Топ 15 непотребни стипендии во Канада

Ова може да ве изненади огромно, но во Канада има навистина неотповикани стипендии, односно овие стипендии се дадени, но студентите не ги тврдат. Ова главно се должи на тоа што тие не знаат за нивното постоење, затоа не се прави апликација за нивно освојување, правејќи ги да останат непотребни.

Во оваа статија, ќе дознаете за овие неподигнати стипендии во Канада и процесот на апликација што е потребен за нивно барање. Добро прочитајте!

При препознавање на врвната дестинација за образование во светот, Канада обично се појавува во првите три редови. Нејзините повисоки институции се глобално признати по светско ниво на образование и сертификати за дипломи, кои секој човечки ресурс ги има престижни.

Некои од универзитетите и програмите во Канада се меѓу најдобрите во светот, нудејќи широк спектар на програми на студии на диплома, магистер, докторат. Ова е една од причините зошто странските студенти се собираат таму годишно за да дадат наредба за нејзината квалитетна понуда за образование.

Земјата, Канада, е исто така позната по тоа што широко ги фрла своите врати за студенти од сите сфери на животот, правејќи ја да има најголем број странски студенти во светот. Освен обезбедување квалитетно образование за сите ученици, воспоставени се и мерки за да им се помогне на студентите да си го дозволат образованието.

Меѓународните студии се многу скапи и најголемата пречка зошто многу луѓе не можат да студираат во странство. Канада исто така не е исклучок, но има долг опсег на можности за финансиска помош и програми дизајнирани да им помагаат на студентите во остварувањето на нивните цели.

Оваа земја не обезбедува стипендии само за нејзините граѓани, туку и за овие меѓународни студенти кои дојдоа да бараат квалитетно образование и да го надградат својот живот. Годишно милиони долари се издвојуваат за цели на стипендија.

Овие донации обично доаѓаат од многу канали, како што се добротворни организации, универзитети / колеџи, влада, алумни и други богати луѓе. Така, стипендиите се развиваат за поддршка на домашните и странските студенти на Канада.

Постојат целосно и делумно финансирани стипендии, стипендии, грантови, награди, итн. Сите дизајнирани да им помогнат и да ги охрабрат студентите да го постигнат својот сон за квалитетно образование. Овие можности за финансиска помош се именувани и добро организирани, секој има свои различни процеси на апликација, вредност, барања и критериуми за подобност и рок.

Вообичаена е веста дека Канада обезбедува многу стипендии годишно, но она што можеби не го знаете е дека многу од овие стипендии всушност остануваат нерешени. Всушност, милиони долари стипендии годишно остануваат неподигнати само во Канада.

Сигурно го наметнува прашањето - зошто тие остануваат неподигнати? - добро, може да има некои фактори во врска со тоа, како што се:

 • Тие не се популарни, односно студентите не знаат за нив
 • Нивната вредност е мала и многу студенти претпочитаат да аплицираат за стипендии со огромна вредност за да можат да искешираат еднаш и многу.
 • Нема доволно студенти кои аплицираат за нив
 • Нивниот процес на аплицирање може да биде застрашувачка задача или нивните критериуми за подобност да бидат премногу високи за студентите да ги исполнуваат, оставајќи ги на тој начин за полесните.

Овие би можеле да бидат причините зошто во Канада има неподигнати стипендии, без оглед на дополнителни причини, можеби има среќа да дознаете за овие непотребни стипендии во Канада.

Може да аплицирате и за овие неподигнати стипендии, немојте да ги извртувате, неоткажаните не значат дека не можете да ги освоите или не треба да аплицирате за нив. Тоа значи стипендии кои се обезбедени, но никој студент не аплицира за нив, поради некои причини наведени погоре.

Важно е да дознаете за овие неподигнати стипендии во Канада, ние ги составивме во овој пост заедно со нивниот процес на аплицирање, подобноста и секој друг детал што може да ви помогне во успешното аплицирање и нивно освојување.

[lwptoc]

Непријавени стипендии во Канада

Еве, ние составивме список со 15 најдобри неподигнати стипендии во Канада, заедно со нивните неопходни детали, не биди сноп за стипендија, продолжете да ги барате овие неподигнати стипендии подолу:

 • Равенски стипендии
 • Стипендија за минатиот претседател на регионалниот одбор за недвижнини во Торонто (TREBB)
 • Проверете го вашиот (Re) flex натпревар за награди за стипендија
 • Саем на канадски колеџ и универзитет - Награда за награди од 3,500 американски долари
 • Стипендии за електрична индустрија
 • Стипендија за иновации ТЕЛУС
 • Стипендии за група канали Де Бирс
 • Стипендија за часови за живот Manulife
 • Стипендија за истражување на фондацијата Агес и стипендии
 • Награда за стипендисти Бивербрук
 • Стипендија за Марсела Линехан
 • Програма за стипендии Theaterан Мареј-Мореј Синклер
 • Стипендија за транспорт на МТА Едвард М Еваночко
 • Стипендија за Лора Улуријак Готје
 • Програма за стипендисти Лауриер

 Равенски стипендии

Равенските стипендии е една од непотребните стипендии во Канада, иако стипендијата сè уште е насочена кон компензација на вашите универзитетски сметки. Наградата е проценета на 2,000 американски долари и е обезбедена од Универзитетот во Северна Британска Колумбија, а исто така може да се претстави и таму.

Тоа е необновлива награда достапна за студентите кои доаѓаат на универзитетот за прв пат и кои покажаа одлични академски перформанси и финансиска потреба. Барања за подобност се:

 • Апликантот мора да биде ново запишан на универзитет за сертификат, диплома или диплома за програма во која било област на студии.
 • Отворено за странски и домашни студенти
 • Мора да доаѓам да студирам на Универзитетот во Северна Британска Колумбија

Апликацијата за оваа награда за стипендија се врши преку Интернет, видете рок тука.

Стипендија за минатиот претседател на регионалниот одбор за недвижнини во Торонто (TREBB)

TREBB започна програма за стипендии во 2007 година и сè уште трае до денес, но многу малку луѓе знаат за тоа, со што станува една од неотповиканите стипендии во Канада. Годишно, ТРЕББ им доделува 15,000 УСД на четири дипломирани студенти од 12-то одделение кои вршат пост-средно образование.

Одборот, исто така, обезбедува две стипендии од 5,000 американски долари за прво место и две 2,500 американски стипендии за второ место. Да се ​​освои оваа стипендија е всушност едноставна, но 1,500 есеи со минимален збор може да бидат застрашувачка задача и може да бидат причина да се остави нерешена.

Настрана есејот - кој обично е на која било тема избрана од одборот - друг критериум е студентите да покажат извонредни академски перформанси, лидерски способности и учество на заедницата. Апликацијата е отворена за постојани жители и граѓани на Канада.

Ако имате што е потребно за да ја добиете оваа стипендија, тогаш продолжете на аплицирајте и видете го крајниот рок тука.

Проверете го вашиот (Re) flex натпревар за награди за стипендија

Ова е една од непотребните стипендии во Канада и е обезбедена од Одговорен коцкарски совет (RGC). Winе мора да играте видео игра за да ја добиете оваа стипендија, има само три нивоа кои се дизајнирани да ги тестираат вашите рефлекси - веројатно е тешко затоа е стипендија која не е барана.

Три стипендии се достапни - 1,500, 1,000 и 500 американски долари - мора да имате 18 години и повеќе и да сте запишани на канадски колеџ или универзитет за да имате право. Отворен е и за меѓународни и за домашни студенти на сите програми и нивоа на студии, од средношколски дипломи до докторат.

Да се ​​игра рефлексна игра за да се добие стипендија е прилично возбудливо, земи започна тука.

Саем на канадски колеџ и универзитет - Награда за награди од 3,500 американски долари

Саемот Канадски колеџ и универзитет ви нуди бесплатна настава за семестар!

Ова е една од неподнесените стипендии во Канада и можете да ја побарате сега во четири лесни чекори.

 1. Пријавете се на саемот канадски колеџ и универзитет и присуствувајте
 2. Барање за информации од барем еден од излагачите на саемот.
 3. Проверете ги штандовите и земете неколку веб-работилници и, конечно,
 4. Поставувајте прашања во врска со програмите што ве интересираат.

Со завршување на сите горенаведени, ќе се квалификувате да освоите 3,500 УСД кои можете да ги примените за школарина по пост-средно образование.

Стипендијата е отворена за меѓународни и домашни студенти на која било програма со полно работно време или скратено работно време во сите нивоа и области на студии. Регистрирај се сега!

Стипендии за електрична индустрија

Оваа вредност на стипендијата е над 130,000 130,000 американски долари, обезбедени од Електро-федерациската канада (ЕФЦ) и нејзините членови, и останува една од неподнесените стипендии во Канада. 52 американски долари покриваат до XNUMX различни стипендии и можете да аплицирате за најмногу три.

