10 Kolegji Online me ritëm më të lirë

A e dini se mund të përfundoni një diplomë në internet pa thyer bankën? Unë ju prezantoj kolegjin online me ritëm më të lirë që ju jep mundësinë e përfundimit të një programi me ritmin tuaj të të mësuarit pa e prishur bankën.

Për një kohë të gjatë, sektori i arsimit dukej si i vetmi sektor që nuk ka parë asnjë progres. Industritë e financës, inxhinierisë, kujdesit shëndetësor dhe teknologjisë po përparonin të gjitha, por arsimi mbeti i bllokuar, nuk pati shumë përmirësime. Megjithatë, falë internetit dhe ardhjes së mjeteve dixhitale më në fund arritëm të merrnim një përmirësim në arsim.

Me këto mjete dixhitale, mund të bëni shumë gjëra për të përmirësuar përvojën dhe aftësitë tuaja të të mësuarit. Nuk ka më nevojë të blini dhe mbani tekste të mëdha të kolegjit, siç mundeni shkarkoni tekstet e kolegjit PDF falas nga faqet e internetit or shkarkojini ato si libra elektronikë falas dhe keni qindra prej tyre ose në smartphone, laptop, iPad ose tablet.

Për mua, pjesa më interesante e dixhitalizimit në fushën e arsimit është mësimi online dhe edukimi në distancë. Fakti që unë, në Kanada, mund të mësoj nga një universitet në Australi pa lëvizur nga zona ime e rehatisë është çmenduri. Nuk ka nevojë për bileta fluturimi, pagesa për konvikte, apo përshtatje me një kulturë krejtësisht të re si student tipik ndërkombëtar, por mund të qëndroj në shtëpinë time dhe fitoni një diplomë në internet.

Dhe si e di unë këtë?

Epo, nëse duhet të dini se ka programet e diplomës së menaxhimit të ndërtimit gradën e doktoraturës së nderit që mund të filloni dhe plotësoni në internet. Lista e programeve të diplomave në internet të disponueshme vazhdon dhe vazhdon diploma të inxhinierisë strukturoreProgramet 2-vjeçare të inxhinierisë civile që mund ta plotësoni online.

Arsimi në internet është më i shpejtë për t'u përfunduar, si diplomë bachelor të përshpejtuar në internet që mund të përfundojë në më pak se 2 vjet ose diplomën e asociuar mund ta përfundoni në 6 muaj. Ju gjithashtu mund të disa programe falas të diplomës në internet si kurse online master falas kemi shkruar në.

Diplomat nuk janë e vetmja gjë që mund të merrni në internet. Ka një mori aftësish që mund të mësoni në internet nga disa faqet e internetit të mësimit në internet të tilla si Coursera, Udemy, FutureLearn, Khan Academy, etj., dhe merrni një certifikatë të njohur nga industria. Shumë kurse online janë falas duke ju lejuar të mësoni dhe grumbulloni sa më shumë aftësi të jetë e mundur pa prishur bankën dhe në fund të kursit mund të merrni një certifikatë falas ose me pagesë në disa raste.

Çfarë është një Kolegj Online me ritëm të pavarur

Një kolegj online me vetë ritëm është një kolegj që ofron programe dhe kurse në internet që u mundësojnë studentëve të përfundojnë lëndët dhe detyrat me ritmin e tyre të të mësuarit, domethënë, ju mund ta përfundoni programin tuaj në kohën tuaj. Mund të ecni më shpejt ose ngadalë, por jo më ngadalë.

Përfitimet e Kolegjeve Online me Vetë Ritmi

Shumë përfitime vijnë me regjistrimin në një program në internet në një kolegj online me vetë ritëm, këto përfitime janë:

  • Kolegji online me vetë ritëm i lejon studentët të përfundojnë lëndët dhe të gjithë programin me ritmin e tyre. Ata mësojnë në një kohë të përshtatshme për ta.
  • Ata janë fleksibël dhe, për rrjedhojë, përshtaten në orarin e studentëve të zënë.
  • Ju mund të mësoni në lehtësinë tuaj ose kudo që është mjaft e rehatshme që ju të mësoni. Ju mund të mësoni në shtëpi ose gjatë punës.
  • Ata ju pajisin me aftësi dhe përvojë të botës reale
  • Materialet mësimore të studentëve janë gjithmonë të dobishëm
  • Meqenëse po mësoni me ritmin tuaj, mund të vendosni ta përfundoni programin më shpejt
  • Mësimi i kolegjit online me vetë ritëm është më pak i kushtueshëm dhe mund të gjeni programe si programe të lira në internet të diplomave të inxhinierisë civile diploma të lira bachelor në internet ofruar nga disa prej kolegjeve më të mira.
  • Nuk do të shqetësoheni për afatet dhe kontrollet e shpeshta.

Kolegji më i lirë në internet me ritëm vetë

Lista e Kolegjit Online me ritëm më të lirë

Ndërsa ka shumë kolegje në internet, të cilat zakonisht janë me vetë-ritëm, sa të kushtueshme mendoni se janë? Disa janë më të shtrenjta për t'u regjistruar se të tjerët dhe në këtë postim, unë kam sjellë për ju kolegjin më të lirë në internet me ritëm vetë. Në një kolegj online, ju do të përfundoni programin tuaj me ritmin tuaj të të mësuarit dhe do të merrni diplomën tuaj të akredituar pa thyer bankën.

Për më tepër, kolegji më i lirë në internet me ritëm të pavarur mund të jetë rruga juaj drejt një arsimimi universitar pa akumuluar borxhe të mëdha. Kolegji më i lirë në internet i diskutuar këtu mund t'ju ndihmojë me kërkimin e shkollës dhe t'ju ofrojë një gamë më të gjerë opsionesh për të zgjedhur.

Nëse jeni duke kërkuar për një diplomë bachelor, master, doktoraturë, diplomë të asociuar ose një certifikim profesional të mësuarit në internet mund të jetë gjëja që ju duhet të arrini qëllimet tuaja të të mësuarit.

Pa ndonjë zbavitje të mëtejshme, lista e kolegjeve më të lira në internet me vetë ritëm janë:

1. Universiteti Publik Amerikan (APU)

Nëse po kërkoni të fitoni një çertifikatë ose diplomë në internet dhe me ritmin tuaj pa thyer bankën, Universiteti Publik Amerikan mund të jetë një përshtatje e mirë për ju. Në APU, ju mund të mësoni në kohën tuaj, në hapësirën tuaj dhe mund të mësoni nga profesorë ekspertë të vendosur në mbarë botën, të cilët do t'ju sjellin një perspektivë të ndryshme të fushës suaj të interesit.

Në APU ka një nivel të rritur të ndërveprimit student-mësues. Ju mund të ndërveproni me profesorët tuaj në internet përmes tabelave të mesazheve, prezantimeve vizuale dhe videove. Normat e shkollimit në APU janë 285 dollarë për orë krediti për universitare dhe 370 dollarë për orë krediti për nivelin master. Studentët me grante ushtarake paguajnë 250 dollarë për orë krediti për universitare ose master.

Tarifat për librat shkollorë dhe librat elektronikë, pranimi dhe regjistrimi për studimet universitare dhe master, dhe vlerësimi i kredisë së transferimit janë hequr. Bursat dhe opsionet e tjera të ndihmës financiare janë në dispozicion për të mbështetur arsimimin tuaj.

Vizitoni shkollën

2. UF Online

UF Online është platforma e mësimit dhe edukimit në distancë në internet e Universitetit të Floridës. Programi bachelor online në këtë universitet është renditur si më i miri nga US News & World Report. Pra, ky nuk është vetëm një nga kolegjet më të lira në internet, por edhe një nga kolegjet më të mira në internet.

Në UF Online, mund të gjeni më shumë se 25 programe të diplomës universitare, 75 master, 8 gradë doktorature dhe programe të tjera certifikimi profesionale. Disa nga programet e njohura në internet në UF Online janë infermieria, psikologjia, gjeologjia, kriminologjia, shkenca kompjuterike, antropologjia, shkenca e arsimit, menaxhimi i sportit, sociologjia dhe marrëdhëniet me publikun.

Tarifa e shkollimit për UF Online është 129 dollarë për orë krediti për banorët e Floridës dhe 552 dollarë për orë krediti për jorezidentët e Floridës. Ekzistojnë gjithashtu mundësi për bursa dhe ndihmë financiare për të gjithë studentët.

Vizitoni shkollën

3. U of A Online

U of A Online është platforma e mësimit në internet dhe e edukimit në distancë për Universitetin e Arkansas, e cila ofron arsim, përmes një game të gjerë programesh inovative në internet, për studentët kudo në botë. U of A Online ofron arsim të përballueshëm në internet për të gjithë studentët me kosto totale të kredisë për orë prej 165 dollarë.

Përveç të qenit një nga kolegjet më të lira në internet me ritëm më të lirë, U of A renditet në krye në shumë kategori nga US News & World Report dhe Kolegjet më të mira Online të Amerikës. Ekziston një gamë e gjerë programesh bachelor, master, doktoratë, specialistësh dhe certifikatash të ofruara në internet nga U of A.

Vizitoni shkollën

4. Kolegji Great Basin

Me një tarifë shkollimi prej 3,248 dollarë në vit, Great Basin College kalon për një nga kolegjet më të lira në internet me ritëm vetë. Programet online të ofruara në GBC janë të përballueshme dhe nga më të mirat, nga numri i studentëve që regjistrohen në programet online çdo vit mund të dalloni se janë mbi 4,000 studentë.

Ju mund të përfundoni programet e diplomës bachelor ose të asociuar plotësisht në internet me ritmin tuaj nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Programet e certifikatave ofrohen gjithashtu online. Disa nga programet e njohura janë teknologjia informatike, biznesi, infermieria, edukimi i mësuesve, informacioni dhe teknologjia dixhitale, shërbimet njerëzore dhe teknologjitë shkencore.

Vizitoni shkollën

5. Universiteti Thomas Edison

Ju mund të dëshironi të aplikoni për Universitetin Thoman Edison sepse, deri më tani në këtë listë, ata ofrojnë numrin më të madh të programeve online. Dhe ju mund t'i përfundoni këto programe me ritmin dhe komoditetin tuaj. Ata janë gjithashtu plotësisht online. Programet online mbulojnë programet universitare dhe pasuniversitare, si dhe programe të tjera certifikimi.

Ju mund të gjeni një bashkëpunëtor shkencor në administrimin e biznesit, një diplomë të arteve në sigurinë kibernetike, një master të arteve në udhëheqjen arsimore dhe një certifikatë në sigurinë e vendit ose marketing. Tarifa e shkollimit për një orë krediti për banorët e Nju Xhersit është 399 dollarë dhe për jorezidentët, tarifa është 519 dollarë për orë krediti.

Vizitoni shkollën

6. FHSU Online

FHSU Online është platforma e mësimit në internet dhe edukimit në distancë e Universitetit Shtetëror të Fort Hays dhe ofron mbi 200 programe të diplomave dhe certifikatave me ritme të pavarura. Programet e diplomave në internet çojnë në kualifikime të asociuar, bachelor, master dhe doktoraturë.

FHSU, përveç të qenit një nga kolegjet më të lira në internet me ritëm më të lirë, renditet gjithashtu nga US News & World Report si programi më i mirë në internet për beqarët.

Pra, ju nuk do të ndiqni vetëm një kolegj online të përballueshëm, por edhe një nga më të mirët. Shkollimi këtu ndryshon sipas programit të diplomës. Studentët paguajnë 226.88 dollarë për orë krediti dhe të diplomuarit janë 298.55 dollarë për orë krediti. Programi MBA është 350 dollarë për orë krediti ndërsa DNP është 400 dollarë për orë krediti.

Vizitoni shkollën

7. CSC Online

Në të 7-at e miath lista e kolegjeve më të lira në internet me vetë ritëm është CSC Online, platforma e mësimit në internet dhe edukimit në distancë e Kolegjit Shtetëror Chadron. Këtu, ju mund të ndiqni dhe përfundoni një diplomë bachelor ose master në internet me çmime të përballueshme.

Ju shihni shkolla të tjera në këtë listë ku ka mësime të ndryshme për banorët dhe jorezidentët, nuk është kështu në CSC Online. Të gjithë paguajnë të njëjtën shkollim.

Shkollimi universitar është 296 dollarë për orë krediti dhe 370 dollarë për orë krediti për të diplomuarit. Ky është një kolegj online që do të përfitojë më shumë jorezidentët dhe studentët ndërkombëtarë, sepse ata nuk do të paguajnë tarifa më të larta.

Vizitoni shkollën

8. Universiteti i Marisë Online

Ky universitet ka mbi 25 vjet përvojë mësimore në internet. Ato ofrojnë një gamë të gjerë programesh në internet për diploma bachelor, master, gradë doktorature dhe nivele certifikate.

Të gjitha programet online këtu janë me ritme të pavarura dhe të përballueshme, duke ju lejuar të studioni me ritmin tuaj dhe të merrni një diplomë ose certifikatë të njohur në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, pa shkelur bankën.

Programet e njohura në Universitetin e Mary Online janë shkencat e biznesit, arsimit dhe shëndetit. Mësimi për orë krediti fillon nga 460 dollarë dhe bursat janë të disponueshme për të gjithë studentët. Bursa mesatare e dhënë për semestër është 1,213 dollarë.

Vizitoni shkollën

9. Universiteti Brigam Jang

Universiteti Brigham Young është një ekspert në ofrimin e programeve cilësore në internet. Ofertat e tij akademike cilësore dhe të përballueshme e kanë marrë atë në kaq shumë platforma të renditjes, duke përfshirë US News & World Report. Janë mbi 15,000 studentë të regjistruar çdo vit në programet online të BYU, të cilat janë mbi 50 që mbulojnë nivelet e studimit të diplomës dhe certifikatës profesionale.

Programet e njohura në internet këtu janë marketingu, menaxhimi i biznesit, shëndeti publik, zinxhiri i furnizimit dhe menaxhimi i operacioneve, dizajni dhe zhvillimi i uebit dhe kërkimi i historisë familjare. Tarifa vjetore e shkollimit është 4,300 dollarë.

Vizitoni shkollën

10. Kolegji Columbia

Kolegji im i fundit më i lirë në internet është Kolegji Kolumbia. Është një nga kolegjet e përballueshme dhe më të mira në internet siç renditet nga Value Colleges dhe US News & World Report. Kolegji Columbia ofron mbi 40 programe të diplomës në internet që mund t'i përfundoni me ritmin tuaj, kudo, në çdo kohë.

Kostoja e shkollimit këtu është 375 dollarë për orë krediti për programet universitare dhe 490 dollarë për orë krediti për programet pasuniversitare. Tarifat e teknologjisë, kostot e librave dhe tarifat e laboratorit janë hequr. Më shumë se 16,000 studentë regjistroheshin në programet online të Kolegjit Columbia çdo vit.

Vizitoni shkollën

Kjo përfundon postimin në kolegjin më të lirë në internet me ritëm më të lirë dhe shpresoj se ata kanë qenë të dobishëm. Për të mësuar rreth kërkesave të hyrjes për secilën shkollë, kontaktoni zyrën e pranimit për të marrë detaje të plota.

Kolegji Online me ritëm më të lirë - Pyetjet e shpeshta

Pse është akreditimi i rëndësishëm për kolegjin online?

Akreditimi është i rëndësishëm për kolegjet online në mënyrë që studentët të mund të transferojnë lehtësisht kredite nëpër institucionet e tjera të akredituara në vend.

A është kolegji online më i përballueshëm?

Po, kolegji në internet ose mësimi në internet është më i përballueshëm në krahasim me opsionet e të mësuarit personalisht ose në kampus dhe kjo është për shkak të shpenzimeve më të ulëta që nevojiten për funksionimin e programeve.

Rekomandime

Shih artikujt e mi të tjerë

Thaddaeus është një krijues kryesor i përmbajtjes në SAN me mbi 5 vjet përvojë në fushën e krijimit të përmbajtjes profesionale. Ai ka shkruar disa artikuj të dobishëm për projektet Blockchain në të kaluarën dhe madje së fundmi, por që nga viti 2020, ai ka qenë më aktiv në krijimin e udhëzuesve për studentët që duan të studiojnë jashtë vendit.

Kur ai nuk është duke shkruar, ai ose është duke parë anime, duke bërë një vakt të shijshëm ose patjetër duke notuar.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.