Arsim falas në Kanada për studentët ndërkombëtarë - Çfarë duhet të dini

Ndërsa shumë studentë po shkojnë drejt Kanadasë, a interesoheni të dini nëse ka arsim falas në Kanada për studentët ndërkombëtarë? Këtu janë gjithçka që duhet të dini rreth arsimit falas në Kanada.

Kanadaja është një nga vendet më të kërkuara në botë për studentët ndërkombëtarë që shpjegon pse ata kanë pothuajse numrin më të lartë të aplikantëve ndërkombëtarë çdo vit. Para se të bëni përpjekje për dërgimin e një aplikacioni si student ndërkombëtar, nuk është befasi nëse vendosni të hulumtoni nëse ka arsim falas në Kanada për studentë ndërkombëtarë.

Ndoshta deri tani duhet ta keni ditur që kostoja e jetesës në Kanada është relativisht e ulët, ka shumë vende të bukura për të parë dhe prania e kaq shumë njerëzve nga kombe të tjerë të botës të botës që vijnë në Kanada për të studiuar e bën atë një multikulturore vend, kështu që ka disa njerëz me prejardhje të ndryshme kulturore për të bashkëvepruar.

[Lwptoc]

Rreth Arsimit Falas në Kanada për Studentët Ndërkombëtarë

Tani, nëse keni interes të studioni në Kanada dhe doni të dini rreth mundësive të arsimimit falas në Kanada për studentët ndërkombëtarë, ky artikull është këtu për t'ju drejtuar.

Ndërsa është e mundur që ju të mund të studioni në Kanada falas, ju ende duhet të dini se në thelb nuk ka universitete pa shkollë në Kanada për studentët ndërkombëtarë. Nuk ka universitete pa shkollë edhe për studentët kanadezë gjithashtu.

Sidoqoftë, një mënyrë se si mund të zvogëloni ngarkesën e punës për të paguar përmes ndonjë kolegji ose universiteti Kanadez si një student ndërkombëtar është duke marrë një bursë studimi të plotë ose edhe bursa të financuara plotësisht.

Ne më parë kemi renditur një numër të bursa të financuara plotësisht në Kanada me lidhjet e tyre të aplikimit dhe gjithashtu renditi një numër të Bursat e qeverisë kanadeze që ju mund të përfitoni nga.

Nëse jeni një student i shkëlqyer dhe keni rezultate të dukshme për të treguar për shkëlqimin tuaj, ju me siguri keni shanse më të mira për bursa në Kanada; ka shumë bursa që bazohen në përsosmëri akademike, kështu që ju mund të aplikoni për disa prej tyre që kualifikoheni në mënyrë që të rritni shanset tuaja.

Por pastaj, kjo nuk do të thotë që bursat janë në dispozicion vetëm për studentët në krye të klasës, bursat vijnë në kategori të ndryshme. Disa bursa janë veçanërisht të bazuara në nevojë dhe nuk kontrollojnë nivelin e arritjeve akademike të studentëve para se të jepen, por të jepen vetëm për shkak të nevojave të dukshme.

Një mënyrë tjetër për të ndihmuar veten është të kërkoni universitete me shkollim të ulët, por universitete të mira në Kanada ku nuk do të ngarkoheni me detyrën për të paguar përmes hundës tuaj vetëm për të marrë një diplomë.

Pra, nëse keni menduar në lidhje me mundësinë e arsimit falas në Kanada për studentët ndërkombëtarë, thjesht dijeni se ka universitete shumë të përballueshme në Kanada për studentë ndërkombëtarë dhe ka disa mundësi bursash për t'ju ndihmuar të arrini qëllimin e arsimit falas ose shumë të lirë në Kanada, zgjidhni një.

Pra, për ata që marrin bursa të financuara plotësisht në Kanada, ata padyshim që po shijojnë arsimim plotësisht falas në Kanada dhe madje ndoshta edhe duke marrë ca para xhepi siç bëjnë.

Këshilla për të marrë arsim falas në Kanada

Përgatitja

Për aq sa mund të keni një rekord të mirë akademik që duhet t'ju fitojë një vend në listën e pranimit, duhet të kuptoni gjithashtu se ka mijëra njerëz të tjerë që ende duan të aplikojnë për të njëjtën bursë universitare si ju dhe këta njerëz madje mund të keni rekorde më të ndritshme se tuajat, kështu që gjatë dërgimit të aplikacionit tuaj mund t'ju duhet ta keni parasysh këtë dhe të jepni detaje të shkëlqyera që të tjerët mund t'i lënë pas dore.

Gjithashtu, sigurohuni që të aplikoni për mundësi herët, kjo ju ndihmon të keni një shans më të mirë për përzgjedhje.

Përvoja kërkimore

Aty ka disa mundësi bursash që deklarojnë kategorikisht se përvoja kërkimore i jep përparësi fitimit të bursës. Në përgjithësi, programet e bursave kërkojnë disa dokumente të tjera mbështetëse përveç atyre të detyrueshëm që mund të renditen dhe këto dokumente shtesë mbështetëse u japin aplikantëve një shans më të lartë për t'u konsideruar.

Dokumentet dhe provat e përvojës kërkimore janë dokumente të tilla mbështetëse që mund t'ju ndihmojnë të fitoni bursa edhe kur ka aplikantë të tjerë akademikisht më të ndritshëm.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për aplikantët e diplomuar, veçanërisht ata në fushat STEM. Një përvojë kërkimore është një shtojcë e aplikimit tuaj për bursë dhe do të rrisë shanset tuaj për të studiuar falas në Kanada. Të aplikosh për një program universitar, por me përvojë kërkimore është një avantazh i madh.

Internship

Shumica e universiteteve duan të dinë se ju keni pasur një njohuri të madhe se si funksionojnë gjërat në industrinë me të cilën është e lidhur disiplina juaj. Në shumicën e rasteve, studentëve u kërkohet madje të marrin letra rekomandimi nga punëdhënësit e mëparshëm.

Për bursat e hyrjes, vetëm letra juaj e motivimit dhe dokumentet e praktikës mund t'ju fitojnë një bursë pa pasur nevojë të vendosni një aplikim tjetër ose të paraqisni ndonjë kërkesë tjetër.

Sherbime Publike

Shërbimi komunitar është një aspekt i aplikimit tuaj që do ta bëjë atë të vlefshëm. Studentët me dëshmi të pjesëmarrjes në disa programe të shërbimit të komunitetit shihen si qytetarë më të mirë të vendeve të tyre që përkujdesen për komunitetin e tyre dhe do t'i kthejnë komunitetit të tyre dhe botës në të ardhmen nëse ata do të trajnohen.

Pa dyshim, shërbimi i komunitetit është se Kanadaja mund t'ju fitojë një bursë të pjesshme ose të plotë ose t'ju ndihmojë të merrni një vend pune të studentit për t'ju ndihmuar në arsimimin tuaj.

Provimet e zotësisë angleze

Pasja e një IELTS ose ndonjë rezultati tjetër të pranueshëm të testeve të aftësive angleze në dispozicion mund t'ju ndihmojë në sigurimin e bursave të shpejta. Regjistrimi, ulja dhe marrja e rezultatit zyrtar për këto provime kërkojnë kohë dhe në ju do të humbisni një afat nëse prisni për një mundësi të hapur para se të merrni tuajin.

Megjithëse, një nga disavantazhet e uljes në këto provime kur nuk ka ndonjë mundësi në sy është se çertifikata mund të skadojë para se të shfaqet një mundësi dhe ju përsëri do të shpenzoni të njëjtën shumë parash të shpenzuar më parë për të marrë çertifikatën.

IELTS dhe TOEFL janë testet më të zakonshme të Aftësisë Angleze për studentët ndërkombëtarë që nuk janë nga vendet anglishtfolëse.

Isshtë e nevojshme për të dy programet universitare dhe pasuniversitare, dhe të kesh një rezultat të lartë në IELTS / TOEFL është e dëshirueshme. Ka provime të tjera si SAT, GMAT, GRE.

FAQS Rreth arsimit falas në Kanada

A është arsimi falas në Kanada për emigrantët?

Epo, nëse përgjigjemi po atëherë do t'ju linim me një detaj të paqartë. Emigrantët që janë banorë të përhershëm të Kanadasë kanë qasje falas në arsimim në sistemin shkollor publik Kanadez.

Kjo do të thotë që kjo nuk përfshin arsimin universitar. Edhe pse tarifat janë ulur për qytetarët e përhershëm, por kjo nuk do të thotë që arsimi është plotësisht falas për studentët e kolegjit.

Pra, për sa kohë që ju jeni një emigrant i dokumentuar, ju keni qasje falas në arsim të paktën deri në shkollën e mesme. Qeveria është e gatshme të paguajë pjesën më të madhe të kostos suaj arsimore sepse fjalë për fjalë si një banor i përhershëm, ju tashmë jeni një Kanadez.

A janë shkollat ​​publike falas në Kanada?

Ka shkolla publike dhe private në Kanada. Po, arsimi është falas për të gjithë nxënësit në sistemin shkollor publik kanadez dhe prindërit në disa raste mund të vendosin në cilën shkollë publike të dërgojnë fëmijën e tyre në varësi të provincës ose territorit. Në thelb, ka arsim falas në Kanada për studentët ndërkombëtarë në këto shkolla.

Edhe pse arsimi është falas në shkollat ​​publike në Kanada, por prindërit mund të duhet të paguajnë nga 5 deri në 100 dollarë për klasa jashtëshkollore, praktike dhe më shumë si muzikë dhe arte.

Ndërsa mund të jetë e lehtë për ju ta dërgoni fëmijën tuaj në një shkollë publike jashtë zonës tuaj, mund të jetë e vështirë për kazanin e drejtimit të shkollës një zonë tjetër të kuptojë pse fëmija juaj duhet të shkollohet jashtë vendndodhjes suaj. Cilësia e shkollave publike për sa i përket të mësuarit, infrastrukturës dhe kërkimit është shumë e mirë dhe mund të ndihmojë çdo fëmijë ose këdo në karrierën e tij / saj të zgjedhur.

A mund të studiojmë falas në Kanada?

Ta themi thjesht, nuk do të ketë ndonjë thirrje për të gjithë studentët që të vijnë dhe të studiojnë falas në Kanada, por gjithmonë do të ketë aplikime për bursa për studentët që mund të aplikojnë. Kjo është veçanërisht për studentët e universitetit. Sigurisht, nëse jeni tashmë një banor i përhershëm në Kanada, mund të mos keni pse të shqetësoheni për pagimin përmes arsimit tuaj themelor dhe të mesëm në Kanada.

Pra, edhe nëse nuk mund të studioni plotësisht falas nga nivelet bazë në nivelet universitare në Kanada, ju mund të ulni koston e arsimit dhe të studioni me një tarifë minimale. Ka kaq shumë mundësi në Kanada që ju të keni një arsim cilësor.

Rekomandime

Shih artikujt e mi të tjerë

komentet 2

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.