Универзитет во Торонто Барања | Надоместоци, стипендии, програми, рангирања

Еве сè што треба да знаете за Универзитетот во Торонто, условите за прием, школарината и таксите за апликација, достапните програми за стипендии, академски програми, рангирања и многу повеќе.

[lwptoc]

Универзитет во Торонто, Канада

Универзитетот во Торонто исто така познат како U of T или UToronto е јавен истражувачки универзитет основан 15th Март 1827 година и се наоѓа во Квинс Парк, Торонто, Онтарио, Канада. Универзитетот прима студенти од секој дел на светот во различни програми за дипломи и полиња на студии.

Универзитетот во Торонто има три кампуси, кампусот Свети Georgeорџ, кампусот Скарборо и кампусот Мисисага.

Вие исто така може да бидете еден од аспирантите кои имаат за цел да студираат на Универзитетот во Торонто, но не знаат за потребните барања да аплицираат за прием. Преку овој напис ќе дознаете за овие барања и исто така достапна програма за стипендии за која можете да аплицирате за да ви помогнат да ги финансирате вашите студии.

Универзитетот во Торонто има признание во Канада и преку неговите граници, тој е меѓународно реномирана институција која произведе значајни алумни, професори добитници на Нобелова награда, кои придонесоа за развојот на училиштето, Канада и светот како целина.

Еден од најголемите придонеси на институцијата е создавање на истражување за инсулин и матични клетки. Исто така, на универзитетот беше развиен првиот практичен електронски микроскоп, како и развој на друга голема технологија, како што е длабоко учење, технологија со повеќе допири, итн.

Освен што дава голем придонес во научното поле и е позната по други различни научни истражувања, Универзитетот во Торонто е исто така признат по нејзините влијателни движења и наставни програми во литературната критика и теоријата на комуникација.

Универзитетот се истакнува во програмите за уметност, наука и менаџмент и сертификатот е меѓународно признат од работодавците од организации од целиот свет, така што не треба да се грижите за добивање на сертификат што нема да биде ценет во другите делови на светот.

Канада, каде што се наоѓа Универзитетот во Торонто, е рангиран на врвот на најдобрите дестинации за студии во светот и соодветна средина за учење и за домашните и за странските студенти.

Стапката на криминал е меѓу најниските во светот и со тоа го прави безбедно засолниште за студенти, а разновидните културни практики во областа исто така ќе го зголемат вашето знаење.

Сега, кога знаевте малку за славата на универзитетот и за тоа како Канада сама го поддржува високото образование, тогаш без повеќе одложување, крајно време е да се нурнам во главната тема на овој напис.

Универзитет во Торонто Барања | Надоместоци, стипендии, програми, рангирања

Пласман на Универзитетот во Торонто

Универзитетот во Торонто е признат од најголемите платформи за рангирање на образованието низ целиот свет за своето светско образование, совршеност во наставата и нуди различни програми за дипломи на повеќе нивоа на студии.

Според QS Светски универзитет рангови, голема платформа за рангирање за повисоки институции, Универзитетот во Торонто е наведен меѓу првите 10 универзитети во Канада, забележувајќи го списокот број 1 и за глобален ранг, универзитетот седи на 29th позиција на најдобрите светски универзитети.

Друга платформа за рангирање е позната како Временско високо образование (THE), што е уште една глобално призната платформа за рангирање на повисоките институции. THE го рангираше Универзитетот во Торонто на 18th позиција на рангирање на светски универзитети, 28th за рангирање на влијанија и 19th на рангирањето на светската репутација.

Вести на САД Најдобри глобални универзитети го рангира Универзитетот во Торонто на број 18th од најдобрите светски универзитети додека Рангирање на НТУ ја става институцијата на 4-тата листа на најдобри универзитети во светот.

Стапка на прифаќање на Универзитетот во Торонто

Универзитетот во Торонто има стапка на прифаќање од 43% составена од меѓународни и домашни студенти запишани во разни програми за додипломски и постдипломски студии.

Во неодамнешниот прием, вкупна количина од 93,081 студенти беа примени на универзитетот за нивните различни дипломски програми со приближно 73,000 студенти на додипломски студии и 21,000 дипломирани студенти и скоро 23,000 се странски студенти кои доаѓаат од 160 земји и региони.

Надоместоци за школарина на Универзитетот во Торонто

Школарината за Универзитетот во Торонто варира во зависност од вашата студиска програма, нивото на студирање и видот на студентот без разлика дали се меѓународни или домашни студенти, но сепак ќе ги дадам школарините во врска со овие фактори.

Надоместоци за додипломски студии на Универзитетот во Торонто

Домашни студенти

Школарината за свежи домашни студенти на додипломски студии кои влегуваат за прв пат на Универзитетот во Торонто се движи од приближно $ 6,100 до $ 14,180 во зависност од програмата.

Меѓународни студенти

Цената на школарината за меѓународни студенти за прв влез на Универзитетот во Торонто се движи од приближно $ 35890 до $ 58,680 во зависност од програмата на студии.

Надоместоци за постдипломски студии на Универзитетот во Торонто

Домашни студенти

Школарината за постдипломски домашни студенти на Универзитетот во Торонто се движи од приближно 6,210 до 46,270 американски долари.

Меѓународни студенти

Трошоците за школарина за постдипломски студенти на Универзитетот во Торонто се движат од приближно 23,770 до 64,580 американски долари.

Факултети на Универзитетот во Торонто

Подолу се факултетите на Универзитетот во Торонто;

 • Факултет за уметности и наука
 • Факултет за применета наука и инженерство
 • Архитектонски факултет, пејзаж и дизајн
 • Факултет за музичка уметност
 • Шумарски факултет
 • Факултет за информации

Овие се факултети на Универзитетот во Торонто и ги опфаќаат сите области на студии, но сепак е потребно аспирантните студенти да го контактираат универзитетот за да бидат сигурни дека тој ја нуди нивната преферирана програма за студии.

Стипендии на Универзитетот во Торонто

Универзитетот во Торонто има вкупно 4,500 стипендии за прием кои се доделуваат годишно на различни нивоа на студии во вредност од скоро 20 милиони долари и скоро 5,000 награди во текот исто така се доделуваат годишно.

Овие стипендии се отворени за апликација за странски и домашни студенти. И студенти на постдипломски и додипломски студенти можат да аплицираат за нив сè додека ги поминат критериумите за подобност и ги обезбедат потребните барања потребни за аплицирање за стипендија.

Некои од стипендиите на Универзитетот во Торонто се;

 • Меѓународната програма за стипендии Лестер Б. Пирсон
 • Награда за меѓународен научник на Универзитетот во Торонто
 • Schulich лидерски стипендии
 • Стипендија за жени во бизнис
 • Претседателските научници за извонредност
 • Стипендија за проект херој
 • Стипендија за додипломски студии во Институтот Нортел
 • Награда за помош од музичар
 • Меморијална стипендија за Мери Janeејн Хендри
 • Стипендија за Johnон Х. Мос
 • Стипендија за Хилари М. Вестон
 • Стипендии за прием на факултет за инженерство и многу повеќе.

Основни услови за програми за стипендии на Универзитетот во Торонто

Ова е општо барање што студентите треба да го поседуваат за каква било програма за стипендии на Универзитетот во Торонто, иако некои од програмите за стипендии можеби бараат повеќе.

 1. Апликантот веќе мора да биде запишан на програма на Универзитетот во Торонто или за малку да биде запишан на универзитетот.
 2. Кандидатот треба да биде сигурен дека има одлични академски достигнувања и да биде вклучен во воннаставни активности во нивното претходно образование, бидејќи повеќето од програмите за стипендии обично ги наградуваат студентите врз основа на нив.
 3. Некои програми за стипендии се наменети само за странски студенти, додека некои се наменети само за домашни студенти, не заборавајте да ги потврдите овие информации пред да започнете со вашата апликација за каква било стипендија.
 4. Кандидатите мора да ги прочитаат и разберат критериумите и барањата за подобност на која било програма за стипендија за којашто сакаат да аплицираат.
 5. Поседувајте ги потребните документи што ги бара комисијата за стипендии за успешна апликација за стипендија
 6. Секогаш аплицирајте рано за секоја стипендија, доставете ја апликацијата (и) пред истекот на крајниот рок.

Услови за прием на Универзитетот во Торонто

Ова се барањата што треба да ги прифати студентскиот студент У на Т за да добие прием.

Успех за GPA

Минималното барање за Успех за додипломски кандидат на Универзитетот во Торонто е 3.6 додека за постдипломските студенти минималното барање за Успех е 3.0.

Податоците погоре се применуваат и на меѓународните и на домашните студенти за сите дисциплини.

