13 Bursat më të mira të Qeverisë Kanadeze të Financuara plotësisht

Bursa Lester B. Pearson është një nga bursat e qeverisë Kanadeze të financuara plotësisht për të cilën mund të aplikoni falas. Ka mjaft bursa të sponsorizuara nga qeveria, të partnerizuara dhe private të financuara plotësisht, të disponueshme për studentët kanadezë dhe studentët ndërkombëtarë që kërkojnë të studiojnë në Kanada dhe ne kemi renditur disa prej tyre më poshtë me detaje.

A jeni një student kanadez apo ndërkombëtar që dëshiron të studiojë në Kanada përmes një burse? Ky artikull mund të jetë ajo që ju nevojitet për të filluar me një bursë të financuar plotësisht.

Kanadaja ka qenë e njohur të jetë një nga vendet më akademike miqësore në botë, ofron më shumë bursa sesa shumë vende të zhvilluara në mënyrë të barabartë, është e sigurt për të dy shtetasit dhe të huajt që studiojnë atje dhe prania e kulturave dhe stileve të ndryshme të jetesës e bën vendin interesante dhe një vend ku do të dëshironit të shkonit për studim.

[Lwptoc]

Rreth Bursave të Qeverisë Kanadeze të Financuara plotësisht

Disa nga bursat e listuara këtu gjithashtu paraqiten në listën tonë të bursa të plota për shkollim në Kanada.

Duhet ta dini se ne gjithashtu kemi përpiluar një listë të bursat më të mira pasuniversitare në Kanada dhe gjithashtu një listë tjetër e veçantë e bursat më të mira universitare në Kanada.

Para se të filloj të rendis këto bursa të financuara plotësisht të ofruara nga organet e tjera të qeverisë Kanadeze, do të doja të pyesja;

A i dini dokumentet e nevojshme që ju nevojiten për të aplikuar për bursa kanadeze?
A dini si të aplikoni për një bursë qeveritare kanadeze ose ndonjë bursë tjetër të financuar plotësisht në Kanada?

Epo, do të jem i lumtur t'ju jap përgjigje për këto pyetje në rast se nuk e dini.

Kërkesat për aplikimin e bursave të qeverisë kanadeze

 1. Viza studentore (vetëm për studentët ndërkombëtarë)
 2. Një formular i plotë i aplikimit për bursë
 3. Pasaporta ndërkombëtare ose kombëtare ose ndonjë mjet tjetër origjinal i identifikimit
 4. Deklarata e qëllimit
 5. Curriculum vitae ose CV-ja
 6. Rezultatet e standardizuara të testit (IELTS / TOEFL) - Ju mund të gjeni Kurse falas IELTS këtu.
 7. Një letër rekomandimi
 8. Kopjet e transkriptimeve ose diplomave

Këto janë dokumentet e zakonshme që duhet të jenë në zotërimin tuaj para se të filloni të aplikoni për një bursë dhe mos harroni të kontaktoni direkt shkollën tuaj të zgjedhur për më shumë detaje në lidhje me dokumentet e tjera që mund t'ju nevojiten.

Si të aplikoni për bursën e qeverisë kanadeze

 1. Bëni të gjitha hulumtimet e nevojshme, duke përfshirë kontaktet e drejtpërdrejta me zyrtarët e duhur në lidhje me programet e bursave
 2. Kuptoni dhe përgatitni të gjitha kërkesat dhe dokumentet e nevojshme
 3. Zgjidhni kursin dhe institucionin tuaj
 4. Bëni testin e aftësisë së gjuhës (IELTS / TOEFL)
 5. Filloni aplikimin për bursë
 6. Bëni kërkesë në universitete
 7. Takohuni me afatin e aplikimit për bursë.

Bursat e Qeverisë Kanadeze të Financuara plotësisht

(Sponsorizuar nga qeveria, organet private dhe bashkëpunimi midis qeverisë dhe organizatave private)

 • Bursa e Fondacionit MasterCard - Universiteti i Kolumbisë Britanike
 • Bursat Lester B. Pearson
 • Bursat e Universitetit të Manitoba
 • Bursat e diplomuar të Vanier Canada
 • Bursat e Universitetit York
 • Bursat e Kolegjit Humber
 • Bursat e Universitetit të Calgary
 • Bursa e doktoraturës Pierre Elliot Trudeau
 • Bursat universitare të kolegjit Algonquin
 • Bursat e Universitetit të Kërkimit për Universitetin
 • Bursa e Presidentit të Universitetit të Winnipeg
 • Bursa CPIJ për vendet në zhvillim
 • Programi i Bursave Postdoktorale të Universitetit të Torontos Art dhe Shkencë

BURSA E FONDACIONIT MASTERCARD - UNIVERSITETI I KOLOMBIS BRITANISHT

Fondacioni MasterCard partner me Universitetin e Kolumbisë Britanike për të siguruar bursa të financuara plotësisht për të dy qytetarët kanadezë dhe të huajt. Studenti i interesuar merr një fushë të zgjedhur ose kursin e tij për të studiuar në Universitetin e Kolumbisë.

aplikoni këtu

BURSIT LESTER B. PEARSON

Bursa Lester B. Pearson është lloji më i bursave të qeverisë Kanadeze të financuara plotësisht që ofrojnë rreth 40 bursa për studentët që duan të studiojnë në Universitetin e Torontos dhe po, ju duhet të shkoni në një kurs të zgjedhjes suaj.

Ndërsa bursa Lester B është kryesisht për studentët ndërkombëtarë, Studentët kanadezë mund të marrin hua dhe grante studentore falas përmes qeverisë Kanadeze në universitet

aplikoni këtu

UNIVERSITETI I BANESAVE T MAN MANITOBS

Kjo bursë financohet plotësisht dhe u jepet vetëm studentëve që duan të kryejnë një diplomë Master ose Ph.D. program në Universitetin e Manitoba dhe ju mund të zgjidhni çdo fushë që keni zgjedhur.

Çmimet e bursave vlerësohen në $ 14,000 në vit për 12 ose 24 muaj, deri në një total prej $ 28,000 dhe ato u jepen vetëm masterve të pranuar ose Ph.D. studentët.

aplikoni këtu

BURIMET E LARTADSUARA T C KANADAS VANIER

E njohur gjithashtu si Vanier CGS, është një bursë qeveritare kanadeze e financuar plotësisht e dhënë për të dy qytetarët kanadezë dhe studentët ndërkombëtarë, por është menduar vetëm për shkallën Master dhe Ph.D. programeve.

Për studimet e doktoratës, bursa vlerësohet në 50,000 dollarë në vit për deri në 3 vjet studim.

Kjo bursë është për nder të guvernatorit të parë frankofon të Përgjithshëm të Kanadasë dhe është e hapur për të marrë aplikime nga studentë kanadezë dhe ndërkombëtarë.

aplikoni këtu

BURSAT E UNIVERSITETIT YORK

Bursat Global Leaders of Tomorrow që bashkëpunojnë me Universitetin York është një program bursash i financuar plotësisht për studentët ndërkombëtarë për të studiuar për një diplomë bachelor në Universitetin e York-ut dhe studentët duhet të zgjedhin fushën e tyre të preferuar të studimit.

Ka një numër bursash në dispozicion të studentëve kanadezë dhe ndërkombëtarë që duan të studiojnë në Universitetin e York-ut. Këto mundësi për bursa janë aq të gjera sa që pothuajse çdo student që aplikon në universitet ka një kategori për të cilën ai ose ajo ka të drejtë të aplikojë.

aplikoni këtu

BURSAT KOLEGJI HUMBER

Kjo bursë është financuar plotësisht për studentët ndërkombëtarë për të studiuar për një program të diplomës Bachelor në Kanada për çdo fushë të zgjedhjes së tyre.

aplikoni këtu

UNIVERSITETI I BURSAVE T C KALGARIS

Studentët ndërkombëtarë mund të marrin këtë ofertë bursash të dhënë nga Universiteti i Calgary, ajo financohet plotësisht dhe studentët zgjedhin një kurs studimi nga një gamë e gjerë kursesh të ofruara nga universiteti.

aplikoni këtu

BURIMET DOKTORALE FONDACIONI PIERRE ELLIOT TRUDEAU

Ky grant i bursave financohet plotësisht dhe madje vjen me një bursë, por i jepet vetëm 15 Ph.D. Studentë kanadezë dhe ndërkombëtarë.

aplikoni këtu

BURIMET PNDR NNDNTARIMIN E KOLEGJIT ALGONQUIN

Ky është një program i bursave kanadeze i financuar plotësisht, i hapur për studentë të çdo kombësie për të studiuar kursin e tyre të preferuar në kolegjin Algonquin dhe për të marrë një diplomë bachelor.

aplikoni këtu

BURSA PR UNIVERSITETIN PYETJE

Kjo bursë u jepet posaçërisht studentëve të cilët kanë qenë të njohur për të kontribuar pozitivisht në komunitetet ose shkollat ​​e tyre lokale, kështu që si shpërblim për arritjen e tyre ata u akordohet kjo bursë për të studiuar një diplomë bachelor në çdo kurs të zgjedhjes së tyre.

aplikoni këtu

UNIVERSITETI I BURIMIT T SCH PRESIDENTIT WINNIPEG

Kjo bursë është plotësisht e financuar dhe e hapur për studentë të çdo kombësie për të aplikuar dhe është e hapur për të gjitha format e diplomës që janë; Edukimi pasuniversitar, universitar, kolegjial, profesional, i aplikuar dhe i vazhdueshëm.

aplikoni këtu

BURIMI I CPIJ PR ZHVILLIMIN E VENDEVE

Partneri Kanadez për Drejtësinë Ndërkombëtare (CPIJ) po ofron një grant të bursave të financuara plotësisht për studentë kryesisht nga vendet në zhvillim për të marrë pjesë në Shkollën Verore Ndërkombëtare të Drejtësisë dhe të Viktimave e cila do të mbahet në Universitetin e Montrealit.

aplikoni këtu

PROGRAMI PELLR SHTETALNI UNIVERSITETI I ARTIT TORONTO DHE SHKENCS

Kjo bursë u jepet studentëve të doktoratës të cilët dëshirojnë të avancojnë trajnimin e tyre në fushën e tyre të studimit, por kjo fushë e studimit duhet të jetë brenda Fakultetit të Artit dhe Shkencës në Universitetin e Torontos.

Pra, këto janë 13 bursat e financuara plotësisht të ofruara nga qeveria Kanadeze dhe organizata të tjera të denja për studentët ndërkombëtarë dhe qytetarët Kanadezë që duhet të kontaktoni për të vendosur një aplikim.

aplikoni këtu

përfundim

Kanadaja ka qenë e njohur për të ofruar disa mundësi bursash për qytetarët dhe studentët ndërkombëtarë, këto lista që unë kam përpiluar do t'ju ndihmojnë të merrni atë që po kërkoni, i cili është një vend i përshtatshëm për të studiuar falas, kështu që filloni me aplikimet për bursa siç ju uroj Goodluck .

Rekomandime

Shih artikujt e mi të tjerë

Thaddaeus është një krijues kryesor i përmbajtjes në SAN me mbi 5 vjet përvojë në fushën e krijimit të përmbajtjes profesionale. Ai ka shkruar disa artikuj të dobishëm për projektet Blockchain në të kaluarën dhe madje së fundmi, por që nga viti 2020, ai ka qenë më aktiv në krijimin e udhëzuesve për studentët që duan të studiojnë jashtë vendit.

Kur ai nuk është duke shkruar, ai ose është duke parë anime, duke bërë një vakt të shijshëm ose patjetër duke notuar.

komentet 15

 1. Bonjour, je viens très respectueusement au près de votre haute bienveillance solliciter une bourse d'étude entièrement financé en gjinekologji.
  Je suis titulaire d'un diplôme de docteur en Médecine à l'Université de kindu.

 2. Pingback: 27 Universitetet kryesore në Kanada me Bursa
 3. Bonjour koment gjithçka ?? Je suis vraiment interessée par votre bourse d'etude.quels sont les dokumente një fournir dhe koment rediger la demande de la bourse.merci d'avance

 4. Je suis un étudiant au tchad.je veux obtenir dhe une burse derdh vazhdim mes mesazheve dhe master në Kanada. S'il vous plaît aidez moi.

 5. Je suis un étudiant au Tchad.je veux une bourse pour poursuivre mes études en master au Canada.s'il vous plais aider moi.

  1. N'hésitez pas à vous përshkruan nos njoftime de bourses ici et vous serez sour d'obtenir des mises à jour sur toute mundësi të bursës të pashquar.

 6. Pershendetje Emri im është rahma jam 23 vjeç nga algjeria
  Jam student i letërsisë anglo-saksone Për sistemin e universitetit të viteve të 3-ta.
  Kam 5 gjuhë të huaja
  Kam provimin e iltes në internet dhe kam 69% dhe niveli im është niveli i sipërm i ndërmjetëm
  Ju lutem dua të pyes për bursën, a është e mundur ta merrni?
  Kam provimin BAC dhe këtë vit do të diplomoj në universitet dhe dua të përfundoj nivelin master
  Pra ju lutem ndonjë informacion? Si mund të marr vizën time studentore? Dhe nga e di se do të më pranosh ndonjë kusht për të bërë?
  Thanks in advance
  Urimet më të mira

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.