10 најевтини училишта за медицински сестри во Канада за меѓународни студенти

Дали некогаш сте се запрашале кои институции имаат најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти? Тогаш, оваа статија ќе ве запознае со сè што треба да знаете и ќе го пронајдете училиштето за медицински сестри од вашите соништа денес!

Канада е една од најпопуларните земји каде што меѓународните студенти секогаш претпочитаат да одат и да студираат. Таа е една од најубавите земји во светот и е многу позната по своите мултикултурни луѓе и напредната инфраструктура, па оттука и предноста.

Медицинската сестра е многу важна кариера во општеството. Тоа е една од најпочитуваните кариери поради нејзината важност за благосостојбата на мажите.

Кога станува збор за добивање на најдоброто знаење за нега, Канада се препорачува за странски студенти. Има најнапредна инфраструктура во здравството и како резултат на тоа, привлекува многу странски студенти.

Изборот за студирање медицински сестри во Канада е добар повик. Но, открив дека толку многу луѓе го одложиле тоа поради тоа колку е скапо.

Нивниот страв е вистинит. Некои училишта за медицински сестри во Канада се скапи, но има и евтини и легитимни училишта за медицински сестри во Канада и за странски студенти. Додека некои од овие училишта нудат четиригодишна програма за медицински сестри за меѓународни студенти во Канада, други нудат а двегодишна програма за медицински сестри за странски студенти.

Пред да продолжиме со списокот на најевтините училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти, има одредени работи што треба да ги знаете.

Најпрво се проценуваат школарините што ќе бидат наведени подолу, а дополнителните трошоци не се вклучени.

Второ, некои од таксите може да се променат, па затоа ве советуваме да ги проверите веб-страниците на училиштето за ажурираните школарини.

Во случај да сте меѓународен студент кој сака да студира во Канада бесплатно, тогаш потрудете се да ја погледнете нашата статија за Универзитети во Канада без школарина.

Исто така, достапни се можности за странски студенти кои сакаат да студираат во најдобрите канадски колеџи.

Откако го кажав ова, не се сомневам дека денес овде ќе го најдете училиштето за медицински сестри од вашите соништа!

Барања за меѓународни студенти да студираат медицински сестри во Канада

Следниве барања се неопходни за студентите да студираат медицински сестри во Канада. Тие вклучуваат:

 • Националното тело за лиценцирање, Канадското здружение на медицински сестри, им препорачува на сите медицински сестри да ја добијат својата додипломска диплома како што е потребно во сите провинции, освен територијата Квебек и Јукон
 • Диплома или програма за додипломски студии (BSc или BN) очекува најмалку просек C во следните курсеви: англиски, математика, биологија, хемија и физика.
 • Референтно писмо
 • Официјален препис на евиденција (список со оценки)
 • GPA резултати
 • Резиме со релевантно искуство во областа на медицински сестри
 • Писма со препораки од минати наставници или работодавачи
 • Писмо за мотивација или личен есеј
 • Доказ дека сте ја платиле таксата за апликација (ако има)
 • Училиштата за медицински сестри во Канада бараат од кандидатите да полагаат тест за прием пред да бидат прифатени како студент, а тие исто така очекуваат нивните студенти да полагаат испит за лиценцирање кога ќе дипломираат.

Колкав е трошокот за студирање медицински сестри во Канада за меѓународни студенти

Трошоците за студирање медицински сестри во Канада за странски студенти варираат на територијата или провинцијата каде што се наоѓа училиштето. Во просек, ќе чини над 20,000 и 13,000 долари за додипломски и постдипломски дипломи, соодветно.

Ако обезбедите прием во канадско училиште за медицински сестри, тоа не ви гарантира престој во кампусот, а трошоците за престој во кампусот се разликуваат од институција до институција. Во случај да ви треба совети за тоа како да изберете локации за домување надвор од кампусот, ви обезбедивме неколку.

Сепак, училиштата им помагаат на странските студенти да најдат резиденции надвор од кампусот и тоа чини околу 300 американски долари.

Најевтини училишта за медицински сестри во Канада за меѓународни студенти

Следниве се најевтините училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти и тие се наведени по растечки редослед почнувајќи од најевтиното училиште.

1. Универзитетот Брендон

Ова е едно од најевтините училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти. Универзитетот се наоѓа Брендон во Канада. Достапно е за необични меѓународни медицински сестри кои сакаат да студираат во Канада без да се скршат.

Тие имаат мала големина на часовите и тоа им помага на учениците добро да се поврзат со нивните наставници и добро да ги разберат нивните лекции.

Програмите за нега на овој универзитет нудат различни уникатни клинички можности во различни одделенија за нега.

Школарината е 3,660 долари годишно.

Посетете го веб-сајтот

2. Универзитетот Кејп Бретон

Следен на оваа листа на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти е Универзитетот Кејп Бретон.

Овој универзитет се наоѓа во Сиднеј, Канада и нуди одлична програма која ќе ги обучува идните медицински сестри по многу евтина цена.

Знаењето под влијание на студентите е логично организирано и тие учат нови вештини врз основа на нивното претходно знаење. Како резултат на тоа, студентите се слободни да учат со сопствено темпо.

Школарината е 6,470 долари годишно.

Посетете го веб-сајтот

3. Маунт Ројал универзитет

Лоциран во Калгари Канада, Маунт Ројал универзитетот е едно од најевтините училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти.

Училиштето им обезбедува на нивните студенти практична обука, како и теоретски аспекти да се биде медицинска сестра.

Школарината за училиштето е 6,520 долари годишно.