Ова е вашата шанса да го тврдите тоа!

Апликантите мора да бидат канадски државјанин или постојан жител кои ја завршиле својата прва година во акредитирана пост-секундарна институција и имаат одржувано минимум 75% просек. Секоја од 52-те стипендии има специфични критериуми, прегледајте ги овде.

Стипендија за иновации ТЕЛУС

Ова е уште една од непотребните стипендии во Канада обезбедени од Универзитетот во Северна Британска Колумбија, но донирани од ТЕЛУС за да се обликуваат и да влијаат на пристапот до учење за жителите на Северна Британска Колумбија.

Вредноста е 3,000 УСД отворена за редовни студенти кои покажуваат силна академска извонредност и се жители на Северна Британска Колумбија. Исто така, треба да продолжите со диплома во која било област на студии.

Оваа постапка за стипендирање не изгледа застрашувачка задача. Заинтересирани сте да го тврдите тоа? Кликни тука.

Стипендии за група канали Де Бирс

Изненаден има непотребни стипендии во Канада за жени?

Ова е стипендија донирана од theените на Обединетите нации (ООН) (Иницијатива HeForShe) наменета за промовирање на вклучување на жените, особено од домородните заедници, во високото образование. Постојат четири или повеќе награди на располагање секоја во вредност од 2,400 американски долари.

За да ја побараат оваа стипендија, кандидатите мора да ги исполнуваат следниве услови:

 • Мора да биде домашен студент, односно постојан жител или државјанин на Канада
 • Мора да се пријават само жени
 • Мора да влезат во својата прва година на додипломски студии на акредитирана пост-секундарна институција во Канада.
 • Мора да влегувате во курс поврзан со СТЕМ (наука, технологија, инженерство и математика) или СТЕМ.

Побарувајте ја оваа стипендија тука

Стипендија за часови за живот Manulife

Ова е стипендија од 10,000 американски долари обезбедена од Манулифе за поддршка на студенти кои сакаат да продолжат со средно образование, но ги изгубија своите родители или старател и останаа без малку или без животно осигурување. Студентите кои се наоѓаат во ваква околност, во никој случај не можат да се издржуваат за да ги постигнат своите цели во кариерата и тука влегува Манулифе.

Со оваа стипендија, студентот конечно ќе може малку полесно да го заврши своето високо образование. За да аплицирате за оваа стипендија, можете или да бидете новопримени или веќе запишани во повисока институција како колеџ, универзитет или стручно училиште.

За време на апликацијата, исто така, мора да бидете на возраст од 17 до 24 години. Испратете есеј со 500 зборови или 3-минутно видео за тоа како загубата на вашиот родител или старател влијаеше врз вас финансиски и емоционално.

Погледнете го рокот и пријавувањето овде

Стипендија за истражување на фондацијата Агес и стипендии

Донатор за оваа стипендија е фондот Ages Foundation и е обезбеден од реткиот добротворен истражувачки резерват, дизајниран да им помогне на студентите кои сакаат да продолжат со високото образование.

15,000 УСД ќе бидат распределени годишно преку овој процес на аплицирање и наградите ќе бидат доделени во следниве износи:

 • Една награда од 5,000 УСД
 • Еден 5,000 американски долари BIPOC (црна, домородна и други луѓе со боја)
 • Пет милијарди американски долари во зависност од вкупниот број примени извонредни апликации.

За да бидат подобни, кандидатите мора да бидат запишани како дипломиран студенти во канадска или меѓународна институција, мора да спроведат истражување за редок имот на добротворни истражувачки резерви со фокус или компонента на животната средина.

Стипендијата за истражување на фондацијата „Агес“ и стипендии е една од непотребните стипендии во Канада и ако сакате да ја побарате, аплицирај тука

Награда за стипендисти Бивербрук

Наградата за стипендисти Бивербрук е една од ненаречените стипендии во Канада и е востановена од поранешни научници на Бивербрук и се одржува само на Универзитетот во Newу Брансвик. Стипендијата се доделува на тројца студенти кои демонстрираат одлични академски перформанси, финансиска потреба и вклученост на заедницата.

Вредноста на стипендијата е 50,000 XNUMX УСД за секој студент што опфаќа четири години од нивното додипломски студии. Покрај квалификуваноста погоре, кандидатите мора да бидат жители на у Бранзвик и мора да имаат завршено средно училиште во Newу Бранзвик за да извршат каква било дипломска програма на Универзитетот во Newу Брансвик.

Аплицирај за стипендија тука

Стипендија за Марсела Линехан

Се обложувам дека не знаете дека има стипендии за оние од медицинска сестра, нели? Оваа награда е дел од оваа листа затоа што многу луѓе не знаат дека таа постои и со тоа станува една од неподигнатите стипендии во Канада.

Стипендијата Марсела Линехан е доделена годишно на регистрирана медицинска сестра која завршува магистер по медицинска сестра или програма за доктор на медицинска сестра. вредноста на стипендијата е 2,000 УСД за оние кои се запишани во медицинска сестра со полно работно време и 1,000 УСД за полу-работни студенти.

За да бидете квалификувани за стипендија, мора да бидете запишани во програма за постдипломски студии за медицински сестри на акредитиран канадски универзитет, мора да имате постигнато минимален просечен просек од 70% во нивната претходна програма за нега, а исто така да покажете и натпросечно ниво на интерес / индустрија во одредена област на медицинска сестра.

Дали сте заинтересирани за оваа стипендија? Тврдете го тука.

Програма за стипендии Theaterан Мареј-Мореј Синклер

Оваа стипендија е специјално дизајнирана за студенти кои се запишани или имаат намера да продолжат со кариера во театар. Тоа се сите барања за кои треба да аплицирате и да ја добиете оваа стипендија.

Погледнете го рокот и пријавувањето овде

Стипендија за транспорт на МТА Едвард М Еваночко

Годишно, МТА (Асоцијација за камиони во Манитоба) обезбедува стипендија од 10,000 американски долари што се нуди во две категории: академски награди и награди за чирак. За да аплицирате за оваа стипендија, мора да бидете во провинцијата Манитоба и да сакате да студирате во акредитирана пост-секундарна институција во областа на транспортот.

Оваа награда е една од неподнесените стипендии во Канада, ако сте заинтересирани да ја побарате започнете ја вашата апликација сега.

Стипендија за Лора Улуријак Готје

Ова е стипендија од 5,000 УСД обезбедена од Енергетската корпорација Qulliq (QEC) наменета за студенти запишани во акредитирана пост-средна институција. Исто така, мора да бидете жител на Нунавут за да имате право на стипендија, тоа се однесува на сите области на студии.

Образецот за апликација е достапен овде.

Програма за стипендисти Лауриер

Ова е нововоспоставена стипендија понудена од Универзитетот Вилфрид Лориер, и не многу луѓе знаат за тоа и имате среќа што ја најдовте. Вредноста на стипендијата е 7,500 УСД годишно до четири години и награда за искуствено учење од 10,000 40,000 УСД вкупно XNUMX XNUMX УСД.

Се доделува на седум избрани студенти, секој студент добива награда од 40,000 УСД, но мора да ја одржувате академската совршеност за да продолжите со обновување на стипендијата. Победниците се избираат врз основа на нивните академски достигнувања и презентирање лична изјава, список на активности и / или достигнувања и упатно писмо.

Искористете ја можноста да бидете дел од првите луѓе што знаат за оваа стипендија и започнете да аплицирате веднаш.

Значи, ова се достапните неподигнати стипендии во Канада, видете го нивниот рок и формата за аплицирање на секоја од дадените врски и започнете ги потребните процедури за да започнете со апликацијата за стипендија по ваш избор.

Можете да аплицирате за онолку од овие стипендии колку што сакате да ги зголемите вашите шанси да добиете барем една или две од нив што ќе играат огромна улога во неутрализирањето на вашите школарини. Исто така, внимателно прочитајте ги упатствата и не мешајте ги едни со други.

Препорака

Видете ги Моите други написи

Thaddaeus е водечки креатор на содржини во SAN со повеќе од 5 години искуство во областа на создавање професионална содржина. Тој има напишано неколку корисни написи за Blockchain проекти во минатото, па дури и неодамна, но од 2020 година, тој е поактивен во креирањето водичи за студенти кои сакаат да студираат во странство.

Кога не пишува, или гледа аниме, прави вкусен оброк или дефинитивно плива.

4 коментари

 1. Јас сум од Пакистан и сакам да завршам високо образование од друга земја, но не можам да си дозволам, ако ова може да ми помогне, сакам да имам стипендија, така што помогни ми.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена