Si të fitoni bursa PhD në Kanada

Duke kërkuar për një Ph.D. bursë në Kanada? Ky artikull ofron udhëzime të nevojshme se si të fitoni bursa PhD në Kanada dhe të gjithë Ph.D. mundësitë e bursave në vend.

Mijëra studentë dynden në Kanada për qëllime studimi, përfshirë studentët që duan të vazhdojnë studimet e tyre duke ndjekur një gradë PhD, pasi institucionet kanadeze janë njohur globalisht për të ofruar arsim të shkëlqyeshëm dhe të gjitha çertifikatat e diplomës, përfshirë Ph.D. certifikatat, të marra nga institucionet e njohura kanadeze njihen në mënyrë të barabartë në çdo pjesë të botës.

Përveç ofrimit të arsimit të klasit botëror, Kanada është e njohur gjithashtu për mundësitë e mrekullueshme të bursave që u ofron studentëve në të gjitha nivelet e studimit, domethënë ka bursa të disponueshme për studentë pasuniversitarë dhe pasuniversitarë.

Përmes dispozitave të saj të bursave, shumë studentë të mundshëm janë tërhequr për të studiuar në Kanada dhe marrin pjesë në arsimin e shkëlqyeshëm që ofron institucioni i tij. Gjithashtu, përmes bursave të siguruara, të cilat u bënë të disponueshme në të gjitha nivelet e studimit, studentët kanë qenë në gjendje të lëshojnë potencialet e tyre të plota, të arrijnë ëndrrat e tyre dhe të kenë pasur karriera të suksesshme.

Pse studentët ndjekin një gradë PhD?

Ka një numër të pafund arsyesh pse një student mund të vendosë të marrë një gradë PhD por arsyet kryesore janë;

 1. Të kontribuoni pozitivisht në fushën tuaj të studimit të zgjedhur
 2. Për të përmirësuar dhe mprehur aftësitë dhe njohuritë tuaja në një fushë të veçantë
 3. Të shkosh më lart shkallët akademike dhe të bëhesh më profesionist
 4. Për arsye personale akademike
 5. Për qëllimet afatgjata të karrierës
 6. Të jemi të hapur për mundësi edhe më të mëdha, më të mira.
 7. Për të përmirësuar veten dhe jetën tënde
 8. Pasioni për të mësuarin dhe arsimimin e vazhdueshëm
 9. Të jesh don në një fushë që mund të japësh kontribute me autoritet dhe prova praktike

Në një botë gjithnjë në ndryshim, marrja e më shumë njohurive, aftësive dhe rritja e tyre është e nevojshme pasi nuk e dini sa efekt do të ketë ndryshimi dhe ngjitja në shkallët akademike është vetëm një nga mënyrat e rëndësishme për ta mbajtur veten gati dhe të pajisur për çdo ndryshim.

Marrja e një burse për të ndjekur shkallën e PhD do t'ju ndihmojë shumë të përqendroheni në studimet tuaja pa u shqetësuar për financimin.

Këto bursa mund të ndihmojnë për të paguar tarifat e shkollimit tuaj PhD ose shpenzimet e jetesës dhe në disa raste, ju mund të merrni bursa që mbulojnë të dy tarifat dhe shpenzimet e përgjithshme ashtu si Bursa Znj / PhD e Arteve dhe Shkencës e MIT (Megjithëse kjo është në internet).

Si janë doktorët kanadezë bursat e financuara?

Bursat PhD Kanadeze financohen nga sa vijon;

 1. Qeveria Kanadeze
 2. Fondacione bamirësie
 3. Organizata private / publike, firma dhe kompani
 4. Individë bujarë të cilët, në shumicën e rasteve, mund të jenë alumni të shkollës që ofron bursën.

Falë njerëzve më sipër, shumë studentë, përfshirë studentët e doktoratës, kanë qenë në gjendje të marrin një arsim të klasit botëror në Kanada përmes bursave ose të financuara pjesërisht ose të financuara plotësisht.

Për ato të bursave të ofruara nga qeveria, këtu është një listë e plotë e bursa të qeverisë kanadeze të financuara plotësisht për të cilin mund të aplikojë çdo student ndërkombëtar.

Pse studentëve të doktoratës u duhen bursa?

Një arsye e mirë është se shumë studentë të doktoraturës kanë një aktivitet të tejmbushur të punës shkollore duke filluar nga orari i plotë i kursit deri në trajnimin e diplomuar, kështu që ata kanë shumë pak ose aspak kohë për të gjetur një punë që mund t'i ndihmojë ata të fitojnë para për të paguar tarifat e shkollimit të doktoratës dhe shpenzimet e tjera.

Studentët e doktoratës meritojnë bursa po aq sa çdo student tjetër që synon të ndjekë një diplomë universiteti ose kolegji.

Gjithashtu, disa studentë nuk kanë aftësi financiare për të trajtuar një arsim të doktoratës, por ata ende duan të marrin diplomën. Këto dhe shumë arsye të tjera nuk i lënë studentët asnjë mundësi tjetër përveç kërkimit të bursave që do të ndihmojnë për të mbuluar shpenzimet e nevojshme.

A është një PhD në Kanada falas?

Jo, diploma e doktoratës nuk është falas në Kanada. Studentët duhet të paguajnë për të studiuar dhe për të marrë certifikatën, përveç përmes bursave për të cilat ky artikull ofron udhëzime.

Kostoja financiare e marrjes së një çertifikate të gradës PhD në Kanada ndryshon midis universiteteve. Për qytetarët kanadezë dhe banorët e përhershëm, është afërsisht 5,000 dollarë në vit ndërsa për studentët ndërkombëtarë është afërsisht 9,000 XNUMX dollarë në vit që përfshin kostot e jetesës.

Studentët ndërkombëtarë gjithashtu mund të marrin ndihmë financiare nga universitetet kanadeze, shihni listat Universitetet Kanadeze që ofrojnë ndihmë financiare për studentët ndërkombëtarë.

Si mund të marr një bursë të plotë në Kanada?

Ka disa bursa të financuara plotësisht në Kanada për të cilat studentët mund të aplikojnë dhe është në dispozicion për studentët vendas dhe të huaj dhe kështu mund t'i merrni këto bursa;

 1. Zgjidhni një kolegj ose universitet Kanadez, një program diplome (universitare, pasuniversitare ose pasuniversitare) dhe një fushë studimi dhe pranohuni
 2. Vazhdoni të kontaktoni zyrtarin tuaj të pranimit të shkollës pritëse për çështjen e bursave që sigurohen nga shkolla.
 3. Ka burime të tjera bursash të disponueshme për të cilat mund të aplikoni, filloni t'i kërkoni ato duke bërë kërkimin e nevojshëm
 4. Informoni të gjithë rreth jush në lidhje me çështjen e një burse në rast se ndokush shfaqet ose ata mbajnë informacion në lidhje me ndonjë program të bursave ata mund t'ju informojnë.
 5. Bëni aplikim për sa më shumë bursa, kjo rrit shanset tuaja për të marrë një bursë dhe gjithmonë plotësoni secilën nga afatet.

Ka disa mundësi bursash në dispozicion në Kanada dhe një numër prej tyre janë financuar plotësisht. Ju mund të shikoni një listë të bursa pasuniversitare në dispozicion në Kanada që mund të aplikoni.

Ju gjithashtu mund të shikoni disa nga mundësi bursash në Kanada që financohen plotësisht, të ofruara nga qeveria e Kanadasë dhe aleatët e tyre. Bursë për të diplomuar në Venier Canada me vlerë 50,000 dollarë është një nga bursat më të lakmuara në Kanada, megjithëse është në thelb për qytetarët kanadezë.

Universitetet më të mira në Kanada ofrojnë bursa vjetore, gjë e mirë që kemi një artikull që transmeton të gjithë informacionin që do të ndihmonte në hulumtimin tuaj për bursa në institucionet e larta kanadeze, ju mund të hyni në përmbledhjen tonë të artikullit në krye Universitetet kanadeze që ofrojnë bursa çdo vit falas.

A paguhen studentët e doktoratës në Kanada?

Në këtë rast, gjithçka varet nga studenti, përgjigja është po dhe gjithashtu jo; Unë do t'ju tregoj pse.

Studentët e doktoratës mund të punësohen në të njëjtën shkollë ku po ndjekin gradat e doktoratës, por i lihet që studenti të vendosë nëse do të aplikojë për punë ose jo. Një studenti PhD gjithashtu mund t'i ofrohet një vend pune në institucionin e tij bazuar në përvojën dhe performancën, por studenti gjithashtu mund të vendosë nëse do ta pranojë ose jo punën.

Studentët e doktoratës mund të punojnë me ekipin kërkimor të shkollës, të mësojnë studentë universitarë ose ndonjë alokim tjetër pune që është i përshtatshëm për ta për të bërë për të cilin paguhen. Në fakt, paga mesatare për një student PhD në Kanada është CA 24,000 dollarë në vit dhe kjo është një shumë e madhe.

Sa kohë është një PhD në Kanada?

Në përgjithësi, një doktoraturë në Kanada kërkon rreth 4 deri në 6 vjet. Në varësi të fushës së studimit dhe institucionit, duhen rreth katër deri në gjashtë vjet për të përfunduar një diplomë PhD në Kanada.

A ia vlen një doktoraturë në Kanada?

Marrja e një doktorature në një institucion të akredituar në Kanada vlen çdo qindarkë dhe burime të tjera të shpenzuara për marrjen e saj. Ju jeni një student në një nivel më të lartë studimi, duke mësuar gjëra më të larta dhe duke bërë hulumtimin tuaj për të marrë përgjigje ose zgjidhje që do të kontribuojnë në botë dhe kush e di, mund të rezultojë të jetë një kontribut i madh që do të ndihmojë në ndryshimin e shumë jeton

Gjithashtu nëse doni të shkoni në kërkime me kohë të plotë ose të jeni pjesë e një ekipi kërkimi privat ose të financuar nga qeveria, do t'ju duhet një PhD për të marrë një pozicion në një institucion kërkimor ose organizatë dhe marrja e diplomës në Kanada ia vlen.

A ka PhD në Kanada me një bursë?

Po, shumica e bursave kryesore të doktoratës në Kanada vijnë me pagesa mujore për përfituesit. Këto paga zakonisht vihen në dispozicion të studentëve për t'u kujdesur për shpenzimet e tyre personale.

A mund të marr një doktoraturë në Kanada me bursë?

Për ata që kërkojnë atje se si të marrin PhD në Kanada me bursë, unë kam renditur një numër bursash në dispozicion në Kanada për të cilat mund të aplikoni me lidhjet e tyre përkatëse të aplikimit.

Bursat më të mira të doktoratës në Kanada

 • Bursat e diplomuar të Vanier Canada (Vanier CGS)
 • Ekselenca e Çmimit të Masterit Ndërkombëtar të Universitetit të Waterloo (IMAE)
 • Bursa e Pas diplomuar në Ontario (OGS)
 • Bursa e Trilliumit të Ontario (OTS)
 • Bursat Universitare të Manitobas (UMGF)
 • Bursa e doktoraturës Pierre Elliot Trudeau
 • Bursa e diplomuar në Kanada (CGS)
 • Zyra e Bursave të Diplomuar në Universitetin e Calgary
 • Alberta inovon bursat e studentëve të diplomuar
 • Bursat pas-doktorature

1. Bursa e diplomuar e Vanier Canada (Vanier CGS)

Bursat e Diplomuara të Vanier Canada (Vanier CGS) u nis nga qeveria Kanadeze në 2008 dhe që prej asaj kohe u ka siguruar studiuesve të PhD me një shumë vjetore të bursave prej $ 50,000 në vit për tre vjet studimesh të doktoratës në një institucion të akredituar Kanadez.

Vanier CGS është e hapur për aplikim për qytetarët Kanadezë, banorët e përhershëm dhe të huajt, dhe 166 studentë zgjidhen përfundimisht për çmimin e bursës. Bursa u jepet studentëve të diplomuar me rekord të shkëlqyeshëm akademik dhe kërkimor, aftësi drejtuese dhe përfshirje të madhe në aktivitete jashtëshkollore.

Për fat të mirë, ne kemi një artikull të detajuar mirë që ofron të gjithë informacionin, duke përfshirë kërkesat e përshtatshmërisë dhe udhëzimet e nevojshme që një studiues i doktoraturës do të duhet të fitoni një Bursë për Graduate Vanier Canada.

2. Çmimi i Ekselencës Master i Universitetit të Waterloo (IMAE)

Ky çmim është vetëm për studentët ndërkombëtarë që hyjnë në një program doktorature të bazuar në kërkime në Universitetin e Waterloo, Kanada. Bursa IMAE u jepet studentëve të diplomuar bazuar në performancën akademike dhe vlerësohet në $ 2,500 për term për gjithsej pesë mandate.

Kjo bursë nuk kërkon një proces të veçantë aplikimi, gjithçka që duhet të bësh është të jesh një student ndërkombëtar me një leje të vlefshme studimi kanadez (vizë studentore) që hyn për herë të parë në programin e diplomuar në Universitetin e Waterloo dhe të kesh një performancë të jashtëzakonshme akademike që është ajo që fakulteti do të përdorë për t'ju zgjedhur për çmimin.

Ne kemi përgatitur një udhëzues se si mund ta merrni Vizë studentore kanadeze, udhëzuesi përmban rregulla dhe kërkesa që do t'ju ndihmojnë të merrni një leje të vlefshme studimi në Kanada.

3. Bursat e diplomuara në Ontario (OGS)

Bursa e Pas diplomuar në Ontario u jepet çdo vit studentëve të diplomuar ndërkombëtarë dhe vendas të Kanadasë që duan të ndjekin një program të gradës doktoraturë në një universitet ose kolegj të akredituar në Ontario dhe fituesit zgjidhen bazuar në performancën e shkëlqyeshme akademike.

Bursa vlerësohet në $ 5,000 për sesion për gjashtë vjet ose deri në fund të programit të diplomuar dhe i akorduari duhet të vazhdojë me performancën e tyre akademike gjithashtu të gjitha kombësitë janë të detyruara të aplikojnë për programin e bursave për sa kohë që ju keni një leje të vlefshme studentore dhe duan të ndjekin një program të diplomuar në një universitet të Ontario.

4. Bursat e Ontario Trillium (OTS)

Kjo është një bursë me vlerë $ 40,000 që i jepet çdo viti një studenti të ri ndërkombëtarë, me një leje të vlefshme studimi Kanadez, i cili është regjistruar në një program të diplomës me kohë të plotë në një universitet ose kolegj të akredituar në zonën e Ontario.

Për të fituar OTS, marrësi duhet të ketë arritur një mesatare të klasit të parë (A- / 80% ekuivalent i Ontario) në secilin prej dy viteve të fundit të studimit me kohë të plotë dhe fituesit zgjidhen automatikisht bazuar në aplikimin e tyre për programin e diplomuar.

Bursa vlen 40,000 dollarë për student dhe do të zgjasë për tre vjet shtesë (gjithsej është katër vjet) për sa kohë që studentët mbajnë përsosmërinë në akademikët e tyre.

5. Bursat Universitare të Manitobas (UMGF)

UMGF është një çmim vjetor i bursave që u ofrohet studentëve të diplomuar (ndërkombëtarë dhe vendas) të cilët janë pranuar në një program të doktoratës me kohë të plotë në Universitetin e Manitoba.

Për t'u kualifikuar për këtë çmim studentët duhet të kenë një GPA minimale të pranimit prej 3.0 dhe më lart, dhe të kenë demonstruar aftësi intelektuale superiore dhe arritje akademike, gjithashtu, bursa vlen $ 18,000 në vit për deri në 4 vjet studime të doktoratës.

6. Bursa e doktoraturës Pierre Elliot Trudeau

Me një mision për të krijuar studiues të udhëheqjes, kjo bursë është një program tre-vjeçar i dizajnuar për të trajnuar udhëheqës të angazhuar, duke pajisur kandidatë të shquar të doktoratës me mjetet për të ndarë dhe zbatuar kërkimet e tyre dhe për të qenë udhëheqës krijues në institucionet dhe komunitetet e tyre.

Për të qenë të kualifikuar për bursë, aplikantët duhet të jenë pranuar tashmë në një program të gradës së doktoratës me kohë të plotë në shkencat humane ose shoqërore në një institucion të akredituar Kanadez.

Studentët mund të aplikojnë për bursë në çdo vit studimi dhe puna juaj e doktoratës duhet të lidhet me të Drejtat e Njeriut dhe Dinjitetin, Qytetarinë e Përgjegjshme, Kanadanë dhe botën dhe Njerëzit dhe Mjedisi i tyre Natyror që ju të konsideroheni për bursën.

Bursa është me vlerë $ 40,000 në vit për tre vjet, e cila mbulon shkollimin dhe shpenzimet e jetesës, dhe një tjetër $ 20,000 në vit për tre vjet, e cila mbulon kërkimin dhe lejimin e udhëtimit, dhënë për aplikantët me performancë të jashtëzakonshme akademike, aftësi udhëheqëse, aftësi komunikimi dhe angazhim të komunitetit .

7. Bursat e diplomave në Kanada (CGS)

Kjo është një bursë 12-mujore $ 17,500 e pa rinovueshme e dhënë për të mbështetur studentët me një standard të lartë të arritjeve në studimet universitare dhe pasuniversitare. Për t'u marrë parasysh për bursën, aplikantët duhet të pranohen tashmë në një program të gradës së doktoratës me kohë të plotë, në çdo fushë studimi, në një institucion të njohur Kanadez.

Një tjetër kërkesë e përshtatshmërisë për CGS është që aplikantët duhet të kenë arritur një mesatare të klasit të parë në secilin nga dy vitet e fundit të përfunduara të studimit me kohë të plotë dhe nuk duhet të kenë mbajtur më parë një bursë të diplomuar në Kanada.

Bursa u jepet çdo vit 3,000 studentëve, ndërkombëtarë dhe vendas.

8. Bursat e diplomuara në Universitetin e Calgary

Universiteti i Calgary ka çmime të ndryshme për bursa të diplomuar për të cilët studentët ndërkombëtarë dhe vendas mund të aplikojnë, lista e këtyre bursave është e gjatë dhe e pafund me kërkesa të ndryshme të përshtatshmërisë, por të gjithë kanë një gjë të përbashkët që është;

Aplikantët duhet të kenë aplikuar tashmë ose duan të aplikojnë në një program të doktoratës në një institucion kanadez, studentët ndërkombëtarë duhet të kenë një leje të vlefshme studimi kanadez dhe aplikantët duhet të plotësojnë të gjithë kërkesat për secilin program të bursave për të cilën ata aplikojnë.

Gjithashtu, aplikantët pranohen bazuar në performancën e tyre të jashtëzakonshme akademike dhe aftësitë drejtuese.

9. Alberta inovon bursat e studentëve të diplomuar

Alberta Innovates siguron financim vjetor të bursave për studentë ndërkombëtarë, qytetarë Kanadezë dhe banorë të përhershëm që ndjekin një program të doktoratës në ndonjë nga tre fushat e kërkimit të pranueshëm; TIK, Nanoteknologji ose Omics në një universitet në Alberta, Kanada.

Ka tre universitete në Alberta domethënë;

 1. Universiteti i Alberta
  .
 2. Universiteti i Calgary
  .
 3. Universiteti i Lethbridge

Këto tre universitete ofrojnë bursën e studentëve të diplomuar në Alberta Innovates për studentët në nivelin e doktoratës së studimit që ndërmarrin kërkime me kohë të plotë në ndonjë prej universiteteve të listuara më sipër, studentët me performancë të shkëlqyeshme akademike zakonisht konsiderohen për bursën.

10. Bursat pas-doktorature

Bursa pas-doktoratës Banting është një çmim vjetor i bursave i hapur për aplikim për qytetarët dhe banorët e përhershëm të Kanadasë dhe studentëve ndërkombëtarë në fushat e pranueshme të kërkimit, kërkimit shëndetësor, shkencave natyrore dhe / ose inxhinierisë, shkencave shoqërore dhe / ose shkencave humane në një të njohur Institucion kanadez.

Bursa vlen 70,000 dollarë në vit për dy vjet, e akorduar aplikantëve më të mirë post-doktoraturë, vendas dhe ndërkombëtarë, të cilët do të kontribuojnë pozitivisht në rritjen ekonomike, sociale dhe të bazuar në kërkime të vendit.

Këto janë 10 bursat më të mira të doktoratës në Kanada për studentët e diplomuar që mund të aplikojnë. Ju mund të mësoni më shumë rreth cilësdo prej mundësive të listuara përmes lidhjeve të dhëna për të ditur më shumë rreth afatit dhe kërkesave të tjera të nevojshme.

Shih artikujt e mi të tjerë

Thaddaeus është një krijues kryesor i përmbajtjes në SAN me mbi 5 vjet përvojë në fushën e krijimit të përmbajtjes profesionale. Ai ka shkruar disa artikuj të dobishëm për projektet Blockchain në të kaluarën dhe madje së fundmi, por që nga viti 2020, ai ka qenë më aktiv në krijimin e udhëzuesve për studentët që duan të studiojnë jashtë vendit.

Kur ai nuk është duke shkruar, ai ose është duke parë anime, duke bërë një vakt të shijshëm ose patjetër duke notuar.

Një koment

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.