Посетете го веб-сајтот

4. Универзитетот во Регина

Ова е следно на листата на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти. Се наоѓа во Реџина, Канада. Училиштето нуди програма која е строго фокусирана на студентите и како тие добиваат практично знаење за нивните курсеви.

Студентите имаат пристап до најдобрите професори, нови и надградени лаборатории и единствени можности за учење.

Нивната школарина е 8580 долари.

Посетете го веб-сајтот

5. Меморијален универзитет во Њуфаундленд

Ова училиште се наоѓа во Корнер Брук, Канада. Таа е следната на листата на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти.

Училиштето, исто така, нуди одлична програма за соработка за медицински сестри и им овозможува на студентите да избираат помеѓу школувањето на Меморијалниот универзитет за медицински сестри, Сент Џонс, Западното регионално училиште за медицински сестри, Корнер Брук или Центарот за студии за медицински сестри, Сент Џонс

Нивната школарина е 9000 долари.

Посетете го веб-сајтот

6. Универзитет на островот Принц Едвард

Сместено во Шарлот Таун, Канада, ова училиште е следно на листата на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти.

Тие нудат 4-годишна програма за нега и студентите кои дипломираат од училиштето стануваат членови на Здружението на медицински сестри на островот Принц Едвард.

Нивната школарина е 10,280 долари.

Посетете го веб-сајтот

7. Универзитет во Отава

Ова е следниот ред на нашата листа на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за меѓународни студенти лоцирани во Отава, Канада. Училиштето нуди колаборативна програма за нега за своите студенти.

Нивната програма за нега е четиригодишна програма и студентите учат практично и квалитетно знаење за тоа што е потребно за да се биде медицинска сестра.

Нивната школарина е 10,850 долари.

Посетете го веб-сајтот

8. Универзитет во Њу Бранзвик

Ова е уште едно училиште на листата на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти. Се наоѓа во Фредериктон/Сен Џон, Канада.

Училиштето нуди практични експериментални лекции и нивните ученици можат да ги користат нивните знаења и вештини во секоја здравствена заштита во која ќе се најдат.

Низ целиот свет, тие произведуваат дипломирани студенти кои се префрлаат од редовни медицински сестри во членови на национални здравствени организации и тие секојдневно помагаат во подобрување на животот на луѓето.

Нивната школарина е 12,240 долари.

Посетете го веб-сајтот

9. Универзитетот Свети Францис Ксавиер

Сместено во Антигониш, Канада, ова училиште е следно на листата на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти.

Училиштето обезбедува програма за медицински сестри која ги подготвува студентите да работат во сите аспекти на здравствената област.

На крајот од нивната програма, студентите можат да го тестираат своето знаење во вистинска болничка средина и исто така да ги применат вештините што ги научиле под надзор на нивните тренери за нега.

Нивната школарина е 12,750 долари.

Посетете го веб-сајтот

10. Универзитетот во Манитоба

Последно, но не и најмалку важно на нашата листа на најевтини училишта за медицински сестри во Канада за странски студенти е Универзитетот во Манитоба лоциран во Винипег, Канада.

Училиштето нуди сеопфатна програма за медицински сестри која им обезбедува на студентите техничко знаење, клиничка пракса и важни вештини.

Школарината можеби изгледа скапа, но верувајте ми, вреди секоја пара!

Школарината е 13,700 американски долари.

Посетете го училиштето

Најевтино училиште за медицински сестри во Канада за меѓународни студенти - ЧПП

Кој Успех е потребен за студирање медицински сестри во Канада како меѓународен студент?

Потребниот Успех е:

 • 0 или повисоко на скалата за оценување на САД 4.0
 • 4.0 или повисока на нигериската скала за оценување 5.0 или
 • Просек „Б“ или подобар во средно училиште

Дали има стипендии за медицински сестри во Канада за меѓународни студенти?

Да! Постојат бројни стипендии во Канада за меѓународни студенти да споменат само неколку.

 • Стипендија за сончање за однесување во врска со здравјето за опиоиди
 • Пријателите на Мери Сикол финансираат меѓународни студенти 2022-2023
 • Финансирање на СГС Декан за меѓународни студенти во Канада 2022-2023 година
 • Д-р ECU медицинска сестра и акушерка Позиции за странски студенти во Австралија
 • Глобална извонредност постдипломски пласмани на Универзитетот во Данди во ОК, 2022-2023
 • Стипендии на Универзитетот за извонредност за меѓународни студенти во Австралија, 2022 година
 • Вилијам К. Шуберт Финансирање на медицинска сестра од малцинство за меѓународни студенти во САД
 • Програма за медицински сестри MPOWER за меѓународни студенти, 2022 година
 • Меѓународна додипломска финансиска помош во Западен Сиднеј во Австралија
 • Глобални стипендии за извонредност на Универзитетот во Данди во Велика Британија, 2022 година
 • Комисија за високо образование на Пакистан Унгарија Стипендии за пакистански студенти, 2022-2023
 • Стипендија за домородно здравје на Фондацијата Аспен на Универзитетот во Њукасл во Австралија, 2022 година
 • Бартс добротворна медицинска сестра/Стипендии за клиничко истражување на AHP за меѓународни студенти во ОК, 2022 година
 • Стипендии за медицински сестри/парамедицина на Австралискиот католички универзитет, 2022 година

Препораки

Писател на содржини at Study Abroad Nations | Видете ги Моите други написи

Џенет е писателка на содржини фокусирана на давање информации од прва рака на главно студенти кои сакаат да ги продолжат своите академски определби. Таа има напишано неколку водичи за стипендии, меѓународен прием, онлајн часови, програми за сертификација и курсеви за дипломи.

Покрај пишувањето, таа сака да пече и има се поголем интерес за веб дизајн.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена