Топ 15 стипендии за хронична болест за студенти

Овој пост обезбедува ажурирани информации за стипендиите за хронични болести за студенти кои сакаат да го продолжат своето образование во повисоките институции. Паричните награди ќе им помогнат на овие студенти во решавањето на школарината и другите такси.

Постојат различни категории за стипендии, постојат некои специфични, како што се стипендии за студенти од рак, стипендии за аутизам и други стипендии за специфични болести / инвалидност.

Овој напис е за стипендии за хронични болести за студенти, односно само студенти кои живеат со болест призната како хронична може да аплицираат за ваков вид на стипендија.

Од каде знаете хронични заболувања?

Болест или болест е означена како „хронична“ кога е постојана или долготрајна по својот ефект или што доаѓа со време. „Хронична“ обично се применува на болест што трае повеќе од три месеци. Чести хронични заболувања се:

 • Астма
 • Артритис
 • Рак
 • Лајмска болест
 • Дијабетес
 • Хронично опструктивно белодробно заболување
 • Автоимуна болест 
 • Хепатит Ц
 • Генетски нарушувања и
 • Синдром на стекнат имунолошки дефицит

Овие се вообичаени хронични заболувања и ако имате некое од горенаведените здравствени проблеми, тогаш можете да одите да аплицирате за стипендија што е наведена подолу. И, ако немате или совршено здрава личност, тогаш покажете го овој напис на роднина, пријател или сосед за кој мислите дека страда од некое од овие здравствени проблеми.

Целта на овој напис е да им покаже на овие лица кои страдаат од хронични болести дека има многу луѓе таму што ги поддржуваат своите образовни соништа преку обезбедување стипендија. Добротворни фондации, организации и дарежливи индивидуи се подготвени да ги охрабрат поддржувајќи ги нивните образовни и кариерни цели.

Ние во Study Abroad Nations ги истраживме и овие стипендии и ги поедноставивме на нашата веб-страница за да ги направиме лесно достапни и разбирливи за оние на кои им е потребна. На тој начин, можеме да придонесеме, да ги поддржуваме и да ги охрабруваме овие лица кои живеат со една или друга хронична болест.

Значи, ако имате хронично здравствено прашање и сепак сакате да ги извршувате вашите образовни цели, сè уште можете да го сторите тоа, стипендиите тука се специјално дизајнирани за поддршка на луѓе како вас. Сите стипендии тука се нудат во парична вредност што ќе се искористи за да се надомести вашата школарина и други такси.

Без понатамошно разбирање, ајде да научиме за овие стипендии за хронични болести и како можете да ги добиете.

Стипендии за хронична болест за студенти

Следниве се стипендиите специјално дизајнирани за лица со хронични здравствени состојби:

 • Андерсон и Стоуел стипендија
 • Стипендија за AbbVie цистична фиброза (CF)
 • Рак за стипендија за колеџ
 • Фонд за преживеан карцином
 • Фонд за српести клетки на Кендис
 • Стипендија за фондација за научници за дијабетес
 • Стипендија за Jackек и Julули Нарколепсија
 • Студенти со стипендии за фондација за срце
 • Стипендија за фондацијата „Ова сум јас“
 • Стипендии за преживеан Национална колегијална фондација за карцином (NCCF)

Андерсон и Стоуел стипендија

Ова е една од стипендиите за хронични болести за студенти кои се на колеџ и живеат со физичка болест, физичко заболување и / или физичка попреченост. Апликантите мора да бидат запишани во програма со полно работно време или скратено работно време на акредитиран колеџ и не смеат да бидат на академска условна казна.

Доказ за е-пошта за запишување во Бела Соул, транскриптот не е потребен ниту Успех, но тој ќе биде земен во предвид. Пополнете го вашето име, година, Успех, универзитет и болести / нарушувања и испратете е-пошта до sstrader@wisc.edu.

Апликантите исто така треба да напишат двострано растојание со две страници за подеми и падови на животот со хронична болест. Внесете одговори на следниве прашања во вашиот есеј: „Кој совет би му го дал на некој што се бори со истата болест или нарушување? „Кои се некои техники кои ви помагаат да напредувате и да водите здрав живот психички и физички?

Стипендијата е обезбедена од Бела Соул, јавна добротворна организација основана за да ги зајакне студентите кои се соочуваат со хронични болести, физички пречки и болести преку стипендии и емоционална поддршка.

Износот на стипендијата е 400 американски долари и истекува на 30 август 2021 година.

Стипендија за AbbVie цистична фиброза (CF)

Цистична фиброза (ЦФ) е хронично заболување кое влијае на мукозните жлезди на телото, потните жлезди, репродуктивниот систем, респираторниот и дигестивниот систем кај децата и младите возрасни. Бидејќи разговараме за стипендиите за хронични заболувања за студенти, ова треба да се спомене и за да им се помогне на луѓето што живеат со нив во нивната образовна потрага.

Добротворна фондација AbbVie Inc., воспостави програма за стипендии AbbVie CF за да им помогне на поединците кои се борат со болеста, нудејќи им можност да освојат до 25,000 УСД за да продолжат со високото образование. Стипендијата од 25,000 УСД се доделува на 40 научници, односно на 3,000 УСД секој, на двајца просперитетни стипендисти им се доделуваат стипендии од дополнителни 22,000 XNUMX УСД.

Апликантот мора да биде запишан на програма за додипломски или постдипломски студии на акредитирана институција за пост-секундарна програма во САД и исто така мора да биде државјанин или постојан жител. Апликацијата се прави преку Интернет или по пошта со пополнување на апликацијата и доставување есеј, список на достигнувања и креативна презентација.

Крајниот рок на стипендијата е април 30, 2021. Аплицирај сега

Рак за стипендија за колеџ

Ракот е уште една страшна, хронична болест што го прави овој дел од нашата листа на стипендии за хронични болести за студенти. Ракот за колеџ им помага на преживеаните од рак да напредуваат преку колеџ и пошироко, обезбедувајќи им стипендии и друга финансиска помош.

Студентите кои моментално живеат со карцином, исто така можат да аплицираат за стипендија и може да побараат еднократно продолжување на нивната стипендија доколку доживеат проблем поврзан со здравјето што ги принудува да го напуштат училиштето. Наградата е 5,000 УСД и кандидатите мора да бидат запишани на акредитиран универзитет или колеџ за да ја добијат.

Други документи за апликација се последните две години академски записници, писмо за потврда на дијагнозата, писмо за препорака од едно лице надвор од вашето семејство и првите две страници од соодветната даночна пријава за 2019 година (ова може да се промени следната година).

Стипендиите за карцином за колеџ се нудат годишно, ако ја пропуштите тековната година, можете да почекате да аплицирате за следната година.

Аплицирајте овде.

Фонд за преживеан карцином

Ова е уште една стипендија за преживеани од карцином и за сегашни пациенти со карцином кои во моментов не примаат третман. Апликантот мора да биде запишан или прифатен за запишување на програма за додипломски студии во акредитирано училиште.

Примателот на стипендија мора да достави копија од писмо за прифаќање од колеџ / универзитет по избор или писмо за добра состојба од матичарот. Треба да се достават две писма со препораки, медицинска дијагноза и есеј на тема: „Како моето искуство со рак влијаеше врз моите животни вредности и целите во кариерата“.

Есејот треба да има минимум 500 зборови и максимум 1200 зборови.

Аплицирајте овде.

Фонд за српести клетки на Кендис

Српеста ќелија е генетско нарушување и воопшто, хронично здравствено прашање, па затоа е наведено во нашата листа на стипендии за хронични болести. Оваа стипендија се обезбедува три или повеќе пати годишно за студенти кои страдаат од српеста клетка и сакаат да продолжат со високо образование.

Апликантите мора да бидат прифатени или пред да бидат прифатени во акредитирана пост-секундарна институција. Примателите на стипендија се избираат врз основа на висок академски статус и вклученост во воннаставни активности и општокорисна работа.

Две референтни букви се исто така потребни за примена и есеј со 250 збора внесен во двопросторен формат, објаснувајќи како српестата ќелија влијаела на нивниот живот и образование, нивните образовни цели, како очекувате да ги постигнете и која личност била клучна во нивните живее за да им помогне да истрајат.

Преземете ја апликацијата тука.

Стипендија за фондација за научници за дијабетес

Дијабетесот е хронично заболување и Фондацијата за научници за дијабетес смета дека е соодветно да се понудат стипендии за луѓе кои живеат со оваа болест и се уште сакаат да ги продолжат своите студии во повисока институција.

За да бидете земени предвид за оваа стипендија, мора да живеете со дијабетес тип 1, да бидете средношколец кој сака да го продолжи своето образование во акредитирана две или четиригодишна пост-средна институција, која вклучува универзитет, колеџ, техничко или трговско училиште.

Само граѓани на Соединетите држави и постојаните жители имаат право да аплицираат, а пријавувањето се прави преку Интернет овде. Апликацијата се затвора на 6 април 2021 година.

Стипендија за Jackек и Julули Нарколепсија

Нарколепсијата и идиопатската хиперсомнија се хронични нарушувања поврзани со спиењето и исто така е многу ретко нарушување. Стипендијата Jackек и Julули Нарколепсија трае секоја година во изминатите седум години и ова е уште една година за да аплицирате и да ја добиете стипендијата.

Стипендијата доделува 1,000 до 25 студенти дијагностицирани со Нарколепсија или Идиопатска хиперсомнија кои планираат да посетуваат четиригодишен колеџ или универзитет. Значи, за време на пријавата, ќе бидете средношколец во САД.

Други документи потребни за апликација се:

 • Есеј од 500 до 1000 зборови на тема: „Кога би можеле да се вратите во времето и да зборувате сами на себе си на денот кога ќе ви биде дијагностицирана, што би рекле? Кој совет или перспектива би го споделиле со вашето помладо јас?
 • Список на сите ваши воннаставни активности
 • Официјални записници за оценки за неодамна завршениот семестар
 • Резултати од ACT или SAT испит
 • Потпишан извештај за потврда на дијагнозата од акредитиран невролог
 • Портретна фотографија од вас.

Пријавете се тука

Студенти со стипендии за фондација за срце

Ова е една од стипендиите за хронични болести за студенти кои страдаат од срцеви заболувања. Оваа стипендија се обезбедува на годишно ниво и доколку примателот ги одржува потребните услови, таа може да се обновува и на годишно ниво.

Апликантите мора да бидат запишани во моментов или се во процес на запишување на акредитиран универзитет или колеџ за да извршат програма за додипломски или постдипломски студии. Ако сте втор, мора да наведете писмо за прифаќање, официјален распоред за нивниот прв семестар и записници од средно училиште.

Апликантите мора да имаат CGPA од 3.0, да презентираат дијагноза на срцеви проблеми од лиценциран лекар, писмо со препорака, лична изјава со не повеќе од 2,000 зборови и не помалку од 500 зборови со кои се опишуваат пречките што моравте да ги надминете како резултат проблеми со срцето.

Апликацијата е отворена само за граѓани на САД, државјани и постојани жители.

Аплицирајте овде.

Стипендија за фондацијата „Ова сум јас“

Ова е една од стипендиите за хронични болести за студенти кои моментално страдаат или се опоравиле од Алопеција. Кандидатите, исто така, мора да бидат постари лица од средно училиште во последните години и сакаат да продолжат со високо образование во акредитирана институција во Соединетите држави.

Дополнително, кандидатите мора да го достават следново како дел од апликацијата за стипендија:

 • Лична изјава што го опишува вашето искуство со алопеција, не се потребни максимум или минимум зборови.
 • Резиме на вашиот живот / училиште и работно искуство
 • Писмо за препорака од училиште, работа или спонзор на заедницата
 • Писмо за прифаќање во повисока институција

Пријавете се тука

Стипендии за преживеан Национална колегијална фондација за карцином (NCCF)

NCCF е создаден за поддршка и обезбедување услуги на млади чии животи биле погодени од рак и кои го продолжиле своето образование преку лекување или по нивното лекување. Стипендијата е награда од 1,000 американски долари што се користи за да се надоместат школарината и другите надоместоци на примателот.

За да ја добиете наградата, мора да ги исполните следниве услови:

 • Апликантот мора да биде преживеан од рак или сегашен пациент.
 • Потребна возраст е 18-35 години, но исклучоци ќе бидат направени ако имате 17 години и влегувате на факултет на есен по пријавата
 • Мора да биде државјанин или постојан жител на Соединетите држави
 • Запишан или планира да се запише во акредитиран колеџ, универзитет или стручна институција за да спроведе програма или сертификат за додипломски или постдипломски студии.

Апликантот ќе биде оценет врз основа на квалитетот на есејот, финансиската потреба, целокупната приказна за преживување од рак, посветеност на образованието, квалитетот на препораките и прикажување на став „Winе победи“ во однос на вашето искуство со рак.

Пријавете се тука

Заклучок

Ова става крај на овој напис за стипендии за хронични болести за студенти, внимателно поминете низ условите за стипендија и критериумите за подобност за да избегнете грешки. Можете да продолжите да аплицирате за повеќе од две од стипендиите наведени тука за да ги зголемите вашите шанси да добиете барем една од стипендиите.

Аплицирајте рано, така што вашата апликација исто така може да се разгледа рано и во случај да не излезе, може да аплицирате за друга.

Дополнително, можете да аплицирате за нормални стипендии, за дополнително да ги зголемите шансите за добивање стипендија. Можете да најдете некои од овие стипендии во делот за препораки подолу:

Препорака

Видете ги Моите други написи

Thaddaeus е водечки креатор на содржини во SAN со повеќе од 5 години искуство во областа на создавање професионална содржина. Тој има напишано неколку корисни написи за Blockchain проекти во минатото, па дури и неодамна, но од 2020 година, тој е поактивен во креирањето водичи за студенти кои сакаат да студираат во странство.

Кога не пишува, или гледа аниме, прави вкусен оброк или дефинитивно плива.

2 коментари

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена