Топ 10 универзитети со ниска школарина во Калифорнија

Еве список на најдобрите 10 универзитети за ниски школарини во Калифорнија, кои наплаќаат помалку од 6000 УСД како школарина. Овие универзитети се евидентирани да наплаќаат најниски школарини во Калифорнија.

Универзитетите со ниски школарини се секогаш најдобри опции за не премногу богати студенти. Овие универзитети нудат образование во целост со многу ниска школарина. Универзитетите со ниска школарина во Канада повеќето пати се многу конкурентни поради големиот број апликации што доаѓаат.

Ако не сакате да потрошите повеќе отколку што можете да си дозволите студии во Калифорнија, тогаш погледнете ги овие десет универзитети и износот што го наплаќаат како школарина.

Топ 10 универзитети со ниска школарина во Калифорнија

1) Систем на универзитетот Тафт
Се наоѓа на: Санта Ана,
Тип: Приватен за профит
Во државна школарина: 3,292 УСД.

2) Студии врз за студентски град Универзитетот во Сан Диего
Се наоѓа на: Калексико,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

3) Калифорниски државен универзитет Сан Луис Обиспо
Се наоѓа на: Сан Луис Обиспо,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

4) Калифорнискиот државен универзитет Бејкерсфилд
Се наоѓа на: Бејкерсфилд,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

5) Државниот универзитет во Калифорнија, Станислаус
Се наоѓа на: Турлок,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

6) Калифорнискиот државен универзитет Сан Бернардино
Се наоѓа на: Сан Бернардино,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

7) Калифорниски државен политехнички универзитет Помона
Се наоѓа на: Помона,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

8) Државен универзитет во Калифорнија Чико
Се наоѓа на: Чико,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

9) Државниот универзитет во Калифорнија, Домингез Хилс
Се наоѓа на: Карсон,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

10) Калифорнискиот државен универзитет Фресно
Се наоѓа на: Фресно,
Вид: јавно не за профит
Во државна школарина: 5,742 УСД

Горе, ги наведовме првите десет универзитети во Калифорнија кои наплаќаат најниски школарини досега познати во Калифорнија. Можете да ги искористите овие списоци за да направите мудар избор на вашата институција за студирање.

Службеник за партнерство at Study Abroad Nations | Видете ги Моите други написи

Study Abroad NationsНапишавме стотици водичи кои им помогнаа на милиони студенти ширум светот. Можете да се поврзете со нас во секое време преку која било од нашите платформи за социјални медиуми или преку е-пошта.

5 коментари

  1. тоа е голема можност за нас ... за сите студенти. благодарам многу и бидете желни за студентите и универзитетите ..; -]

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена