црна листа бидејќи криминалните организации создаваат лажни црни листи за измама во институциите. Осигурете се да се приближите до изворот на информации за кој било преглед на црната листа за да потврдите дали се точни или неточни.

Колеџите на црната листа што ги имаме за вас во овој напис веќе не се во функција во Канада бидејќи се целосно забранети.

Препорака

Видете ги Моите други написи

2 коментари

  1. Несомнено е дека луѓето можат да дозволат коцкањето да ги преземе контролите над нив по некоја страшна улица. Може да се вратите од функција и последниот фактор што сакате да го направите е да се облечете сите за да излезете.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена