3 Universitetet më të Lirë në Afrikën e Jugut për Studentët Ndërkombëtarë

Këtu janë universitetet më të lira në Afrikën e Jugut për programe universitare, master dhe doktoraturë të hapura për studentë ndërkombëtarë dhe studentë rezidentë të Afrikës së Jugut. Këto universitete janë universitete ndërkombëtare dhe kanë studentë nga vende të ndryshme të botës.

Siç qëndron tani, Universiteti i Rhodes është universiteti më i lirë në Afrikën e Jugut aktualisht dhe si një fakt, ai pranon studentë ndërkombëtarë. Lajmi i mirë për studimet në Afrikën e Jugut është lehtësia; nuk keni pse të kaloni shumë stres duke marrë ato kërkesat e studimit.

Unë kam shkruar disa në universitete të ulëta të shkollimit dhe në fakt, është mënyra për të kursyer më shumë para duke marrë të njëjtën vlerë.

Për të ulur kostot studentët ndërkombëtarë gjithmonë kërkojnë universitete të lira jashtë vendit që do të ofronin të njëjtën vlerë si disa universitete të tjera shumë të njohura që mund t'i bëjnë ata të presin kokën me tarifat e shkollimit.

Për ata që kanë interes për të studiuar në Afrikën e Jugut, së pari dua t'ju bëj të ditur se ka shumë bursa në dispozicion për studentë ndërkombëtarë dhe vendas në Afrikën e Jugut dhe disa nga këto bursa mbulojnë aq shumë sa që ju duhet të shpenzoni shumë pak ose madje asgjë e përafërt

Përveç kësaj, ka universitete të lira në Afrikën e Jugut, më i lirë prej tyre është Universiteti i Rhodes që nga koha e botimit të parë të këtij artikulli.

Universiteti i Rhodes është universiteti më i lirë në Afrikën e Jugut me një tarifë shkollimi prej R29,200 (2174 $) deri në R50,700 (3775 $). Mezi mund të merrni universitete aq të lira sa kjo në vendet shumë të njohura si Kanadaja.

Universitetet në Kanada që bien brenda diapazonit prej $ 3000 e kanë gamën e tyre të zgjeruar deri në 4000 $ për shkollim dhe ka vetëm shumë pak prej tyre, vetëm rreth tre. Ju mund të kontrolloni këtu për të parë listën e universitetet më të ulëta të shkollimit në Kanada.

Universitetet më të lira në Afrikën e Jugut për Studentët Ndërkombëtarë
(Universitetet e shkollimit të ulët në Afrikën e Jugut)

 • Universiteti i Rhodes
 • Universiteti Veri-Perëndim
 • Universiteti i Cape Town

Universiteti i Rhodes

Ky universitet është një nga universitetet më të vjetra në Afrikë! Shtë themeluar në vitin 1904. Për sot, ka mbi shtatë mijë studentë. Ekzistojnë gjashtë fakultete në këtë universitet të Afrikës: - Farmacia; - Edukimi; - shkenca; - ligji; - Tregtia; - Shkencat humane.

Siç thashë më parë, Rhodes është Universiteti më i Lirë në Afrikën e Jugut dhe pavarësisht tarifës së ulët të tarifës së shkollimit, ai është një nga universitetet më të mira në Afrikën e Jugut. Nëse po planifikoni të studioni në Afrikën e Jugut në çdo kohë së shpejti, atëherë Rhodes është një nga universitetet që duhet të shikoni.

Universiteti i Rhodes ka dy lloje themelore të tarifave. Tarifa e parë është pagesa e shkollimit e cila varion nga R29,200 (2174 $) në R50,700 (3.775 $).

Kjo pagesë është për programet universitare. Ju gjithashtu do të duhet të paguani tarifën e qëndrimit e cila varion nga R51,900 (3864 $) në R54,500 (4058 $). Tarifa e regjistrimit kushton R4,400 (328 $).

Universiteti Veri-Perëndim

Si një nga universitetet më të lira në Afrikën e Jugut për studentët ndërkombëtarë dhe vendas, tarifa e shkollimit në Universitetin Veri-Perëndim vlerësohet të jetë aq e ulët sa R31,000 (2313 $) në R47,000 (3507 $) për programet universitare.

Aplikimi i Universitetit North-West është rreth R500 (37 $) dhe siç bëhet kudo, kjo tarifë është e pakthyeshme pasi të paguhet dhe paguhet vetëm një herë gjatë aplikimit të pranimit.

Ju gjithashtu do të duhet të paguani tarifat e qëndrimit për të qëndruar në universitet; kjo është një kërkesë në të gjithë vendin dhe çdo student ndërkombëtar paguan këtë tarifë në vendin e tij pritës, përveç në raste të veçanta.

Ju gjithashtu do të duhet të buxhetoni rreth R17,630 (1315 dollarë) për një dhomë standarde dhe R18,280 (1364 dollarë) për një dhomë teke.

Universiteti i Cape Town

Universiteti i Kejptaunit `sshtë gjithashtu një nga Universitetet më të Lirë në Afrikën e Jugut por ndër universitetet më të mira në Afrikë gjithashtu. Sipas listës së pagesave nga faqja zyrtare e Universitetit të Kejptaunit.

Duke folur për universitete të lira në Afrikën e Jugut për studentët ndërkombëtarë, Universiteti i Kejptaun ofron studime në anglisht për të akomoduar studentë ndërkombëtarë dhe për të pasur aktivitete të ndryshme jashtëshkollore që ndihmojnë studentët ndërkombëtarë të përshtaten me studimet në Afrikën e Jugut.

Studentëve ndërkombëtarë u kërkohet të paguajnë rreth R90,000 (6716 $) për programet universitare me kohë të plotë dhe rreth R60,000 (4478 $) për programet Master. Ju gjithashtu do të duhet të paguani tarifën e qëndrimit prej R28,000 RR (2089 $).

Nëse dëshironi të merrni një diplomë PhD edhe në këtë universitet, atëherë do të duhet të paguani tarifën e plotë të Masterit plus R3,750 (279 $).

Përfundim: Universitete të lira në Afrikën e Jugut për Studentët Ndërkombëtarë

Këto universitete të lira në Afrikën e Jugut për studentët ndërkombëtarë të listuar këtu janë më të mirët që kam për tani. Nëse jeni të interesuar për ndonjë prej tyre, procesi i aplikimit për pranim është si më poshtë;

Aplikantët ose kandidatët kanë zgjedhjen e aplikimit përmes internetit ose nëpërmjet agjencive të pranimit. Për ata që janë të interesuar të aplikojnë përmes internetit, duhet të respektohen hapat e mëposhtëm:

 • Aplikantët duhet të vizitojnë portalin e internetit të universitetit që ata kanë zgjedhur dhe të bëjnë një kërkesë për një formular aplikimi online.
 • Aplikantët duhet të plotësojnë formularin me të drejtë të dhënat dhe të ngarkojnë dokumentet e nevojshme
 • Pasi të bëhet me formular, aplikantët duhet ta dërgojnë atë në departamentin e pranimit të universitetit ose ta dërgojnë në adresën e deklaruar në formular
 • Pasi të jetë konsideruar formulari i aplikantëve, atij ose asaj do t'i dërgohet një ofertë me postë ajrore ose Email
 • Pasi që aplikantët të kenë marrë ofertën, ata duhet të kërkojnë një paketë vizash nga shkolla, në mënyrë që ata të mund të fillojnë të përpunojnë vizën e tyre
 • Në këtë pikë, ju jeni gati për regjistrimin tuaj.

Ju mund vizitoni faqen tonë për t'u bashkuar me grupin tonë të telegramit nëse keni nevojë për ndihmën tonë në ndonjë nga hapat.

Rekomandime

Zyrtari i Partneritetit at Study Abroad Nations | Shih artikujt e mi të tjerë

Study Abroad Nations.Ne kemi shkruar qindra udhërrëfyes që kanë ndihmuar miliona studentë në mbarë globin. Ju mund të lidheni me ne në çdo kohë përmes ndonjë prej platformave tona të mediave sociale ose përmes emailit.

komentet 7

  1. Studentët ndërkombëtarë kanë një shans të drejtë në këto shkolla krahasuar me të tjerët. E vërtetë apo e gabuar?

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.