10 најдобри стипендии за постдипломски студии во Канада за сите студенти

Во оваа статија е детален список на најдобрите стипендии за постдипломски студии во Канада за домашни и странски студенти кои покриваат целосни академски трошоци за сите студенти и трошоци за лет за странски студенти.

Здраво на сите, тоа е вашиот омилен писател, Френсис. Открив дека многу од вас сега сериозно бараат стипендии за постдипломски студии и би било не unубезно од мене да не помогнам малку што можам. Еве, составив список на најдобрите 10 најдобри постдипломски стипендии во Канада за странски студенти, но мора да знаете дека некои од нив се отворени и за домашни студенти.

Последен пат пишував за топ 10 најдобри додипломски стипендии во Канада и знам дека тоа им помогна на додипломските трагачи по стипендија што го читаат овој блог, исто така ги упатив сите наши читатели кои бараат стипендија да проверат топ 10 тајни за да добиете каква било стипендија како што споделивме порано.

[lwptoc]

10 најдобри стипендии за постдипломски студии во Канада

Виниер Канада Додипломски стипендии

на Стипендии за постдипломски студии од Канаер Канада (Vanier CGS) е најдобрата постдипломска стипендија во Канада целосно финансирана од канадската влада и за домашни и за меѓународни дипломирани студенти во Канада.

Ваниер ЦГС беше лансиран од канадската влада со намера да;

 1. Подобрување на способноста на Канада да привлече и задржи светски и високо квалификуван д-р. студенти, и
 2. Воспоставете ја Канада како глобален центар на извонредност во истражувањето и високото образование.

Како што веќе напишав погоре, стипендијата за постдипломски студии во Ваниер Канада е најдобрата стипендија за постдипломски студии во Канада во моментов, бидејќи се финансира целосно од самата канадска влада.

За да бидете земени предвид за стипендијата Ваниер, треба да покажете лидерски вештини и висок стандард на академско достигнување во магистерските програми за инженерство, природни науки, здравство, социјални науки или хуманистички науки.

Канадската влада доделува до 167 стипендии годишно според Ваниер CGS шемата. Во секое време, има вкупно до 500 студенти со стипендии Ваниер за нивниот д-р. програми во различни канадски институции.

Барања за стипендија за постдипломски студии во Ваниер Канада

 • Прво треба да бидете запишани на докторска програма на некој канадски универзитет
 • Стипендијата се проценува на 50,000 УСД годишно за три години за време на докторски студии
 • За да бидете подобни, постојат три подеднакво пондерирани критериуми за оценување: академска извонредност, истражувачки потенцијал и лидерство
 • Кандидатите мора да бидат номинирани од канадската институција на која сакаат да студираат
 • Околу 200 студенти секоја година ја добиваат оваа стипендија за студирање на Универзитетот во Торонто, Универзитетот на Британска Колумбија, Универзитетот во Ватерло, Универзитетот во Алберта и скоро 100 други канадски институции.

Стипендија за постдипломски студии во Онтарио

Стипендијата за постдипломски студии во Онтарио (OGS) е широко признаена како една од најдобрите стипендии за постдипломски студии во Канада и таа е финансирана од провинциската влада на Онтарио за да се поттикне извонредност во постдипломските студии на магистерски и докторски нивоа.

Тоа е стипендија заснована на заслуги и се достапни награди за студенти, вклучително и меѓународни студенти, во сите дисциплини на академско студирање.

Се проценува на 15,000 УСД годишно
Минималното времетраење на стипендијата е два последователни термини
Бидете меѓународен студент што студира во Онтарио со студентска дозвола за студии за да имате право на оваа награда.

Стипендии за Фондацијата Трудо

Докторски стипендии од фондацијата Пјер Елиот Трудо за хуманистички и општествени науки се посебни во однос на обемот и растот во земјата.

Секоја година се доделуваат до петнаесет стипендии на канадски и странски кандидати за докторски студии според оваа шема на стипендии. Студентите, кои се запишани со полно работно време и во прва или втора година (или во процес на запишување) на докторска програма во хуманистичките и општествените науки, можат да аплицираат за оваа стипендија.

Докторска стипендија на Фондацијата Трудо е една од постдипломските стипендии во Канада со финансиска вредност поголема од онаа на Стипендија за постдипломски студии во Ваниер Канада програма. Неговата годишна вредност е до 60,000 XNUMX УСД по академик за најмногу три години.

Барања за квалификација за стипендија на фондацијата Трудо

 • Запишани редовни студенти од прва или втора година (или во процес на запишување) на докторска програма во хуманистичките и општествените науки.
 • До еден научник од четири во дадена година може да биде неканаѓанец (постојан жител или странски државјанин) запишан со полно работно време на докторска програма во канадска институција. Ова се однесува особено на студентите од земјите во развој.
 • Апликантот мора да биде во областа на истражување во хуманистичките и општествените науки за кои се доделува оваа награда: Човекови права и достоинство, Одговорно државјанство, Канада во светот и Луѓе и нивната природна средина.

Бендинг постдокторски стипендии

Бендинг постдокторски стипендии се нудат од канадската влада на канадски граѓани, постојани жители на Канада и странски државјани (меѓународни студенти) кои преземаат постдипломски студии во областа на здравствени истражувања, природни науки и / или инженерство и социјални науки и / или хуманистички науки.

Се доделуваат 70 стипендии годишно; вкупно до 140 награди се активни во секое време.

Стипендијата е ценета на 70,000 $ годишно и трае најмногу 2 години под кои сигурно се очекуваше да ја заврши својата програма за докторски студии.

Апликацијата за оваа стипендија се отвора годишно до април - септември и крајниот рок за пријавување е невообичаено први октомври.

Апликантите бараат одобрување од институциите домаќини за да аплицираат, да подготват и да достават апликација. Ве молиме, забележете дека овие институции може да имаат различни внатрешни рокови од оној на општиот рок за доставување кој ќе треба да го исполните.

Барања за подобност за постдокторски стипендии

Канадските граѓани, постојаните жители на Канада и странските државјани имаат право да аплицираат, под услов да ги исполнуваат следниве услови:

 • Кандидатите кои не се канадски државјани или постојани жители на Канада можат да ја одржат својата стипендија за постдокторски студии само во канадска институција.
 • Апликантите кои се канадски државјани или постојани жители на Канада и кои се стекнале со докторски студии, еквивалентни на докторски студии или здравствени стручни дипломи од странски универзитет, можат да ја одржат својата стипендија за постдокторски студии во канадска институција
 • Апликантите кои се канадски државјани или постојани жители на Канада и кои се стекнале со докторски студии, еквивалентни на докторски студии или здравствено стручно образование од канадски универзитет, можат да ја одржат својата стипендија за постдокторски студии во Канадска институција или институција надвор од Канада.

Стипендии за постдипломски студии во Канада - магистерска програма

Како една од најдобрите 10 најдобри стипендии за постдипломски студии во Канада, целта на оваа програма за стипендии е да помогне во развој на вештини за истражување и да помогне во обука на високо квалификуван персонал преку поддршка на студенти кои покажуваат висок стандард на достигнување во додипломски и рани постдипломски студии .

Стипендијата обично се проценува на 17,500 УСД за 12 месеци и не се обновува откако ќе поминат 12 месеци.

Барање за подобност за стипендии за постдипломски студии во Канада

 • Апликантот мора да биде запишан, да се пријавил или да аплицира за прием со полно работно време на квалификувана програма за постдипломски студии на магистерско или докторско ниво на канадска институција со распределба на CGS M.

Меѓународни магистерски и докторски награди на Универзитетот во Ватерло

на Меѓународни студентски награди за магистерски и докторски студии на Универзитетот во Ватерло се одлични можности за финансирање на странски студенти.

Стипендијата се проценува на 2,045 УСД по мандат за 2 години (магистерски) или 4,090 УСД по мандат за 3 години (д-р) и сите меѓународни студенти кои ги исполнуваат критериумите за подобност имаат шанса да имаат корист од оваа програма за стипендија.

Потребно за учество

 • Подобните студенти мора да бидат запишани со полно работно време на програми за постдипломски студии базирани на истражување на Универзитетот во Ватерло и да поседуваат важечка канадска дозвола за студии
 • Студентите мора да ги исполнуваат условите за академски напредок на нивната програма и да немаат извонредни услови за пробен прием, или истовремено да добиваат надворешни награди или спонзорства или да бидат самофинансирани

Покрај тоа, има многу повеќе стипендии за постдипломски студии на располагање за меѓународни студенти на универзитетот во Ватерло за кои можете да аплицирате доколку ги исполнувате условите.

Повеќето од овие стипендии се даваат врз основа на схоластичка извонредност и покажан интерес за спроведување истражувања во специфични области. Проверете на списокот подолу за некои од нив што можете да ги барате.

Други постдипломски стипендии на Универзитетот во Ватерло

 • Алан Пламтри додипломски стипендија за машинско и мехатроника инженеринг ($ 20,000)
 • Семејни стипендии Конрад за магистерска програма за бизнис, претприемништво и технологија (МБЕТ) (10,000 20,000 до XNUMX XNUMX УСД)
 • Стипендија за дострел за инженерство во добротворни цели Девани (1,500 американски долари)
 • Кредит за итни случаи - Бескаматни заеми за итни случаи се достапни за редовни дипломирани студенти кои се соочуваат со краткорочни финансиски потешкотии
 • Хира и Камал Ахуја меѓународна стипендија за постдипломски студии (20,000 XNUMX американски долари)
 • Награда за постдипломски студии за пожар на Јенсен Хјуз (4,000 американски долари)
 • Стипендија за постдипломски студии Кевин Кимса МБЕТ (10,000 XNUMX УСД)
 • Меморијална стипендија за Нелањана Пал (3,250 американски долари)
 • Стипендија за постдипломски студии Норман Еш (10,000 XNUMX американски долари)
 • Награда за меморијален инженеринг „Римски балдур“ (2,250 американски долари)
 • СНЦ-Лавалин дипломирана стипендија за инженерство (5,000 американски долари)
 • Стипендија за постдипломски студии „Стантек“ во градежништво (3,000 американски долари)
 • Стипендија за постдипломски студии Роберт Хартог
 • Награда за постдипломски студии Ричард и Елизабет Мадер во електротехника и компјутерско инженерство.

Универзитет на Манитоба постдипломски стипендии

Стипендии за постдипломски студии на Универзитетот во Манитоба (UMGF) се награди засновани на заслуги рангирани меѓу првите 10 најдобри стипендии за постдипломски студии во Канада, кои се отворени за студенти од сите националности кои ќе бидат регистрирани како постдипломски студенти со полно работно време (магистер или д-р. ) на Универзитетот во Манитоба.

Стипендијата се проценува на 18,000 14,000 УСД (Д-р) и 12 24 УСД (магистер) за период од 48 месеци и не се враќа. Успешните кандидати имаат право да ги добијат овие стипендии за првите XNUMX месеци од нивната магистерска програма и првите XNUMX месеци од нивниот д-р. програма.

Барања за квалификација за стипендии на дипломиран стипендија на Универзитетот во Манитоба

 • Студенти со минимален Успех од 3.75 (над Б +) во секоја од последните две години на студии на признат универзитет заснован на диплома, магистерска диплома или докторски степен
 • Студентите во сите области на постдипломски студии, со исклучок на оние во Колеџот за медицина и во програмата Магистер за бизнис администрација (МБА) имаат право да аплицираат.

Универзитет на Калгари Додипломски награди

Универзитетот во Калгари администрира голем број стипендии за постдипломски студии во Канада, кои во секој случај се само издржливи на универзитетот.

Меѓународните студенти имаат право да аплицираат за многу од овие стипендии и награди администрирани преку Канцеларијата за стипендии на Универзитетот во Калгари, бидејќи повеќето од наградите се отворени за сите студенти.

Може да аплицирате за награди откако ќе поднесете апликација за прием и добиете студентски број на Универзитетот во Калгари. Треба да аплицирате за која било од наградите за кои се квалификувате одделно бидејќи нема автоматско размислување за која било од нив.

Постојат неколку постдипломски стипендии на Универзитетот во Калгари и сите достапни стипендии и финансиски награди се движат од $ 1,000 до $ 40,000 и опфаќа различни области на студии.

Натпревари за постдипломски награди

Следните стипендии за постдипломски студии во Канада се нудат со вредност од 36,000 УСД и се доделуваат преку годишниот Конкурс за награди за постдипломски студии, кој е вклучен повеќе на списокот на најдобрите стипендии за постдипломски студии во Канада;

 • Изаак Валтон Килам стипендии за докторски студии
 • Отворени докторски стипендии
 • Специјални награди
 • Постери

За да бидат подобни, студентите мора да имаат постигнато просек од прва класа, утврден од универзитетот што ги издава записници, во неговите или нејзините последни две завршени години на студии (еквивалент со полно работно време).

Само една апликација треба да се достави опсег, има годишен рок утврден на 1 февруари за оваа можност годишно. Резултатите се објавуваат меѓу април и јуни за разни награди.

Стипендии за глобално лидерство за постдипломски студии во УБЦ

Стипендиите за постдипломски глобални лидери се меѓу најдобрите стипендии за постдипломски студии во Канада за меѓународни студенти.

Оваа стипендија им овозможува на ветувачките лидери од земјите во развој да продолжат со докторски студии на УБЦ. Стипендиите имаат за цел да ги поддржат меѓународните студенти кои покажуваат извонредно лидерство во хуманитарната и развојната работа во нивната матична земја.

За да се квалификувате за стипендии за постдипломски глобални лидери, треба да бидете државјанин на земја во развој како што се Индија, Гана, Нигерија, Либерија и сите други.

Оваа стипендија е достапна годишно и се проценува на 18,200 $ годишно плус целосна школарина за четири години за сите успешни апликанти.


Заклучок

Се надевам дека овој детален список на најдобри постдипломски стипендии во Канада е во можност да им даде на сите странски студенти кои бараат стипендии за постдипломски студии низ странство или во нивната матична земја на оваа страница поим за можностите што ги очекуваат во Канада.

Ние објавуваме овде на овој блог секогаш кога ќе се ослободи некоја од стипендиите, па затоа закачајте се со нас.

Препораки

Службеник за партнерство at Study Abroad Nations | Видете ги Моите други написи

Study Abroad NationsНапишавме стотици водичи кои им помогнаа на милиони студенти ширум светот. Можете да се поврзете со нас во секое време преку која било од нашите платформи за социјални медиуми или преку е-пошта.

2 коментари

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена