15 Bursat më të mira pasuniversitare në Nigeri

Në këtë artikull, ju do të gjeni një listë të disa prej bursave më të mira pasuniversitare në Nigeri të hapura për të marrë aplikim falas nga të gjithë studentët nigerianë të cilët ndoshta do të kishin marrë të paktën një diplomë bachelor nga një universitet i njohur nigerian.

Ndjekja e studimeve pasuniversitare në Nigeri mund të jetë shqetësuese. Unë e di, por a e dini se ka një numër të mirë të mundësive për bursë pasuniversitare që mund të përfitoni si student nigerian?

Pse të humbni kohë kur mund të shfrytëzoni sa më shumë ato pajisje në duart tuaja për të parë këto bursa dhe për t'i eksploruar ato.

Interesante, disa nga këto bursa ofrojnë sponsorizime të financuara plotësisht për përfituesit e tyre. Prandaj, merrni kohën tuaj për të lexuar deri në fund për të gjitha ato që premton të ofrojnë.

Ndërkohë, shihni tabelën e përmbajtjes këtu më poshtë për një përmbledhje të asaj që kemi në këtë artikull.

Kush janë sponsorët e këtyre bursave pasuniversitare në Nigeri?

Këto bursa pasuniversitare në Nigeri sponsorizohen nga një numër agjencish. Disa prej tyre janë agjenci qeveritare ndërsa disa janë agjenci joqeveritare. Burimet e mëposhtme ndihmojnë studentët nigerianë në vendet në zhvillim më tej studimet e tyre pasuniversitare.

 • Bursat e Qeverisë Federale për studentët nigerianë
 • Bursat e Qeverisë së Shtetit për studentët nigerianë
 • Bursat e kompanive të naftës për studentët nigerianë
 • Sponsorë të tjerë si OJQ-të
  Bursat pasuniversitare për studentët në Nigeri
  Bursat pasuniversitare për studentët në Nigeri

Bursat pasuniversitare në Nigeri

Këtu në këtë artikull, ju do të gjeni disa nga bursat kryesore pasuniversitare në Nigeri për të cilat mund të aplikoni dhe si të bëni. Merrni vërtet kohë për të lexuar.

 • Bursë pasuniversitare në Nigeri
 • Bursat pasuniversitare NITDA
 • Bursa pasuniversitare jashtë vendit LNG për studentët nigerianë
 • Bursat pasuniversitare AGIP për nigerianët
 • Programi i Trajnimit të Diplomuar i Bankës Stanbic IBTC
 • Bursat pasuniversitare të Fondacionit Heinrich Boll për Nigerianët
 • Çmimet BEA për nigerianët
 • Bursa SEOF për studentët pasuniversitar nigerian
 • Bursa pasuniversitare PTDF
 • Qeveria Federale e Nigerisë Bursave
 • Programi i Studentëve Shell SPDC
 • Programi i Bashkimit Industrial Industrial Sahara Group Egbin
 • Bursa e Universitetit të Dundee Petroleum Technology Development Fund (PTDF) për studentët nigerian
 • Programi Global i Zhvillimit të Maturantëve MTN për të diplomuarit e rinj
 • Programi i Trajnuar i Kompanisë Rainoil dhe Gazit për të diplomuarit nigerianë

Bursë pasuniversitare në Nigeri

Për disa arsye, ka të diplomuar që kanë tendencë të braktisin programet e tyre pasuniversitare për arsye përtej kontrollit të tyre dhe një nga arsyet e tilla mund të jetë mungesa e fondeve për të paguar disa fatura dhe është për të ndihmuar studentët si këta që bursa pasuniversitare në Nigeria janë themeluar.

Pra, kjo Bursë pasuniversitare në Nigeri është në dispozicion për aplikantët me kohë të plotë të cilët mund të jenë shtetas nigerianë ose që banojnë në Nigeri në kohën e programit.

Për më tepër, ky program siguron që mbështet studentët për të bërë karriera të suksesshme në të gjithë botën.

Për t'u kualifikuar për këtë bursë të veçantë, duhet të keni marrë një pranim të përkohshëm për një kurs pasuniversitar të pranueshëm në Universitetin e Stirling.

Ajo ofron një heqje dorë nga shkollimi prej 4,000 £ për pasuniversitarët me fat.

Ju mund të aplikoni këtu.

Bursa pasuniversitare jashtë vendit LNG për studentët nigerianë

Kjo është një nga bursat më të njohura pasuniversitare në Nigeri që inkurajon përsosmërinë akademike dhe mbështet zhvillimin e kapitalit njerëzor në vend.

Nëse jeni një që keni studiuar ndonjë nga këto kurse: studime mjedisore, inxhinieri, menaxhim, kontabilitet, ekonomi, gjeologji, juridik dhe mjekësi.

Pastaj, duhet të shfrytëzoni çdo mundësi që keni për të aplikuar për këtë përmes lidhjes më poshtë.

Ju mund të aplikoni këtu.

Bursat pasuniversitare NITDA për studentët nigerianë

Bursa pasuniversitare NITDA në Nigeri ofron bursa për studentë pasuniversitarë për të studiuar në Universitetet Nigeriane. Ajo është e ngarkuar me përgjegjësinë për të riformuar orientimin IT të Nigerisë dhe për të rritur standardin e saj në një nivel global.

Për t'u kualifikuar për këtë bursë, duhet të jeni të suksesshëm në disa nga testet e aftësisë, pas të cilave do të futeni në listën e ngushtë.

Isshtë vetëm lektorë të Universitetit dhe Politeknikut me MSc në çdo fushë të lidhur me Teknologjinë e Informacionit që kualifikohen për të aplikuar për këtë bursë.

Përsëri, mbajtësit e klasës së parë ose të dytë në Teknologjinë e Informacionit dhe Ligjin gjithashtu mund të aplikojnë për të shkuar në programin e tyre master.

Nëse kualifikoheni dhe interesoheni, aplikoni për këtë bursë përmes lidhjes më poshtë.

Ju mund të aplikoni këtu

Bursat pasuniversitare AGIP për nigerianët

Kjo bursë sponsorizohet nga Agip Exploration Limited dhe është një nga bursat më të mira pasuniversitare aktualisht në Nigeri. Si pjesë e Përgjegjësisë Sociale të Korporatave (CSR), ajo sheh përgatitjen dhe përparimin e punës.

Në marrëveshje me këtë, NAE mirëpret aplikimet nga alumni nigerian të kualifikuar dhe të intriguar në mënyrë të përshtatshme për Skemën e Çmimit të Bursave Pasuniversitare.

Ju mund të aplikoni këtu

Bursat pasuniversitare të Fondacionit Heinrich Boll për Nigerianët

Kjo bursë pasuniversitare u jepet nigerianëve që po ndjekin studimet e tyre pasuniversitare në Universitetet e shkencave të aplikuara ('Fachhochschulen'), ose Universitetet e arteve ('Kunsthochschulen') në Gjermani.

Isshtë një ofertë vjetore dhe kështu, përfituesit duhet të mbajnë një rekord të mirë akademik, duhet të tërhiqen politikisht dhe shoqërisht dhe të kenë interes në qëllimet thelbësore të krijimit të cilat janë: barazia dhe vetë-sigurimi, mjedisi dhe qëndrueshmëria, shumica rregullat e sistemit dhe të drejtat e njeriut.

Klikoni në lidhjen më poshtë për të aplikuar dhe vendosni të kualifikoheni si përfitues.

Ju mund të aplikoni këtu

Çmimet BEA për nigerianët

Amimet BEA siguron bursat më të mira pasuniversitare në Nigeri për studentët që të studiojnë jashtë vendit.

A keni dëshiruar gjithmonë të vazhdoni më tej studimet tuaja jashtë vendit, por vazhdoni të përballeni me faktorë të shumtë kufizues?