Стандардизирани тестови

Аспирантите, и меѓународни и национални, чиј прв јазик не е англиски јазик, ќе полагаат тест за англиски како странски јазик (ТОЕФЛ) или меѓународен систем за тестирање на англиски јазик (ИЕЛТС) се стандардизирани тестови што ги проценуваат англиските вештини за пишување и зборување на аспирант.

GMAT и GRE се исто така стандардизирани тестови направени од дипломирани аспиранти кои сакаат да започнат со постдипломски студии на Универзитетот во Торонто. Дипломирани аспиранти можат да изберат да полагаат GMAT или GRE испит, тоа е услов за прием што не може да се откаже без оглед на академската позадина.

Минималниот резултат потребен за GMAT од Универзитетот во Торонто е 550, додека GRE е 1160.

ТОЕФЛ / ИЕЛТС треба да го полагаат меѓународни студенти на додипломски и постдипломски студии (во некои случаи) чиј прв јазик не е англиски или се од земји што не зборуваат англиски.

Минималниот резултат потребен за компјутерски тест во TOEFL е 100 + 22 за пишување, додека тестот за хартија = базиран е 89-99 + 22 за пишување. Минималната потребна оценка за ИЕЛТС е 6.5.

Сепак, GMAT / GRE треба да се полагаат само аспиранти дипломирани студенти, домашни и меѓународни кои сакаат да се запишат на програма за постдипломски студии на Универзитетот во Онтарио.

Дозвола за студија (за странски студенти)

За да студираат во Канада како меѓународен студент, кандидатите треба да аплицираат и да добијат дозвола за студии за да им дозволат да останат и да студираат на Универзитетот во Торонто.

Академски записници

Мора да ги обезбедите вашите академски записници за да бидете примени во У. Т. Ова најмногу се бара од дипломирани студенти.

Надоместоци за примена на Универзитетот во Торонто

За дипломирани студенти, таксата за аплицирање е ЦДН 120 долари ЦДН 180 долари, надоместокот не се враќа и не се пренесува, исто така, дополнителна такса за апликација може да се процени во зависност од програмата на која аплицирате.

Како да аплицирате за прием на Универзитетот во Торонто

 • Внимателно прочитајте ги и набудувајте ги барањата за подобност поставени за вашата програма и земја на потекло.
 • Завршете ја апликацијата за прием и доставете ги потребните документи.
 • Платете ја потребната такса за апликација
 • Откако ќе го добиете писмото за прифаќање од Универзитетот во Торонто, аплицирајте за дозвола за студирање и А. студентска виза.

Можете да ја започнете ја вашата апликација тука.

Неколку познати алумни на Големиот универзитет во Торонто

 • Александар Греам Бел
 • Фредерик Бантинг
 • Лестер Б. Пирсон
 • Стивен Харпер
 • Винсент Меси
 • Пол Мартин
 • Ив Прате
 • Розали Абела
 • Хари Никсон
 • Вилијам Jamesејмс Данлоп
 • Сесил Ј. Несбит
 • Лав Мозер
 • Маргарет Атвуд
 • Johnон Тори
 • Наоми Клајн
 • Стана Катиќ
 • Johnон Кенет Галбрајт и многу други.

Заклучок

Универзитетот во Торонто, како што прочитавте погоре, е соодветна тврдина на учењето што ќе ви помогне да го откриете вашиот потенцијал, да го зголемите и да го развивате до зрелост. Во случај на програма за постдипломски студии, вашите постојни вештини ќе бидат подобрени и формирани во успешна кариера.

Исто така, признавањето на вашиот сертификат за диплома ќе биде меѓународно познато што автоматски ви даде предност пред конкурентите на работната сила со ист профил на кариера.

Препораки

Видете ги Моите други написи

Thaddaeus е водечки креатор на содржини во SAN со повеќе од 5 години искуство во областа на создавање професионална содржина. Тој има напишано неколку корисни написи за Blockchain проекти во минатото, па дури и неодамна, но од 2020 година, тој е поактивен во креирањето водичи за студенти кои сакаат да студираат во странство.

Кога не пишува, или гледа аниме, прави вкусен оброк или дефинитивно плива.

10 коментари

 1. Здраво, ми требаат некои информации за стипендија за меѓународни студенти за влез во 2022 година…
  дали е веќе истечен? или сè уште можам да аплицирам за стипендија? и каде можам да имам детални информации за ова?

 2. Сакам да знам, украинската руска тензија се случува што ќе се случи со мојата апликација и второ сакам да аплицирам за понуда за стипендии, дали можам да имам детали за тоа, ве молам

 3. Pingback: 27 врвни универзитети во Канада со стипендии

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена