Top 15 Bursat në SHBA për MBA

Studimi dhe përfundimi i një burse në SHBA për diplomën MBA mund të jetë një ëndërr e realizuar për kaq shumë njerëz, sepse do të keni shumë në pjatën tuaj menjëherë pas diplomimit. Unë po flas për një pagë të mirë me një mesatare prej 137,890 dollarë, një bonus të mahnitshëm nënshkrimi me një mesatare prej 30,000 dollarë, dhe me kalimin e kohës, ju do të fitoni gjithnjë e më shumë.

diploma MBA vijnë me shumë kërkesa nga kompani të ndryshme, duke përfshirë kompani të njohura si Amazon, McKinsey & Company, Google, Microsoft, Bain, Deloitte, PwC dhe Dell. Sepse ata janë në kërkim të atyre të diplomuarve që mund të udhëheqin me lehtësi organizata, pavarësisht nga kushtet.

Dhe, kjo është ajo që ju mësojnë programet MBA, ju do të trajnoheni për të qenë një lider i shkëlqyer biznesi në kohë të mira dhe të këqija kur tregu është i favorshëm ose ulëritës.

Ana negative e tij është se shumica e diplomave MBA në SHBA janë të shtrenjta, dua të them, do të shihni tarifa prej më shumë se 100,000 dollarë në vit, që do të thotë se duhet të keni punuar aq mirë në një kompani të mirë dhe të keni kursyer mjaftueshëm para nëse ju dëshironi të paguani plotësisht nga xhepi juaj. Përndryshe, një bursë në SHBA për MBA mund të jetë alternativa juaj më e mirë, sepse ju mund të merrni bursa që mund të paguajnë për të gjitha tarifat tuaja të shkollimit dhe madje edhe shpenzime të tjera.

Për më tepër, një çështje tjetër dërrmuese këtu mund të jetë, "si mund ta lë punën time për të shkuar dhe për të marrë këtë diplomë MBA që më nevojitet dëshpërimisht? Nuk keni nevojë të shqetësoheni, mund të përqendroheni shkolla MBA në internet që ofrojnë ende bursa.

Për më tepër, nuk keni nevojë të paraqisni ndonjë aplikim shtesë për t'u konsideruar për Bursat e bazuara në merita, aplikimi juaj i pranimit mbulon të gjitha. Por, ju duhet të paraqisni një aplikim për çdo bursë të bazuar në nevojë ose bursë të jashtme. 

Tani le t'ju tregojmë disa nga bursat MBA në SHBA për studentë vendas dhe ndërkombëtarë.

bursë në SHBA për MBA

Bursa në SHBA për MBA

1. Bursat MBA të NYU Stern

Mesatarja e shkollimit: $ 78,700

Lloji i bursave: financim i plotë, financim i pjesshëm dhe lloje të tjera. 

Paga Pas përfundimit: $ 150,000

Bonusi mesatar i nënshkrimit: $ 30,000

NYU ofron një bursë të bazuar në Merita në SHBA për MBA në 20-25% të studentëve të pranuar me kohë të plotë 2-vjeçare. Dhe, jo vetëm kaq, ato gjithashtu ofrojnë financim të plotë dhe gjysmë të shkollimit, pavarësisht nëse jeni shtetas ndërkombëtar ose amerikan.

Ju nuk keni nevojë të paraqisni ndonjë aplikim shtesë, aplikimi juaj i pranimit kujdeset për të, pasi të jeni pranuar, bursat që ju janë dhënë do të vijnë së bashku me letrën tuaj të pranimit.

Bursat e tyre të bazuara në merita përfshijnë:

 • Bursa e Deanit: Kjo bursë është plotësisht e financuar, në të njëjtën kohë, ajo u jepet vetëm disa studentëve që kanë treguar një nivel të lartë të aftësive akademike dhe/ose profesionale.
 • Buxheti i quajtur Fakulteti: Kjo bursë është gjithashtu një bursë e financuar plotësisht e dhënë për disa studentë, mund të jetë deri në 17 studentë në vit.
 • Bursa e Konsorciumit: Kjo është një tjetër bursë e financuar plotësisht kryesisht për qytetarët e Shteteve të Bashkuara dhe banorët e përhershëm.

Dhe shumë të tjera meritojnë bursa MBA në SHBA. Ata gjithashtu ofrojnë shumë bursa të jashtme, për të gjithë aplikantët.

Aplikoni Këtu!

2. Bursat MBA të Michigan Ross

Tarifa mesatare e shkollimit: $ 67,114

Lloji i bursave: 10,000 dollarë për të financuar plotësisht

Paga Pas përfundimit: $ 135,000

Bonusi mesatar i nënshkrimit: $ 32,500

Menjëherë ju aplikoni për programin MBA të Michigan Ross, ju jeni automatikisht të pranueshëm për mbi 200 bursa të bazuara në merita. Dhe nëse kualifikoheni për ndonjë bursë, do të njoftoheni së bashku me pranimin tuaj, që do të thotë se nuk keni nevojë të paraqisni një aplikim shtesë për bursë.

Ka edhe të tjera MBA në Michigan mund t'i merrni në internet

Kjo bursë e bazuar në merita në SHBA për MBA është e fokusuar kryesisht në aftësitë tuaja akademike, arritjet tuaja profesionale dhe personale dhe shanset e kontributit tuaj në komunitetin e Miçiganit. Juve ju jepen bursa të bazuara në Merit nga 10,000 dollarë deri në shkollimin e plotë dhe çdo aplikanti mund t'i jepet kjo Bursë nëse jeni qytetar i Shteteve të Bashkuara ose student ndërkombëtar.

Ata gjithashtu ofrojnë disa bursa për studentët e tyre aktualë.

Aplikoni Këtu!

3. Bursa e Stanford Graduate School of Business

Tarifa mesatare e shkollimit: $ 76,950

Lloji i bursave: Deri në $ 42,000 në vit

Paga pas diplomimit: $ 158K

Bonusi mesatar i nënshkrimit: $ 30,000

Shkolla më e mirë e biznesit në Shtetet e Bashkuara dhe në Botë, Stanford, ofron lloje të ndryshme të bursave të bazuara në nevoja për studentët e saj ndërkombëtarë dhe vendas. Bursa e tyre e bazuar në nevoja është deri në 42,000 dollarë në vit, dhe ju madje mund të përmirësoni lojën tuaj në vitin e dytë dhe t'ju jepen 42,000 dollarë të tjera.

Ata ofrojnë gjithashtu bursa të tjera si;

 • Fondi i Stanford GSB BOLD Fellows
 • Programi i Studiuesve të Stanford Knight-Hennessy
 • Ndihma për karrierë
 • Bursat e jashtme
 • Sponsorizimi i punëdhënësit

Dhe shumë më tepër.

Aplikoni Këtu!

4. Shkolla e Biznesit Fuqua

Tarifa mesatare e shkollimit: 71,750 dollarë

Lloji i bursës: Shkollimi i pjesshëm në të plotë

Paga mesatare pas diplomimit: 137,725 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $30,000

% Oferta pune me 3 muaj: 96%

Fuqua jep vetëm bursa MBA të bazuara në Merit në SHBA dhe varion nga shkollimi i pjesshëm në shkollimin e plotë. Sidoqoftë, nuk ka fonde për çmime të reja në vitin tuaj të dytë, kështu që ju duhet të gjeni mjete të tjera si kreditë për të financuar akademikët tuaj, në vitin e dytë.

Që t'ju jepet bursa e tyre e bazuar në Merita, duhet të keni arritje të mëparshme akademike, të keni treguar disa cilësi drejtuese në të kaluarën dhe të jeni të përfshirë në rritjen dhe zhvillimin e komunitetit. Ju keni disa vlerësime në profesionin tuaj, ose jeni të jashtëzakonshëm në aktivitetet jashtëshkollore.

Apliko tani!

5. Shkolla Wharton

Tarifa mesatare e shkollimit: 84,874 dollarë

Lloji i bursës: Përfitimet ushtarake dhe të tjera

Paga pas diplomimit: 155 mijë dollarë

Bonusi mesatar i nënshkrimit: $ 40,000

Wharton ofron një bursë në SHBA për MBA për veteranët, ata shpërblejnë të gjithë studentët që kanë të drejtë 100% për Programin Yellow Ribbon. Në këtë Program të Shiritit të Verdhë, e gjithë tarifa e aplikimit hiqet për studentët që shërbejnë në mënyrë aktive në ushtri, dhe ata që kualifikohen mund të marrin bursa deri në 20,000 dollarë.

Ata ofrojnë edhe forma të tjera bursash për studentët e tyre joushtarakë, si p.sh.

 • Bursat e Joseph Wharton
 • Howard E. Mitchell Fellowships
 • Bursat Forte
 • Bursa ROMBA LGBT+
 • Friends of Israel MBA Fellowship

Dhe shumë më tepër.

Aplikoni Këtu!

6. Bursa Questrom MBA

Tarifa mesatare e shkollimit: 61,050 dollarë

Lloji i bursës: Shkollimi i pjesshëm në të plotë

Paga mesatare pas diplomimit: 119,497 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $23,500

% Oferta pune me 3 muaj: 94%

Questrom ofron varietete bursash të bazuara në merita dhe bursa private. Ju nuk keni nevojë për një aplikim të veçantë për bursën e tyre të bazuar në Merita, ju keni të drejtë për shqyrtim pasi të jeni pranuar në shkollë.

Questrom është një nga shkollat ​​që ofron shumë bursa MB në SHBA, kjo është arsyeja pse në vitin 2021 84% e studentëve të tyre të pranuar morën një bursë, dhe çmimi mesatar tejkaloi gjysmën e shkollimit. Ata kanë bursa të bazuara në merita si;

 • Bursa e Deanit: E disponueshme për të gjithë studentët, pavarësisht nga kombësia, dhe u jepet studentëve që kanë demonstruar përsosmëri në akademikë, profesione dhe/ose fusha të tjera. Vlen 10,000 dollarë për shkollimin e plotë.
 • Bursa e Ndikimit Social: Kjo vlen gjithashtu 10,000 dollarë për shkollimin e plotë
 • Bursa e Vitit të Qytetit: Vlen të paktën 15,000 dollarë dhe mund të rinovohet në vitin tuaj të dytë.
 • Bursa Verore MBA+ MSDT: Vlera midis 5,000 dhe 10,000 dollarë

Dhe shumë të tjera bursa të bazuara në merita. Ata gjithashtu kanë shumë bursa të tjera private për të cilat ju duhet të tregoni interes përpara se të konsideroheni.

Apliko tani!

7. Bursa e Shkollës së Biznesit në Harvard

Tarifa mesatare e shkollimit: 73,440 dollarë

Lloji i bursës: Deri në 40,000 dollarë bursë të bazuar në nevojë dhe të tjera

Paga mesatare pas diplomimit: 150,000 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $30,000

% Oferta pune me 3 muaj: 96%

Harvardi është një nga shkollat ​​që nuk ofron bursa të bazuara në Merit në SHBA për MBA, të gjitha bursat e tyre bazohen në nevojë. Pra, ju duhet të tregoni interes për bursat e tyre, që do të thotë se duhet të paraqisni një aplikim për bursë përpara se të konsideroheni, ndryshe nga shumica e bursave të bazuara në merita.

Për më tepër, në këtë fond të bazuar në nevoja, ju jeni të privilegjuar që t'ju jepet një bursë deri në 40,000 dollarë në vit. Ju ende mund të regjistroheni për bursa ose fonde shtesë, si bursa e tyre plotësuese dhe bursa e jashtme.

Apliko tani!

8. Bursa MBA në Columbia

Tarifa mesatare e shkollimit: 80,472 dollarë

Lloji i bursës: Shkollimi i pjesshëm

Paga mesatare pas diplomimit: 150,000 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $25,000

% Oferta e punës me 3 muaj: 90%

Shkolla e Biznesit Columbia ofron bursa të ndryshme si për qytetarët amerikanë ashtu edhe për studentët ndërkombëtarë. Shumica e bursave të tyre janë të bazuara në nevoja, dhe ka edhe disa bursa të bazuara në merita.

Që ju të konsideroheni për bursat e tyre, duhet të pranoheni së pari në Shkollën e tyre të Biznesit, më pas kërkesat e tyre për bursë do t'ju dërgohen. Ata japin bursa nga $ 7,000 në $ 30,000, ose madje mund të jetë e lartë në disa situata. Ju gjithashtu mund të aplikoni për bursa të jashtme.

Apliko tani!

9. Bursat e Shkollës së Menaxhimit të Yale

Tarifa mesatare e shkollimit: 79,000 dollarë

Lloji i bursës: Mësimi i pjesshëm dhe i plotë

Paga mesatare pas diplomimit: 140,400 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $30,000

% Oferta pune me 3 muaj: 96%

Ashtu si çdo bursë tjetër e bazuar në merita në SHBA për MBA, nuk keni nevojë për ndonjë aplikim shtesë për t'u konsideruar i kualifikuar, pasi të pranoheni, do të regjistroheni në çdo bursë që meritoni. Ekzistojnë gjithashtu bursa të tjera të jashtme ose bursa të ofruara nga punëdhënësit, industritë dhe fondacionet, dhe kaq shumë prej tyre përmes Yale School of Management.

Disa bursa të bazuara në merita financohen plotësisht si Konsorciumi për Studime Pasuniversitare në Bursën e Menaxhimit, dhe Bursa Laura Cha (Shi Mei Lun) - për Studentët Kinez. Bursa UPP e Shoqatës Kombëtare të MBA-ve Hispanike - për hispanikët dhe shumë më tepër.

Aplikoni Këtu!

10. Bursat e Shkollës së Menaxhimit të UCLA Anderson

Tarifa mesatare e shkollimit: 61,704 dollarë 

Paga mesatare pas diplomimit: 135,273 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $29,877

% Oferta pune me 3 muaj: 93%

Ndërsa aplikoni për pranim në UCLA, konsideroheni gjithashtu për të gjitha bursat e bazuara në Merita dhe bursat e donatorëve. Gjithashtu, në vitin e dytë në programin MBA, mund të aplikoni për t'u bërë asistent i diplomuar në mësimdhënie, ose asistent kërkimor, ku kujdeset një pjesë e shkollimit.

Ekzistojnë gjithashtu shumë bursa të jashtme, Bursat e Konsorciumit, Bursat Forté dhe Bursat Romba në të cilat gjithashtu mund të regjistroheni.

Apliko tani!

11. Bursa e Haas School of Business

Tarifa mesatare e shkollimit: 65,360 dollarë (rezident), 71,817 dollarë (jo rezident) 

Paga mesatare pas diplomimit: 144,000 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $41,427

% Oferta pune me 3 muaj: 89.9%

Haas është një nga shkollat ​​që ofron bursa të bazuara në merita dhe nevoja në SHBA për MBA, për të gjithë aplikantët, domethënë studentët e tyre vendas dhe ndërkombëtarë. Gjithashtu nuk ka nevojë për aplikime shtesë për bursa për çmime të bazuara në merita, ju do të konsideroheni pas aplikimit.

Ata kanë Berkeley MBA Grant dhe Jimenez Family Fellowship për studentët që kanë nevoja financiare. Ndërsa Bursat Berkeley Haas, Galloway MBA Fellowship, Torres Family Fellowship dhe shumë të tjera janë në dispozicion për studentët meritorë. Ata gjithashtu kanë bursa të tjera të Qendrës dhe Institutit.

Apliko tani!

12. Bursat e Kolegjit të Biznesit Cornell SC Johnson

Tarifa mesatare e shkollimit: $ 76,690 

Lloji i bursave: I pjesshëm

Paga pas diplomimit: $ 153,056

Bonusi mesatar i nënshkrimit: $ 23,868

Universiteti Cornell është një nga shkollat ​​që ofron bursa MBA në Shtetet e Bashkuara për studentët ndërkombëtarë dhe vendas. Bursat e tyre private bazohen kryesisht në performancën tuaj akademike, përkatësinë fetare, përkatësinë etnike, hobi dhe talentet e veçanta.

Ndërsa ata kanë kaq shumë bursa të tjera të jashtme që mund të jenë të dobishme për këdo. Është më mirë të filloni me bursa të jashtme dhe të filloni aplikimin tuaj për bursa sa më shpejt që të jetë e mundur.

Aplikoni Këtu!

13. Bursa MBA e Boothit të Universitetit të Çikagos

Tarifa mesatare e shkollimit: 77,841 dollarë

Lloji i bursës: i pjesshëm

Paga mesatare pas diplomimit: 167,000 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $35,000

Universiteti i Çikagos është një nga shkollat ​​që ofron një bursë të madhe të bazuar në Merita në Shtetet e Bashkuara për MBA. Në këtë bursat e tyre të bazuara në merita, nuk duhet të paraqisni një aplikim tjetër për bursë, aplikimi juaj i pranimit është i mjaftueshëm, atëherë ata do t'ju regjistrojnë në çdo bursë për të cilën keni të drejtë.

Dhe, çdo bursë që ju jepet, do t'ju komunikohet gjatë pranimit tuaj.

Ata gjithashtu ofrojnë çmime dhe bursa të tjera si:

 • Çmimi ushtarak
 • Çmimi Rajonal
 • Çmime të Jashtme
 • Çmimet për vitin e dytë.

Apliko tani!

14. Bursat e Shkollës së Menaxhimit Kellogg

Tarifa mesatare e shkollimit: 78,276 dollarë

Lloji i bursës: i pjesshëm

Paga mesatare pas diplomimit: 165,000 dollarë 

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $30,000

% Oferta pune me 3 muaj: 95%

Kellogg është një nga shkollat ​​MBA që ofron varietetet e bursave në SHBA. Ata kanë bursa të bazuara në merita dhe Bursa për nevoja financiare. 

Bursat e tyre të bazuara në Merita janë të shumta dhe të gjithë studentët e pranuar konsiderohen për këtë lloj burse pa ndonjë aplikim shtesë. Sidoqoftë, vetëm qytetarët amerikanë dhe banorët e përhershëm konsiderohen për bursa të bazuara në nevojë.

62% e studentëve Kellogg u jepet një formë e ndihmës financiare qoftë kredi apo bursa.

Apliko tani!

15. Bursa MBA në Texas McCombs

Tarifa mesatare e shkollimit: 52,550 dollarë (rezident), 58,720 dollarë (jo rezident)

Lloji i bursës: shkollimi i pjesshëm deri në të plotë

Paga mesatare pas diplomimit: 128,586 dollarë

Bonusi mesatar mesatar i nënshkrimit: $31,698

% Oferta pune me 3 muaj: 88%

Texas McCombs ofron shumë bursa për qytetarët e tyre amerikanë dhe banorët e përhershëm, dhe për studentët ndërkombëtarë. Bursat e tyre variojnë nga 2,000 dollarë deri në shkollimin e plotë, ata gjithashtu kanë bursa të tjera të jashtme që përfshijnë;

 • Fastweb
 • Kërkimi i bursave të shkollës së diplomuar në Salle Mae
 • Juno - Bursat MBA.

Apliko tani!

përfundim

Ju keni parë kaq shumë opsione bursash për të zgjedhur për MBA-në tuaj në SHBA, tani ju mbetet të zgjidhni atë që plotëson më mirë nevojat tuaja. 

Tani, më tregoni se për cilën bursë dëshironi të shkoni, së pari. A janë bursat NYU Stern MBA që ofrojnë bursa të financuara plotësisht, apo bursa e Stanford Graduate School of Business, e cila është shkolla më e mirë e biznesit në botë dhe ofron çmime deri në 42,000 dollarë? Sido që të jetë, më njoftoni në kutinë e komenteve.

Bursa në SHBA për MBA – FAQ

A ka bursa për MBA në SHBA?

Po, ka shumë Bursa për MBA në Shtetet e Bashkuara, dhe pothuajse të gjitha (nëse jo të gjitha) Shkollat ​​e Biznesit në SHBA ofrojnë bursa ose forma të tjera të ndihmës financiare për studentët e tyre. Në këtë artikull, do të gjeni shkolla që ofrojnë bursa të financuara plotësisht dhe ato që ofrojnë financim të pjesshëm.

Si mund të marr një bursë për MBA në SHBA?

Ju nuk keni nevojë të aplikoni për të marrë shumicën e bursave të bazuara në merita, ju konsideroheni të pranueshëm kur pranoheni në shkollë. Por ju duhet të aplikoni për bursa të bazuara në nevoja ose ndonjë nga bursat e jashtme.

A mund të bëj MBA falas në SHBA?

Jo, ju nuk mundeni, përveçse nëpërmjet bursave, ku mund të merrni disa që mund të kujdesen për shkollimin tuaj të plotë.

Rekomandimet e autorit

Krijuesi i përmbajtjes at Study Abroad Nations | Shih artikujt e mi të tjerë

Daniel është një krijues përmbajtjesh me mbi 2 vjet përvojë në kërkimin dhe krijimin e përmbajtjes për të ndihmuar studentët që duan të studiojnë jashtë vendit dhe ata që kërkojnë të ndjekin një kurs në internet për përmirësim personal, përvetësim aftësish ose diplomë. Dan iu bashkua SAN në 2021 si krijues i përmbajtjes së bazuar në kërkime.

Atij i pëlqen të takohet me njerëz të rinj dhe të krijojë marrëdhënie të reja.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.