Ministria Federale e Arsimit e ka konsideruar të arsyeshme të konsiderojë nigerianët të denjë për Marrëveshjen Bilaterale të Arsimit në mënyrë që ata të mund të studiojnë jashtë vendit.

Udhëzimet për ato që duhet të posedoni janë në lidhjen e dhënë më poshtë. Prandaj, me mirësi klikoni dhe lexoni.

Ju mund të gjeni gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me Bursa BEA këtu.

Bursa SEOF për studentët pasuniversitar nigerian

Sir Emeka Offor e sheh nevojën për arsim dhe pse duhet të investojë në të. Ai u jep një çmim vjetor të rinjve nigerianë që kanë nevojë të madhe të shkojnë për programet e tyre pasuniversitare.

Edhe pse bursa SEOF nuk është e kufizuar vetëm në pasuniversitarë, ka oferta edhe për studentët.

Lidhja më poshtë do të shërbejë më tej si një udhëzues aplikimi.

Ju mund të aplikoni këtu

Bursa pasuniversitare PTDF

Me sa duket, kjo është një nga bursat pasuniversitare më të bujshme të kompensuara në Nigeri. Ndoshta ju jeni duke kërkuar një mundësi për një program master, kjo do të jetë një përshtatje e shkëlqyeshme.

Ju duhet të kaloni nëpër këtë lidhje të veçantë për të parë nëse kualifikoheni për bursë. Kjo sepse nxitimi për të është i tepërt dhe duhet që të kesh një qëndrim të jashtëzakonshëm akademik për t'u marrë në konsideratë.

Ju mund të aplikoni për bursë duke klikuar në lidhjen më poshtë.

Ju mund të aplikoni këtu

Bursa pasuniversitare e qeverisë federale të Nigerisë

Qeveria nigeriane përmes Ministrisë Federale të Arsimit dhe Bordi Federal i Bursave ofron këtë bursë si një nga bursat më të larta pasuniversitare në Nigeri për të ndihmuar studentët të shkojnë për programet e tyre pasuniversitare të preferuara pa asnjë formë kufizimi.

Sidoqoftë, kjo bursë e veçantë nuk është e kufizuar vetëm në nivelin pasuniversitar. Ajo shtrihet gjithashtu në nivelet NCE, HND dhe universitare.

Ju mund të aplikoni këtu

Programi i Studentëve Shell SPDC

Kjo bursë pasuniversitare SHELL SPDC është një nga bursat më të mira pasuniversitare në Nigeri e cila përqendrohet më shumë tek studentët në rajonin e Delta Niger dhe kujdeset për studime lokale dhe ndërkombëtare.

Përveç kësaj, studentët e diplomuar mund të jenë përfitues gjithashtu pasi SPDC ofron rreth 20 vendosje të praktikave kërkimore në vit.

Ju mund të aplikoni këtu

Programi i Shtojcës Industriale Grupi SAHARA Egbin

Egbin Power Plc qëndron si një nga arritjet e mëdha të industrisë së energjisë në Nigeri. Thelbi i këtij programi është të drejtojë lëvizjen 'Ndizni Nigerinë' dhe të rritet në rajone të tjera afrikane nën-Sahariane.

Për t'u kualifikuar për këtë program të praktikës për të diplomuarit, ju duhet:

 • Zotëroni një minimum të Divizionit të Lartë të Klasës së Dytë ose Kredisë së Epërme në kohën e aplikimit për këtë vendosje.
 • Kthehuni tek arsimi me kohë të plotë pasi të keni përfunduar programin
 • Jini të diplomuar nga disiplinat e mëposhtme: Inxhinieri, Shkencë e Zbatuar Industriale, Financa, Teknologji e Informacionit dhe Siguria e Mjedisit.

Isshtë vetëm për nigerianët dhe do të organizohet në Nigeri. Gjithashtu, pjesëmarrja në këtë program ju ofron njohuri teknike teknike për të zbatuar atë që ju është mësuar në studimet tuaja pasuniversitare.

Përsëri, disponueshmëria e një angazhimi një për një me profesionistë të ndryshëm ju siguron ndihmën që mund t'ju nevojitet në lidhje me kursin tuaj të disiplinës. Ky program është i shkurtër dhe kërkon rreth 3-6 për t'u përfunduar.

Ju mund të aplikoni këtu.

Bursa e Universitetit të Dundee Petroleum Technology Development Fund (PTDF)

Kjo bursë kërkon studentë të kuptueshëm nigerianë që kërkojnë të shkojnë për studimin e tyre pasuniversitar ose në nivelin master ose PhD.

Fushat kualifikuese të studimit përfshijnë Inxhinierinë e Ndërtimit, Inxhinierinë Elektronike, Energjinë e Naftës dhe Ligjin për Mineralet dhe Politikat, Gjeografinë / Shkencën e Mjedisit, Inxhinieri Mekanike.

Ndihmon në kujdesin për tarifat e shkollimit dhe koston e jetesës.

Për të lexuar më shumë se si të kualifikoheni dhe të aplikoni për këtë bursë pasuniversitare, kontrolloni lidhjen më poshtë.

Klikoni këtu për detaje të bursës

Programi Global i Zhvillimit të Maturantëve MTN për të diplomuarit e rinj

Rrjeti i telekomunikacionit me rritjen më të shpejtë merr një numër të diplomuarish të rinj nigerianë për t'u trajnuar dhe regjistruar si pjesë e ekipit të saj.

Pra, nëse jeni entuziast për profesionin tuaj, i ri dhe midis moshës 22-26 vjeç, duhet të jeni pjesë e pak të zgjedhurve që posedojnë drejtimin që i nevojitet MTN.

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se ju duhet të keni përfunduar programin tuaj të diplomës bachelor dhe duhet të aplikoni përmes kësaj lidhjeje.

Ju mund të aplikoni këtu

Programi i Trajnuar i Kompanisë Rainoil dhe Gazit për të diplomuarit nigerianë

Të diplomuarit e kualifikuar nigerianë që matin deri në specifikimet Rainoil dhe Gas për programin e tij të kursantëve të diplomuar dhe një pozitë të mirë akademike duhet të kalojnë në lidhjen më poshtë dhe të aplikojnë.

Ju mund të pyesni pse kjo u përfshi në listën e bursave më të mira për të diplomuarit nigerianë. Epo, kjo është për shkak se Rainoil është një nga kompanitë prestigjioze të marketingut të naftës në Nigeri.

Ju mund të aplikoni këtu

Dr. Murtala Bursa e Muhamedit

A e dini se çdo vit një student nigerian merr një bursë pasuniversitare në nder të Gjeneralit Murtala Muhammed?

Pra, kjo bursë sponsorizohet plotësisht nga Universiteti Metropolitan London dhe mbulon koston e shkollimit për një program Master në institucionin e arsimit të lartë.

Kjo është veçanërisht për pasuniversitarët nigerianë që dëshirojnë të studiojnë në Mbretërinë e Bashkuar.

përfundim

Për shkak të disa kufizimeve, ka të ngjarë që dikush të mos vazhdojë më tej studimet e tij ose të saj, veçanërisht pas programit të diplomës bachelor. Ajo që mund të mos e dini është se ekzistojnë mundësi bursash për studentët pasuniversitarë në Nigeri që mund të kujdesen për shkollimin tuaj, akomodimin dhe shpenzimet e plota të studimit.

Ndërsa disa nga bursat pasuniversitare në Nigeri të renditura në këtë artikull janë për programin master, megjithatë, një numër i mirë janë për Ph.D. programeve.

Nëse kualifikoheni për kërkesat, mund t'i bëni vetes pak mirë për të aplikuar për të njëjtën gjë. Paç fat!

rekomandim

Shih artikujt e mi të tjerë

Një koment

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.