10 бесплатни онлајн курсеви на МИТ со сертификати

MIT нуди широк спектар на бесплатни онлајн курсеви за секој во кој било дел од светот да се запише и да добие сертификат по завршувањето. Во овој пост, ви донесувам 10 бесплатни онлајн курсеви на МИТ од кои можете да изберете.

Бесплатните онлајн курсеви на МИТ се некои од најдобрите поединечни одлуки што ги донел Технолошкиот институт во Масачусетс за користењето на интернетот како алатка за едукација на младите умови да ги постигнат своите поставени цели во животот.

Интернетот, од друга страна, беше многу разновидна алатка во образовниот сектор и ги доведе студентите да учат во изборни програми како што се маркетинг, дигитален маркетинг и градежништво. Со помош на интернет, на студентите во модерната ера им се обезбедуваат можности да станат сертифицирани дипломци од неколку дисциплини, вклучувајќи обука за деца, ветеринарна обука, обука за безбедност во канцеларијата и обука за продажба.

Бесплатните онлајн курсеви на МИТ се курсеви за издавање сертификати кои им даваат можност на студентите-учеснички да бидат овластени авторитети во различни области на студии. Тоа е еден од проектите на МИТ со повеќе човечки лица, бидејќи тие сфатија дека има многу неискористен потенцијал што е изгубен за развојот на човечкото општество бидејќи некои студенти немаат финансиска поддршка за да ја добијат потребната обука што им е толку потребна.

Бесплатните онлајн курсеви на МИТ се - во одреден поглед - во конкуренција со некои од најдобрите светски онлајн програми како што се Онлајн курсеви за санскрит кои се исто така бесплатни за заинтересирани студенти, онлајн курсеви за роботи, И бесплатни курсеви за обука на Microsoft кои им даваат на учесниците можност да бидат поединци со сертификат од Microsoft способни да работат на која било платформа на Microsoft по нивна желба.

Офлајн програмите што ги нуди МИТ се сметаат за едни од најдобрите на светот. најдобрите универзитети во САД, а МИТ им нуди на студентите програми кои се усогласени со современите стандарди како што е инженерството кое е на исто ниво со стандардите поставени од најдобрите факултети за инженерство пронајдени на оваа планета.

 За бесплатни онлајн курсеви на МИТ

МИТ, кој е кратенка за Технолошкиот институт во Масачусетс, е технолошки институт кој се смета за еден од најдобрите во областа на образованието. второ најдобро училиште во светот во 2021 година.

И покрај ексклузивноста што е поврзана со тоа да се биде најдобар, МИТ ги направи достапни своите образовни ресурси за широк опсег на студенти кои потекнуваат од различно финансиско потекло, ова е уште поточно бидејќи бесплатните онлајн курсеви на МИТ им се претставени на студенти преку 2000 курсеви. пристапено преку платформите edX или MIT OpenCourseWare.

Човек би се чувствувал со локацијата на институтот, заедно со цена на прием и студирање, плус стапка на прифаќање која е скудни 7.3%, МИТ би била една од најмалку достапните институции во светот. Но, напротив, МИТ беше свесен за олеснување на пристапноста од страна на студентите и потенцијалните студенти во одржувањето на својот слоган „душата на МИТ е истражување“ со ископување начини преку кои поголем опсег на луѓе може да се образуваат.

Универзитетот го коосноваше edX со Универзитетот Харвард во 2012 година. EdX е образовна непрофитна платформа која моментално им нуди на студентите повеќе од 200+ курсеви кои се бесплатни за ревизија. Дополнително на ова, МИТ формираше навика да ги објавува сите едукативни материјали од своите курсеви на додипломски и постдипломски студии на интернет бесплатно од 2001 година.

Над 2,000 од овие бесплатни онлајн курсеви на MIT се лесно достапни за секој на земјата со интернет конекција и уреди овозможени на интернет преку платформата MIT OpenCourseWare.

Ако сте заинтересирани да го користите edX како алатка за проучување на кој било од бесплатните онлајн курсеви на МИТ, тогаш ќе бидете изложени на часови што ќе ве потопуваат во потрадиционално искуство во училницата што вклучува видео предавања, ангажман на заедницата во форуми за дискусија и оценети задачи (за оние кои се одлучуваат за платената верзија) и сертификат за завршување што може да се сподели на платформите на социјалните медиуми како што е LinkedIn или потрадиционално на вашата Биографија.

Но, за оние кои се заинтересирани за OpenCourseWare што нуди да студираат на кој било од достапните бесплатни онлајн курсеви на МИТ, треба да очекувате да бидете потопени во часови кои имаат повеќе опции за курсеви, но се поскромни и помалку интуитивни. Ќе бидете оставени на вашите способности за разбирање, настрана од тоа што ќе ви биде даден пристап до материјали за курсот, како што се читања и белешки за предавања.

Подолу, наведов и ви презентирав некои од ретките - но многу популарни - бесплатни онлајн курсеви на МИТ кои се издаваат сертификати. За оние кои бараат подлабока содржина на курсот, ве советувам да се упатат кон двете МИТ OpenCourseWare или бидете воодушевени од преку 200 курсеви кои се нудат преку edX што опфаќа различни области од компјутерски науки до социјална политика.

МИТ бесплатни онлајн курсеви

10 бесплатни онлајн курсеви на МИТ со сертификати

1. Машинско учење со Python: од линеарни модели до длабоко учење

Првиот на списокот на бесплатни онлајн курсеви на МИТ со сертификати е машинското учење со python кој нуди длабински вовед во областа на машинското учење, нудејќи им на студентите добро покривање на теми од линеарни модели до длабоко учење и засилено учење кои се сите се предава преку практични Python проекти 15 недели.

ВИДЕТЕ СЕГА

2. Вовед во компјутерски науки и програмирање со користење на Python

Меѓу бесплатните онлајн курсеви на МИТ е овој 9-неделен курс кој се фокусира на широчината, а не на длабочината на воведот во компјутерската наука и програмирањето. Овде ќе се научите и ќе научите повеќе за python, едноставни алгоритми, тестирање и дебагирање и структури на податоци. Ќе се запознаете и ќе бидете во склад со неформалниот вовед во сложеноста на алгоритмот.

ВИДЕТЕ СЕГА

3. Глобална Африка: Креативни култури

Друг од бесплатните онлајн курсеви на MIT до кои може да се пристапи преку платформата MIT OpenCourseWare е часовите за Глобална Африка: Креативни култури, кои им даваат на студентите можност да научат повеќе за материјалната и визуелната култура на Африка преку динамичните леќи на антропологијата, историјата и социјална теорија.

Исто така, студентите се изложени на можност да знаат повеќе и да испитаат како литературните, музичките и уметничките продукции на континентот се вкрстуваат со глобалната политика. Ова е еден од ретките бесплатни онлајн курсеви на МИТ кои се олеснети од човек, а студентите ги учи М. Амах Едох, кој објаснува како курсот ги преплетува идеите од интелектуалците како што се професорката од Принстон Чика Океке-Агулу, професорката од Стенфорд, Пола А. Еброн и универзално признатата авторка Чимаманда Нгози Адичи да ја контекстуализираат африканската визуелна култура.

ВИДЕТЕ СЕГА

4. Уметности, занаети, наука

Студентите заинтересирани за бесплатните онлајн курсеви на МИТ можат исто така да гледаат занаети - или уметнички дела што се направени за да се користат и да се восхитуваат - преку историски, теоретски и антрополошки погледи преку MIT OpenCourseWare.

Професорката Хедер Паксон го проучува развојот, потрошувачката, комерцијализацијата и вредноста на занаетите во минатото и сегашноста. Конечно, учениците треба да бидат способни да конструираат и да ги објаснат своите размислувања за занаети користејќи ги истите техники.

ВИДЕТЕ СЕГА

5. Обликување на работата на иднината

Истражувајте ја врската помеѓу новата технологија, работата и општеството за да воспоставите акциони планови за зајакнување на работната сила. Студентите ќе истражуваат како граѓанските институции можат да ги искористат придобивките од новите технологии за да ја подобрат еднаквоста на можностите, социјалното вклучување и заедничкиот просперитет со приближување на класните теми од историска перспектива на политиката за труд и вработување во Соединетите Држави и низ целиот свет.

ВИДЕТЕ СЕГА

6. СОВИД-19 во сиромашни квартови и неформални населби

Што се случува во самоизградените, урбани сиромашни заедници за време на епидемијата на СОВИД-19, каде што принципите како социјална изолација, социјална дистанца и често миење раце не се остварливи? Кои правила се вистински применливи во неформалните населби? Експерти од низа средини (академици, водачи на заедницата, владини службеници и така натаму) ќе се обидат да го решат тоа прашање во овој курс.

ВИДЕТЕ СЕГА

7. Алатки за академски ангажман во јавната политика

Јавните политики стануваат покомплицирани и технолошки, а научниците и инженерите мора да соработуваат со креаторите на политиките за да дадат научно издржани одговори на јавните проблеми. Сепак, само мал процент од академиците ја добиваат потребната обука за да влијаат на јавната политика.

Целта на овој курс, подучен од професор по политички науки на МИТ и извршен директор на Иницијативата за научно граѓанство на Харвард, е да се премости јазот. Овој 3 неделен курс се смета за еден од бесплатните онлајн курсеви на МИТ кои имаат кратка содржина и работа на курсот.

ВИДЕТЕ СЕГА

8. Итеративен иновациски процес

Овој курс го учи итеративниот иновациски процес за бизнисите и луѓето. Студентите ќе учат како пазарите, имплементацијата и технологијата се меѓусебно поврзани и како да ги препознаат можностите во секоја од нив. Студентите ќе конструираат модел на иновативен процес користејќи примери и активности од реалниот свет во текот на курсот.

ВИДЕТЕ СЕГА

9. Евалуација на социјалните програми

Студентите ќе научат зошто рандомизираните проценки се важни и како да управуваат и да го оценат нивниот квалитет. Тие ќе научат за честите проблеми со дизајнот на евалуацијата, основните компоненти на добро дизајнираната рандомизирана проценка, методологиите за оценување и толкување на податоците и повеќе преку предавања и студии на случај. Рудиментарното разбирање на статистичките принципи е корисно, но не е потребно.

ВИДЕТЕ СЕГА

10. Анализа на синџирот на снабдување

Последниот на списокот на бесплатни онлајн курсеви на МИТ со сертификати е аналитиката на синџирот на снабдување, што се случува повеќе од филозофски основи, овој практичен курс за бизнис и менаџмент се фокусира на примената на основните аналитички пристапи и моделирање на синџирот на снабдување - вклучувајќи статистика, и регресија, оптимизација и веројатност.

Студентите ќе бидат опремени со најраспространетите методологии и технологии на синџирот на снабдување со кои може да се соочат за време на нивните студии или работа.

ВИДЕТЕ СЕГА

Заклучок

Бесплатните онлајн курсеви на МИТ со сертификати се некои од најсортираните курсеви кои се наоѓаат на интернет од денес. Причината е што МИТ вложи значителен напор за тие курсеви да имаат влијание во реалниот свет, а притоа да бидат достапни за секој што е подготвен да учествува, не чекајте повеќе.

МИТ бесплатни онлајн курсеви-ЧПП

Може ли да добијам диплома на МИТ преку Интернет?

Да, можете, МИТ нуди онлајн сертификати за дипломи по завршување на програмата за предуслов.

Дали е МИТ бесплатен?

Не, MIT е crème-de-la-crème институција која се смета за многу скапа институција.

Препораки

Писател на содржини at Study Abroad Nations | Видете ги Моите други написи

Реџис е писател кој сака да ја насочи помладата генерација во правење добри академски избори. Тој се приклучи на SAN на почетокот на 2022 година за да ги здружи силите со нашиот тим од неверојатни создавачи на содржини за да обезбеди одговори на неколку прашања што ги поставуваат нашите илјадници студенти-читатели.

Тој исто така сака фудбал, видео игри и филмови.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена