Lista e 20 kolegjeve të listuara në të zeza në Kanada

Institucionet në Kanada ofrojnë arsim cilësor, por një numër i tyre janë parë që dëshirojnë në zona të caktuara të funksionimit, duke shkaktuar ndalimin e tyre. Ky artikull është shkruar për t'ju dhënë një listë gjithëpërfshirëse të kolegjeve në listën e zezë në Kanada që duhet të shmangni ndërsa bëni kërkesën tuaj.

Kështu me kujdes, lexoni për të gjetur shkollat ​​më poshtë. Kjo është vetëm një listë e shkollave. Nuk ka asnjë informacion për ndonjë nga shkollat, përveç dokumenteve që përmbajnë ndalimin e tyre.

Ndërkohë, shikoni në tabelën e përmbajtjes më poshtë për një përmbledhje të asaj që mund të prisni në këtë artikull.

[Lwptoc]

Çfarë pasojash kanë listat e zeza?

Shkollat ​​që janë në Listën e Zezë përballen me një numër pasojash.

Kriminelët përdorin lista të zeza të rreme për të mashtruar disa shkolla të mira në Kanada. Për shembull; disa kriminelë mund të bëjnë disa rishikime në listën e zezë kundër një shkolle të mirë dhe pastaj ta vendosin shkollën në një listë të zezë. Më pas, ata do të kontaktojnë shkollën dhe do t'u thonë se do të heqin listën sapo shkolla të paguajë një shumë të madhe parash.

Në një kontekst tjetër, një student mund të publikojë informacione të gabuara në internet kundër një mësuesi të mirë në mënyrë që të shantazhojë mësuesin. Pastaj, studenti tani do të kërkojë që mësuesi t'i japë atij / asaj një notë më të mirë përpara se të heqë një vlerësim kaq të keq.

Këto dhe të tjera janë disa nga pasojat që mund t'i sjellë një shkollë futja e rreme në listën e zezë. Zakonisht, do të gjeni informacione të tilla në sabonews.org por ne vendosëm t'jua dërgojmë këtë drejtpërdrejt pasi do t'ju ndihmojë të shmangni telashet.

Në një kontekst tjetër, ndalimi e bën një shkollë të humbasë reputacionin dhe prestigjin e saj. Ai humbet studentët dhe angazhimet e tij dhe përfundimisht pushon së ekzistuari.

Si mund ta njoh një listë të zezë?

Ndërsa përpiqeni të aplikoni në një kolegj në Kanada, sigurohuni që të bëni pyetjet e duhura në lidhje me shkollën. Mbani në mend se ka lista të zeza të vërteta dhe të rreme vetëm në rast se jeni të interesuar për ndonjë nga kolegjet në Kanada.

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se nuk janë të gjitha shkollat ​​që shfaqen në listën e kolegjeve në listën e zezë në Kanada, janë një shkollë e keqe.

Sigurohuni që të kontaktoni burimin e informacionit që bëri që lista e zezë të rishikojë ose ankesë kundër kolegjit. Pasi ta bëni këtë, do të keni një shans më të mirë për të konfirmuar nëse informacioni është i vërtetë apo jo.

Nëse zbuloni se informacioni është i vërtetë, mund të planifikoni për një kolegj tjetër.

Çfarë mund të bëjë që një shkollë të futet në listën e zezë?

Këtu, ne do të shohim disa raste që kanë rezultuar në një shkollë ose mësues në listë të zezë:

1 Shembull: Pronari i një shkolle të caktuar pa emër kishte ndjenja erotike për një nga studentet. Studentja ishte vetëm gjashtëmbëdhjetë (16) vjet. Kjo rezultoi që pronari i shkollës të kërkojë nga studentja që të ketë marrëdhënie seksuale me të në mënyrë që taksat e vajzës të pastrohen.

2 Shembull: Një shkollë e caktuar ka parakaluar në internet si një shkollë ndërkombëtare që ka shumë studentë nga vende të ndryshme në të gjithë botën, ndërsa shkolla në realitet ka vetëm disa studentë nga një lokalitet i veçantë.

3 Shembull: Një mësues i caktuar i cili është në provë si rezultat i një sjellje të gabuar hyn në një ngjarje shoqërore të shkollës shumë i dehur. Ai përpiqet të abuzojë me një studente seksuale brenda tualetit të femrës. Studentja femër bërtet dhe disa studentë vijnë për ta shpëtuar dhe tërhequr mësuesin nga ngjarja.

Lista e kolegjeve të listuara në të zeza në Kanada

Ka disa kolegje në Kanada që janë dënuar për veprimtari kriminale, gjobitur për shkelje të ligjit civil, ose shkelje të rregulloreve, ose janë ndaluar plotësisht.

Më poshtë janë lidhjet për kolegjet (PCC) dhe shkollat ​​angleze në Kanada që janë përfshirë në listën e zezë / ndaluar:

lista e kolegjeve të listuara në të zeza në Kanada

përfundim

Listat e zeza lindin kur nxënësit, prindërit ose agjentët bëjnë një hyrje në listën e zezë kundër një shkolle. Nëse ankesa ose shqyrtimi hetohet dhe zbulohet se është e vërtetë, kjo mund të çojë në dënimin e shkollës, gjobitjen për shkelje të ligjit civil, ose në listën e zezë.

Mbani në mend se ekziston një listë e zezë e vërtetë dhe e rreme pasi organizatat kriminale krijojnë lista të zeza të rreme për të mashtruar institucionet. Sigurohuni që të afroheni me burimin e informacionit të çdo rishikimi të listës së zezë në mënyrë që të konfirmoni nëse është i vërtetë apo i rremë.

Kolegjet në listën e zezë që kemi për ju në këtë artikull nuk janë më në veprim në Kanada pasi ato janë ndaluar plotësisht.

rekomandim

Shih artikujt e mi të tjerë

komentet 2

  1. Nuk ka dyshim se njerëzit mund të lejojnë lojërat e fatit të marrin kontrollin e tyre mbi ta në një rrugë të tmerrshme. Ju mund të vini në shtëpi nga funksioni dhe faktori përfundimtar që dëshironi të bëni është të visheni të gjithë për të dalë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.