6 најдобри стипендии за целосна школарина за меѓународни студенти во Канада

Во оваа статија, откривме неколку целосни стипендии за школарина за меѓународни студенти во Канада за додипломски, магистерски и д-р. програми, соодветно. Повеќето од стипендиите наведени тука се исто така достапни за примање апликации од домашни канадски студенти, додека некои од нив се строго за која било од страните.

Студирањето во Канада е генерално трошоци за странски студенти, но може да скратите многу вклучени трошоци ако можете да слетате во целосно финансирана стипендија за вашата студија и тука се и некои достапни стипендии за целосна школарина за странски студенти во Канада за кои можете да се квалификувате или да аплицирате.

Да бидам искрен, додека меѓународните студенти можат да пристапат до некои од овие стипендии кога исполнуваат некои услови што понекогаш дури може да бараат од нив да имаат престој во Канада, па дури и државјанство, канадските студенти имаат поголеми шанси за пристап до овие стипендии.

Студирањето на стипендија, особено целосно финансираните стипендии е многу големо олеснување за секој студент, не само за меѓународните студенти, дури и за домашните студенти. Ова е причината зошто студентите се насекаде во потрага по достапни можности за стипендија бесконечно.

[lwptoc]

Целосни стипендии за школарина за меѓународни студенти во Канада

 • Програма за претседател на извонредност на претседателот (додипломски студии, UoT)
 • Програма за меѓународна стипендија Лестер Б. Пирсон (додипломски)
 • Награда Ваниер CGS – Три-агенција (д-р)
 • Стипендии за постдипломски студии во Онтарио (магистер, д-р)
 • Програма за стипендии во Онтарио Трилиум (д-р)
 • Стипендии за Ваниер (д-р)

Програма за претседател на извонредност на претседателот на Универзитетот во Торонто

За програмата за научници за извонредност на претседателот

Претседателските научници за извонредност е главно за студенти на додипломски студии, меѓународни и домашни. 90 студенти се прифаќаат секоја година, а стипендијата вреди 10,000 американски долари готовина со други поволности.

Како што стои, стипендиите за извонредност на Претседателот се една од најдобрите целосни стипендии за школарина за меѓународни студенти во Канада што е достапна на годишно ниво и е отворена за бесплатно да прима апликации.

Според Универзитетот во Торонто, приближно 90 од најквалификуваните средношколци кои аплицираат за прва година на директен влез, додипломските студии ќе се разликуваат како претседателски научници за извонредност.

Оваа стипендија се доделува автоматски и на домашни и на меѓународни средношколци кои аплицираат на програма за додипломски студии на Универзитетот во Торонто со извонредно академско достигнување од нивните поранешни академски записи.

Апликантите кои присуствувале на која било пост-секундарна институција веќе немаат право за оваа стипендија, иако тие сè уште аплицираат на програма за додипломски студии на UoT.

Предности на програмата за научници за извонредност на Претседателот

 • Парична вредност од 10,000 УСД
 • Обезбеден пристап до работа на кампусот до втората година на студии
 • Загарантирана меѓународна можност за студии
 • Целосен пристап до ресурси
 • Други неконкурентни придобивки

Процес на аплицирање за програмата на научници за извонредност на претседателот

Нема посебна апликација за оваа програма. Студентите автоматски се сметаат за оваа стипендија за време на прегледот на апликацијата.

Ова е да се каже дека сè што треба да аплицирате за оваа стипендија е да аплицирате за програма за додипломски студии на Универзитетот во Торонто.

Лестер Б. Пирсон Стипендии за целосна школарина за меѓународни студенти во Канада

За Меѓународната програма за стипендии на Лестер Б. Пирсон

Ова е една од најконкурентните стипендии за целосна школарина за меѓународни студенти во Канада, бидејќи опфаќа школарина, книги, случајни такси и многу повеќе.

Оваа стипендија е само издржлива на Универзитетот во Торонто во Канада и се базира на препорака, евалуација и разгледување.

Средното училиште од кое доаѓате треба да ве препорача директно за оваа стипендија пред да можете да го пополните формуларот за апликација преку Интернет, по што универзитетот потоа ќе ги процени вашите детали за да одлучи дали ќе бидете земени предвид за стипендијата.

Само 37 апликанти конечно се избираат како корисници на оваа можност за стипендија годишно.

Предности на програмата за меѓународни стипендии на Лестер Б. Пирсон

 • Опфаќа целосна школарина
 • Книги
 • Инцидентни такси
 • Целосна поддршка за престој
 • Поддршка за учениците

Процес на аплицирање за меѓународни стипендии Лестер Б. Пирсон

Како што реков претходно, треба да бидете препорачани од вашето училиште за да можете да ја пополните апликацијата за оваа стипендија. Како и да е, можете да го најдете целиот детали за апликацијата тука.

Стипендии за постдипломски студии во Онтарио

За стипендиите за постдипломски студии во Онтарио

на Стипендии за постдипломски студии во Онтарио е отворено да прима апликации само од магистерски и докторски студенти во институциите учеснички во Онтарио. Стипендијата не може да се добие на кој било канадски универзитет надвор од Онтарио.

Вреди околу 10,000 УСД годишно што може да се плати за половина двапати во една година.

Стипендијата е достапна за сите дисциплини на студии, сè додека училиштето е едно од училиштата што учествуваат.

Предности на стипендии за постдипломски студии во Онтарио

 • 5000 УСД платени двапати годишно.
 • Поддршка за учениците

Процес на аплицирање за стипендии за постдипломски студии во Онтарио

За да бидете земени предвид за стипендија за постдипломски студии во Онтарио, мора да ги исполнувате следниве критериуми:

 • Ќе биде во постдипломски студии на магистерски или докторски ниво
 • Beе бидете запишани во програма со полно работно време за 2 или повеќе термини (вкупно 21 до 52 недели) за академската година што ја поднесувате вашата апликација.
 • Beе присуствувате на едно од учесничките училишта во Онтарио

Список на канадски училишта кои учествуваат во стипендии за постдипломски студии во Онтарио

 • Брок универзитет
 • Универзитет Карлтон
 • Универзитет во Гелф
 • Универзитет Лексхед
 • Laurentian University
 • Универзитетот Мекмастер
 • Nipissing универзитет
 • OCAD Универзитетот
 • Универзитетот во Онтарио Институтот за технологија
 • Универзитетот во Отава
 • Универзитетот Квин
 • Универзитетот Риерсон
 • Универзитетот во Торонто
 • Универзитетот Трент
 • Универзитетот во Ватерло
 • Западен Универзитет
 • Вилфрид Лориер универзитет
 • Универзитетот во Виндзор
 • Јорк Универзитет

Стипендии за целосна школарина во Онтарио Трилиум за меѓународни студенти во Канада

За програмата за стипендии во Онтарио Трилиум

Програмата Онтарио трилиум стипендии (ОТС) е важна иницијатива за привлекување врвни меѓународни студенти во Онтарио за докторски студии.

Оваа стипендија е исклучително само за странски студенти и не може да се примени од домашни канадски студенти.

Студентите заинтересирани за стипендиите во Онтарио Трилиум се охрабруваат да го изразат својот интерес за натпреварот до столчето за постдипломски студии кога аплицираат за прием во кое било од канадските училишта што учествуваат.

Мора да бидеш меѓународен студент со валидна Канада студентска виза да имаат право да аплицираат за оваа стипендија.

Предности на програмата за стипендии Онтарио Трилиум

 • Износ на стипендија од 40,000 XNUMX УСД годишно
 • Живо Штиппен
 • Поддршка на студентите

Процес на апликација за програма за стипендии Онтарио Трилиум

Секое канадско училиште што учествува во стипендијата Онтарио Трилиум, обично има свој процес на аплицирање, но прво мора да прогласите интерес за стипендија за време на вашето барање за прием во кое било од училиштата и мора да биде номиниран за стипендија од страна на дипломиран претседател на програмата за прием.

На некои од училиштата што учествуваат им се допаѓа Универзитетот во Торонто разгледајте ги студентите за стипендија автоматски.

Стипендии за дипломирани студенти од Канаер Канада

За стипендиите за постдипломски студии во Ваниер Канада

Стипендии за дипломирани студенти од Канаер Канада - Ова е целосна стипендија за школарина за студенти во Канада наменета само за докторанти. Апликацијата е отворена годишно и неколку отвори за стипендии се отворени.

Оваа стипендија исто така се заснова на препорака затоа што мора да бидете препорачани од вашиот универзитет за да бидете земени предвид за оваа стипендија.

Предности на стипендии за постдипломски студии во Ваниер Канада

 • 50,000 XNUMX долари целосна стипендија за школарина исплатена годишно
 • Поддршка за учениците
 • Поддршка за домување
 • Живо Штиппен

Процес на аплицирање за стипендии за постдипломски студии во Ваниер Канада

Можете да ги најдете целосните детали и процесот на апликација за Стипендија за постдипломски студии во Ваниер Канада тука.


Повеќе за целосните стипендии за школарина за странски студенти во Канада

Ако сте во можност да добиете целосно финансирана стипендија во Канада која опфаќа целосна школарина како и која било од оние што ги напишав погоре, тогаш ќе бидете сигурни дека можете да ги завршите студиите без стрес.

Напишав за неколку целосни и делумни стипендии за школарина во Канада и за д-р, магистерски и додипломски студенти. Како што стои, оние кои допрва ќе влезат на универзитетот можат да аплицираат за додипломски стипендии во Канада само ако имаат среќа да бидат примени од училиштето истата година.

Зошто решив да пишувам на оваа тема е да го задржам ветувањето што го дадов за да им помогнам на странските студенти да имаат пристап до секоја валидна информација што им е потребна за да студираат во странство или да ги направат своите соништа за студирање во странство остварлива.

Ако сте меѓународен студент и би сакале да не пропуштите ниту едно од нашите новости за ново објавените стипендии за кои можете да аплицирате, можете претплатете се на нашата бесплатна услуга за предупредување по е-пошта и ќе добиете е-пошта што се состои од резиме на водичи и стипендии што ги објавуваме секој ден.

Назад на нашата тема за тој ден. На универзитети како Универзитетот во Торонто во Канада, само школарините се високи до 50,000 70,000 УСД и ако сакате да додадете и интернат на неа, тоа би било околу XNUMX XNUMX УСД. Зачудувачки.

Таквата сума вреди милиони во неколку валути и како таква е многу скапа за странските студенти. Премногу скапо што дури и ако ви дадат стипендија% 50, можеби сепак нема да можете да ги надоместите преостанатите% 50. Ова е причината зошто стипендиите за целосна школарина се токму она што можеби ви треба.

Сепак, настрана стипендии за целосна школарина, можете да добиете делумна стипендија за школарина, но со сигурна работа во кампусот што може да ви помогне да заработите неколку долари за да се издржувате. Колку кул звучи тоа?
Ова беше причината зошто напишав водич пред некое време на Како да студирате и да работите во Канада. Знам дека меѓународните студенти секогаш бараат такви можности.

За оние кои имаат или нивните родители имаат пари да се грижат за своите студии во Канада, можеби нема да сакате да чекате во редот на подолгата линија што аплицира за стипендии. Можете да одлучите да го побарате мојот водич за 10 најевтини универзитети во Канада, може да најдете дека нивните хонорари се прифатливи.

Или уште подобро, напишав друг водич на Универзитети во Канада кои не наплатуваат апликација за прием за такса. Вие исто така може да сакате да ги проверите овие универзитети. Ги знаете превисоките хонорари што ги наплатуваат некои од овие универзитети бидејќи таксите за апликација се доволно лоши за да исклучат некои луѓе, но тоа е патем.

За целосните стипендии за школарина за странски студенти во Канада на мојот список тука, дадов подетално објаснување за тоа како функционираат овие стипендии, како можете да аплицирате за нив, што вредат и кои придобивки ги даваат, колку студенти прифаќаат секоја година и исто така обезбеди линк за апликација за заинтересирани читатели за аплицирање.

Како и да е, исто така треба да бидете свесни дека ги има програми преку Интернет во Канада во кои можете да учествувате бесплатно од кој било дел од светот? Овие програми се стандардни и сите се дизајнирани за специфични цели.

Учеството во онлајн програми е исто така добро. Го подобрува вашето CV, додава на знаење и исто така ги подобрува шансите да добиете стипендија или дури и да добиете високо платена работа.

Заклучок

Стипендијата Ваниер е последната на мојата листа на канадски стипендии кои покриваат целосна школарина. Како што ќе се согласите, не сите стипендии овде всушност обезбедуваат финансиски ресурси во можност да ги покријат целосните школски такси, но тогаш, скоро сите даваат бенефиции што покриваат барем целосна школарина и даваат поддршка и можности за работа на студентите кои можат да ви помогнат да соберете повеќе пари да се покријат повеќе трошоци што можат да се појават.

Постојат неколку студираат во странство стипендии објавен на дневна основа на нашата платформа, па затоа ќе ве советувам да запишете или да заштедите www.sanation-390e0d.ingress-erytho.easywp.com некаде за да можете да го посетувате секое утро за да проверите за новообјавените можности за стипендија и да аплицирате за оние за кои сте подобни.

Постои голема конкуренција во просторот за стипендии што треба да направите нешто дополнително за да останете пред другите. Не опуштете се откако аплициравте за само една стипендија. Аплицирајте за секоја единствена стипендија за која сте квалификувани затоа што колку повеќе стипендии аплицирате, толку се поголеми шансите за победа.

Искрено, стипендиите со целосна школарина во Канада се многу конкурентни. Скоро сите меѓународни студенти кои имаат поглед кон Канада скокаат на сите овие стипендии и ова ја прави конкуренцијата многу висока.

Стапката на прифаќање на некои од овие стипендии е дури 2%, така што има многу мали шанси да бидат избрани.

Мој совет е да не попушташ. Не ставајте го фокусот само на овие големи универзитети, некои од нив се многу конкурентни што тешко дека би ве прифатиле. Ние споделуваме водичи од време на време за тоа како можете да добиете прием и стипендии во некои помали универзитети и да бидете среќни што го направивте тоа.

За да пристапите бесплатно до овие упатства, посетете ја страницата www.sanation-390e0d.ingress-erytho.easywp.com на вашиот прелистувач или можете исто така лајкнете ја нашата страница на Фејсбук за да ги добиете нашите најнови ажурирања.

Препораки