12 shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë

Ukraina po fiton shumë popullaritet në mesin e studentëve ndërkombëtarë. Kështu që shumë studentë në mbarë botën zgjedhin të studiojnë mjekësi në shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.  

Ukraina ka disa universitete mjekësore qeveritare të klasit botëror që ofrojnë MBBS, MD dhe diploma të tjera mjekësore me një kosto të ulët. Studentët që diplomohen nga ndonjë prej shkollave më të mira mjekësore në Ukrainë me një MBBS ose një diplomë tjetër mjekësore kanë të drejtë të aplikojnë për punë kudo në botë.

Në Ukrainë, një program MBBS kërkon 6 vjet për të përfunduar. Në përgjithësi, arsimi ukrainas është i cilësisë së lartë dhe përditësohet vazhdimisht. Çdo vit, ata mirëpresin më shumë studentë ndërkombëtarë dhe u ofrojnë atyre mundësinë për të ndjekur kurse angleze.

Secila prej shkollave më të mira mjekësore në Ukrainë jep mësim në anglisht, sepse ka studentë nga kombësi të ndryshme dhe anglishtja i bashkon ata së bashku.

Sistemi arsimor thekson njohuritë akademike dhe praktike për të prodhuar mjekë të aftë të cilët mund të punojnë kudo në botë.

Gjithashtu, për shkak se Ukraina ndodhet në mënyrë strategjike, ajo gëzon mot të butë dhe ofron mundësi për të udhëtuar në të gjithë Rusinë dhe Evropën. Ukraina është një nga opsionet më të mira për të studiuar jashtë vendit për shkak të njerëzve miqësorë dhe çmimeve të përballueshme.

Arsyet për të studiuar MBBS në Ukrainë

Studentë të ndryshëm të ardhshëm kanë arsye të ndryshme për të zgjedhur të studiojnë Mjekësi në Ukrainë. Të themi të vërtetën, ka shumë arsye të bukura pse studentët zgjedhin të studiojnë mjekësi në ndonjë nga shkollat ​​​​mjekësore në Ukrainë dhe arsyet e tyre mund të bien nën këtë kategori.

 • Arsim me Cilësi të Lartë
 • Studim i përshpejtuar në mënyrë të përballueshme
 • Diplomat e pranuara
 • Stërvitje FMGE/NEXT
 • Mjeti mësimor dygjuhësh
 • Një kulturë miqësore dhe tërheqëse
 • Kushtet meteorologjike të ngjashme me ato të Indisë së bukur veriore

A po kërkoni të studioni në ndonjë nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë? Këtu është një udhëzues për t'ju ndihmuar të merrni vendimin e përsosur që do t'i përshtatet dëshirave tuaja. Lexoni.

Përmbajtje

12 shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë

 1. Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Danylo Halytsky Lviv
 2. Universiteti Mjekësor i Kievit
 3. Akademia Mjekësore Stomatologjike e Ukrainës
 4. Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Ivan Horbachevsky Ternopil
 5. Odessa National Medical University
 6. Akademia Mjekësore e Dnipropetrovsk
 7. Universiteti shtetëror Sumy
 8. Universiteti Mjekësor Shtetëror i Krimesë
 9. Universiteti Shtetëror Mjekësor Lugansk
 10. Universiteti Kombëtar Farmaceutik i Ukrainës
 11. Universiteti Bukovinian i Mjekësisë Shtetërore
 12. Universiteti Kombëtar i Mjekësisë në Donetsk

Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Danylo Halytsky Lviv

I njohur më parë si Instituti Mjekësor Shtetëror Lviv, është lehtësisht një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

Më parë njihej si Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit John Casimir dhe, më parë, Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Francis I. Është një nga universitetet më të vjetra dhe më të mëdha mjekësore të Ukrainës.LNMU i gjurmon rrënjët në Fakultetin Mjekësor të Universitetit Lviv, i cili u hap më 16 nëntor 1784.

Çdo vit, Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Danylo Halytsky Lviv renditet ndër tre shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë. Më shumë se 530,000 vëllime me tekste shkollore, manuale dhe literaturë tjetër të përshtatshme mjekësore janë të vendosura në bibliotekën e universitetit.

Biblioteka ka pajisje kompjuterike të përditësuara. Në listën e shkollave mjekësore në Ukrainë për studentët ndërkombëtarë, Universiteti Kombëtar Mjekësor Lviv është një opsion i disponueshëm.

Janë rreth 2746 studentë të regjistruar në 38 departamente.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti Mjekësor i Kievit

Universiteti Mjekësor i Kievit është një institucion ukrainas i arsimit të lartë i themeluar në vitin 1992, me rreth 3,500 studentë.

Universiteti Mjekësor i Kievit (KMU) është identifikuar dhe regjistruar në të gjitha depot përkatëse të universiteteve mjekësore ndërkombëtare, duke përfshirë Drejtorinë Ndërkombëtare të Edukimit Mjekësor (IMED).

Si një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë me gradën më të madhe të akreditimit nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Ukrainës, të gjitha kurset e diplomave që u jepen studentëve ndërkombëtarë janë të licencuara nga Ministria e Punëve të Jashtme të Ukrainës.

Kjo do të thotë që të diplomuarit janë të kualifikuar për të marrë Provimet e Licencimit Mjekësor të Shteteve të Bashkuara.

Certifikatat pranohen nga Komisioni i Arsimit për të diplomuarit e huaj në mjekësi (ECFMG) në Shtetet e Bashkuara dhe Këshilli Mjekësor i Kanadasë (MCC) në Kanada për autorizimin e të diplomuarve për të marrë certifikim dhe licencë, duke i lejuar ata të kërkojnë programe rezidence dhe pasuniversitare në këto vende. .

Universiteti është gjithashtu i listuar në Drejtorinë AVICENNA, e cila mbahet nga Universiteti i Kopenhagës në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe Federatën Botërore për Edukimin Mjekësor (WFME), duke treguar se KMU njihet plotësisht nga OBSH dhe të gjitha qeveritë. Është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Ivan Horbachevsky Ternopil

Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Ternopil është një nga shkollat ​​mjekësore në pronësi të qeverisë në Ukrainë, e cila drejtohet nga Ministria e Shëndetësisë dhe është një universitet mjekësor në qytetin ukrainas të Ternopil.

Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Ternopil është një universitet publik në Ternopil, Ukrainë, i themeluar në 1957.

Ajo u promovua në gradën e Akademisë Mjekësore Shtetërore më 30 dhjetor 1997 dhe pas riorganizimit, u riemërua në Universitetin Shtetëror të Mjekësisë Ivan Horbachevsky Ternopil më 17 nëntor 2004.

Mbi 600 profesorë, 102 Doktorë të Shkencave dhe profesorë të rregullt, dhe 460 profesorë të asociuar dhe staf tjetër akademik përbëjnë stafin mësimdhënës.

Universiteti Shtetëror i Mjekësisë Ternopil aktualisht ka mbi 6530 studentë të regjistruar, duke përfshirë mbi 1977 studentë ndërkombëtarë nga 53 vende. Në vitin 2016, u regjistruan mbi 700 studentë afrikanë (48 përqind e numrit të përgjithshëm të studentëve ndërkombëtarë, përfshirë 351 nga Nigeria).

Studentët nga Azia përbëjnë 21% të të gjithë studentëve ndërkombëtarë, me Evropën që përbën 15%. Shumë studentë ndërkombëtarë (90 përqind) marrin mësim në anglisht, gjë që e bën atë një opsion të mirë si nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë për studentët ndërkombëtarë.

Leksionet zakonisht mbahen në një nga dhjetë sallat e mëdha të leksioneve, të gjitha të pajisura me sisteme moderne audio-vizuale. Klasat praktike dhe laboratorike zakonisht përbëhen nga 8-12 studentë. Trajnimi klinik ofrohet në spitalet e lidhura. Që nga viti 2006, studentët e vitit të parë kanë studiuar aspektet klinike krahas lëndëve kryesore.

Që nga viti 2005, studentët janë vlerësuar duke përdorur sistemin e modulit të kreditit të Sistemit Evropian të Testimit të Kredive (ECTS), i cili lejon konvertimin e diplomave të Universitetit në të gjitha vendet e Bashkimit Evropian.

Ky protokoll për të siguruar që universiteti jep standarde është një nga arsyet pse shkolla është ende jashtë si një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

Faqja e internetit të shkollës

Odessa National Medical University

Universiteti Mjekësor Kombëtar i Odesës është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë që u themelua në vitin 1900. Shkolla ka një popullsi prej mbi 10,000 studentësh, duke përfshirë mbi 3,000 studentë ndërkombëtarë.

Departamenti mjekësor për trajnimin profesional është i pajisur me modelim të personazheve vizatimorë që gjenerojnë skenarë të ngjashëm me jetën bazuar në rrahjet e zemrës, mushkëritë, bebëzat dhe atributet e tjera fizike.

Ata gjithashtu japin mësime në simulimet e realitetit virtual, ku demonstrohen dhe mësohen operacione të ndryshme. E gjithë kjo kontribuon ndjeshëm në sistemin arsimor dhe studentët përfitojnë nga kjo formë e sigurt e të mësuarit përpara se të provojnë të mësuarit klinik dhe praktik.

Është një nga shkollat ​​mjekësore në Ukrainë ku njohuritë teorike mësohen në mënyrë efektive në aplikime praktike.

Faqja e internetit të shkollës

Akademia Mjekësore e Dnipropetrovsk

Akademia Mjekësore Dnipropetrovsk u themelua në vitin 1916 dhe është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë. Ato ofrojnë programe para-mjekësore, universitare dhe pasuniversitare që rezultojnë në një mjek të plotë dhe kompetent.

Kursi përgatitor, i zakonshëm në Ukrainë, përfshihet në programin paramjekësor. Kjo u mundëson studentëve të mësojnë gjuhën dhe të njihen me zakonet e vendit.

Mjekësia, stomatologjia, farmacia dhe fusha të tjera të studimit janë të disponueshme në nivelin universitar. Pas së cilës studentët mund të vazhdojnë shkollimin e tyre për pasuniversitar dhe të shkojnë pas masterit ose Ph.D. diploma.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti shtetëror Sumy

Universiteti Shtetëror Sumy u themelua në Sumy Oblast, Ukrainë, në vitin 1948. Sot, ai është universiteti klasik kryesor i rajonit me një nivel akreditimi III-IV dhe dallohet si një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

Aktualisht, Universiteti ka rreth 15,000 studentë nga afro 50 vende që studiojnë për diploma para-bachelor, bachelor dhe master në 22 fusha të dijes dhe 51 drejtime.

Universiteti Shtetëror Sumy është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë. Ajo ofron 12 kurse në pesë disiplina: mjekësi, inxhinieri, drejtësi, media dhe komunikim masiv dhe menaxhim, si dhe pesë diploma: MBBS, B.Tech, LLB, BBA dhe BA.

Pranimet në programin MBBS bëhen dy herë në vit, në shkurt dhe shtator. Tarifa vjetore e shkollimit është rreth 4500 USD.

Si një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë, NMC dhe OBSH njohin diplomën mjekësore të Universitetit Shtetëror Sumy, dhe kohëzgjatja e studimit për studentët e mjekësisë është gjashtë vjet, duke përfshirë një praktikë. Për komunikim efektiv, gjuha angleze përdoret si mjet mësimi.

Tarifat vjetore të shkollimit janë rreth 4500 USD dhe studentët mund të mësojnë për kultura dhe gjuhë të ndryshme sepse universiteti ka 1300 studentë ndërkombëtarë nga 50 vende të ndryshme. Universiteti Shtetëror Sumy është një nga shkollat ​​​​më të vjetra mjekësore të Ukrainës.

Universiteti ka programe shkëmbimi dhe partneritete me disa universitete prestigjioze mjekësore në mbarë botën.

Faqja e internetit të shkollës

Akademia Mjekësore Stomatologjike e Ukrainës

Akademia Mjekësore Stomatologjike e Ukrainës Poltava është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë për studentët vendas dhe ndërkombëtarë.

Çdo vit, një numër i madh studentësh ndërkombëtarë regjistrohen në Akademinë Mjekësore Stomatologjike të Ukrainës në Poltava, shumica e të cilëve janë nga rajonet afrikane dhe aziatike.

Akademia e Stomatologjisë Mjekësore e Ukrainës Poltava ka një spital modern, ku studentët vendas dhe ndërkombëtarë mund të fitojnë përvojë praktike me pacientët.

Ekzistojnë gjithashtu laboratorë të pajisur me shkëlqim dhe modern në Akademia Mjekësore Stomatologjike e Ukrainës, Poltava, ku pjesëmarrësit kombëtarë dhe ndërkombëtarë kryejnë praktikat e tyre nën drejtimin e stafit mësimdhënës jashtëzakonisht kompetent mjekësor dhe stomatologjik.

Akademia Mjekësore Stomatologjike e Ukrainës Poltava ndodhet në komunën e Poltava me peizazhe të mrekullueshme dhe mund të referohet si një qytet i studentëve ndërkombëtarë.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti Mjekësor Shtetëror i Krimesë

Ky është një institucion mjekësor publik i arsimit të lartë në Simferopol (Republika Autonome e Krimesë). Ajo u themelua në vitin 1918 dhe ka avancuar në një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

Universiteti është i ndarë në gjashtë fakultete dhe 54 departamente. Universiteti u nderua me Urdhrin e Flamurit të Kuq të Punës në 1981 dhe njihet nga Shoqëria Ndërkombëtare e Arsimit si një shkollë e mesme e nivelit AA, duke e vendosur atë në mesin e 1000 universiteteve më të mira mjekësore në botë.

Ka një numër të vlerësuar prej 850 punonjësish administrativë dhe rreth 5000 studentë të diplomuar. Është lehtësisht një nga shkollat ​​​​mjekësore në Ukrainë ku studentët e huaj janë të regjistruar kryesisht.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti Shtetëror Mjekësor Lugansk

Universiteti Shtetëror Mjekësor i Luganskut, i njohur më parë si Universiteti Shtetëror Mjekësor Voroshilovgrad është themeluar në vitin 1956. Është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

Gjatë viteve të formimit të universitetit, akademikë të shquar u përfshinë drejtpërdrejt me institucionin, prandaj universiteti u rrit në renditjen në listë si një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë. Ajo renditet e treta në mesin e shkollave më të mira mjekësore të Ukrainës.

Me afro 3,000 studentë, duke përfshirë studentë ndërkombëtarë nga më shumë se 60 vende, aktivitetet akademike në shkollë janë një çështje serioze dhe merren seriozisht nga të gjithë dhe të ndryshëm. Ka 22 departamente klinike dhe 18 departamente teorike në Universitet.

Çdo vit, marrja për kursin MBBS zhvillohet midis shkurtit dhe marsit. Një minimum prej 50% në PCB kërkohet për pranueshmërinë bazë, dhe kërkohet gjithashtu provimi NEET.

Kursi zgjat gjithsej gjashtë vjet, duke përfshirë edhe praktikën. Anglishtja, Rusishtja ose Ukrainishtja është mjeti i mësimit.

Ka 22 poste pedagogjike klinike dhe 18 teorike, si dhe mbi 400 pedagogë, duke përfshirë 76 doktorë shkencash; më shumë se 87 për qind e instruktorëve të saj kanë diploma të avancuara shkencore.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti Kombëtar Farmaceutik i Ukrainës

Universiteti Kombëtar Farmaceutik i Ukrainës, i themeluar në 1805 si departamenti farmaceutik i Universitetit të Perandorisë Kharkiv, është institucioni kryesor i arsimit të lartë farmaceutik të Ukrainës, me tradita dhe histori të pasur kërkimore.

Është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë që është shumë e njohur në mbarë globin. Tani universiteti ka mbi 17000 studentë, 1000 prej të cilëve janë studentë të huaj. Diplomat e Universitetit Kombëtar të Farmacisë njihen globalisht.

Aktualisht, mbi 16,000 studentë ndjekin Universitet, me rreth 100 prej tyre studentë ndërkombëtarë.

Që nga viti 1965, Universiteti ka arsimuar mbi 4000 ekspertë në fushën e farmacisë në 73 vende të botës. Qytetarët e vendeve të tjera mund të studiojnë në NUPh në rusisht, ukrainas ose anglisht.

Studimi i gjuhës ruse dhe ukrainase zgjat gjashtë vjet (viti i parë i studimit në fakultetin përgatitor). Kohëzgjatja e studimit në anglisht është 1 vjet.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti Bukovinian i Mjekësisë Shtetërore

Universiteti Shtetëror Mjekësor Bukovinian (BSMU) është një nga institucionet më të mëdha të arsimit të lartë në Chernivtsi.

Është një institucion arsimor shumë-strukturor plotësisht qeveritar me nivelin më të lartë të akreditimit që ofron programe arsimore në nivele të ndryshme dhe është një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

BSMU është shtuar në regjistrin e përgjithshëm të OBSH-së, Magna Charta Universitatum (Bologna, Itali), Shoqatën e Universiteteve Evropiane (EUA) dhe Shoqatën e Universiteteve Evropiane (AEU). Universiteti ka trajnuar mbi 30 000 specialistë në mjekësinë e përgjithshme, stomatologji, farmaci, infermieri, pediatri, psikologji mjekësore dhe farmaci klinike.

Faqja e internetit të shkollës

Universiteti Kombëtar i Mjekësisë në Donetsk

Universiteti Kombëtar i Mjekësisë në Donetsk është një nga universitetet më të mëdha mjekësore të Ukrainës dhe ish-Bashkimit Sovjetik. Ajo u themelua në vitin 1930.

Universiteti konsiderohet si një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë. Për shkak të Luftës së Donbasit, ajo u zhvendos nga Donetsk në Kropyvnytskyi dhe Mariupol në 2014. Motoja e shkollës është "Ne jetojmë për jetën e të tjerëve".

Në vitin 2011, Universiteti Kombëtar i Mjekësisë në Donetsk u emërua universiteti më i mirë mjekësor i Ukrainës dhe që atëherë, ai ka mbetur vazhdimisht një nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Arsimit të Ukrainës, DNMU është renditur vazhdimisht i pari në mesin e universiteteve mjekësore të Ukrainës nga viti 2001 deri në 2016.

Në renditjen më të fundit të universiteteve kombëtare (Top 10 në Ukrainë, vitet 2019 dhe 2021), DNMU u rendit si universiteti më i mirë mjekësor në Ukrainë, si dhe universiteti i katërt më i mirë në Ukrainë në përgjithësi.

Kur u morën parasysh metrikat e tjera, DNMU mbajti pozicionin e saj si universiteti më i mirë mjekësor i Ukrainës në 2014.

Për studentët e huaj, DNMU është një opsion tërheqës studimi midis universiteteve mjekësore të Ukrainës për shkak të cilësisë së lartë të arsimit dhe tarifave relativisht të ulëta të shkollimit.

Universiteti Mjekësor Kombëtar i Donetsk është i listuar në drejtoritë mjekësore të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) dhe I-Med Schools.

Përafërsisht 15,200 studentë nga Ukraina dhe vende të tjera studiojnë në tetë fakultetet e Universitetit Kombëtar të Mjekësisë në Donetsk.

Faqja e internetit të shkollës

Kërkesat për pranim për të studiuar Mjekësi në Ukrainë

Përgatitja e kërkesave për të studiuar në Ukrainë është një mënyrë e thjeshtë për të shpejtuar procesin e pengesave të përfshira në përgatitjet për shkollimin jashtë vendit.

Më poshtë janë gjërat që duhet të përgatitni përpara se të mendoni për arsimin në Ukrainë, veçanërisht për ndonjë nga shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë. Megjithëse, kjo fokusohet veçanërisht në shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë.

 • Të paktën 17 vjeç
 • Një pasaportë ndërkombëtare e vlefshme
 • Aftësia për të përmbushur detyrimet financiare
 • Pranim/ftesë në universitet nga një universitet ukrainas
 • Tarifa e shkollimit: Tarifat e shkollimit zakonisht variojnë nga 2,280 dollarë në 4,500 dollarë. Tarifat zakonisht paguhen pas mbërritjes.
 • Studimet universitare: Pesë (5) kredite për lëndët shkencore, njëra prej të cilave duhet të jetë Biologji dhe njëra duhet të jetë Kimi.
 • Arsimi pasuniversitar: Diplomë Doktor i Mjekësisë. Të mëposhtmet janë gjithashtu të njohura - USMLE, PLAB, WHO, BE, MCI, PMDC, AU dhe të gjitha Këshillat Mjekësore Afrikane janë të njohura

Si të aplikoni në shkollat ​​​​mjekësore në Ukrainë

Shkollimi në shkollat ​​më të mira mjekësore në Ukrainë mund të kërkojë shumë, por procesi mund të jetë shumë më i lehtë nëse i shpjegohet siç duhet kandidatit.

Procedurat e aplikimit ndryshojnë në varësi të shkollës mjekësore në Ukrainë që zgjidhni, më poshtë janë procedurat e përgjithshme që duhen ndjekur kur aplikoni për të studiuar mjekësi në Ukrainë:

 • Plotësimi i kritereve të hyrjes në shkollë si dhe kërkesave të përgjithshme të pranimit
 • Llogaritni koston e shkollimit përpara se të filloni ndonjë proces aplikimi.
 • Nëse është e mundur, aplikoni për bursa në programin e shkollës për studentë ndërkombëtarë (disa bursa jepen pas pranimit);
 • Aplikoni për një vizë studentore të Ukrainës;
 • Përgatituni dhe përgatituni plotësisht për të gjitha dokumentet tuaja akademike dhe të udhëtimit.
 • Zgjidhni shkollën tuaj të preferuar mjekësore dhe paraqisni aplikimin tuaj tek ata (Ju mund të diskutoni marrëveshjen tuaj të studimit me shkollën).

Shkollat ​​​​më të mira mjekësore në Ukrainë – FAQ

A ka shkolla mjekësore në Ukrainë për studentët ndërkombëtarë?

Patjetër! Ka shumë shkolla mjekësore në Ukrainë për studentët ndërkombëtarë. Dhe shumica e këtyre shkollave që ofrojnë pranime për studentë ndërkombëtarë madje renditen në listën e shkollave më të mira mjekësore në Ukrainë. Pra, jini të sigurt se arsimi që do të merrni do të jetë cilësor.

 • Universiteti Kombëtar i Farmacisë (NUPh)
 • Akademia Stomatologjike Mjekësore e Ukrainës
 • Universiteti Kombëtar i Kharkiv
 • Odessa National Medical University
 • Kyiv National Medical University
 • Universiteti Shtetëror Ternopil i Kharkiv
 • Universiteti Mjekësor Odessa
 • Universiteti Kombëtar Mjekësor i Kharkiv (KNMU)
 • Akademia Mjekësore e Shtetit Dnipropetrovsk
 • Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Vinnytsia
 • Universiteti Shtetëror i Mjekësisë në Zaporizhia
 • Ivano-Frankivsk Universiteti Kombëtar i Mjekësisë
 • Universiteti Bukovinian i Mjekësisë Shtetërore (BSMU)
 • Universiteti Kombëtar i Mjekësisë Bogomolets
 • Lviv Universiteti Kombëtar i Mjekësisë

A ka shkolla mjekësore në Ukrainë që japin mësim në anglisht?

Për fat të mirë, ka shumë shkolla mjekësore në Ukrainë që ose japin mësim vetëm në anglisht ose ofrojnë një kurs anglisht.

Mësimdhënia kryesisht në anglisht po bëhet më e zakonshme në mbarë botën dhe shumë shkolla po përfshijnë metodat e përdorura nga shkollat ​​​​mjekësore në Shtetet e Bashkuara në kurrikulën e tyre.

Sa vjet duhen për të studiuar mjekësi në Ukrainë?

Shkollat ​​​​mjekësore në Ukrainë zgjasin gjashtë vjet. Kjo diplomë është e njëjtë me një MBBS (Bachelor i Mjekësisë, Bachelor i Kirurgjisë).

Ai aderon në sistemet e Rajonit Evropian të Arsimit të Lartë dhe Komisionit Evropian. Megjithatë, jo të gjitha vendet e Zonës Ekonomike Evropiane e pranojnë atë.

A është Ukraina një vend i mirë për të studiuar Mjekësi?

Ka një bollëk shkollash të shkëlqyera mjekësore në mbarë botën, dhe Ukraina është një nga dhjetë destinacionet më të njohura për studentët ndërkombëtarë! Shkollat ​​​​mjekësore në Ukrainë janë shumë të vlerësuara dhe të njohura në komunitetet arsimore dhe akademike.

Vlen të përmendet se Ukraina ka shkollime dukshëm më të ulëta se shumë vende të tjera në Evropë dhe në mbarë botën.

Pra, nëse jeni një adhurues i historisë, një adhurues i natyrës ose një sipërmarrës i ri, studimi në Ukrainë mund të jetë pikërisht ajo që po kërkoni.

Sa kushton studimi i mjekësisë në Ukrainë?

Shkollimi në shkollat ​​mjekësore në Ukrainë është mjaft i arsyeshëm. Shumë universitete ofrojnë kurse MBBS që janë të përballueshme për studentët individualë. Tarifat e shkollimit për MBBS në universitetet ukrainase variojnë nga 3500 në 5000 USD$ në gjuhën angleze të mesme dhe 2500 deri në 3500 USD$ në mesataren ukrainase.

A është shkolla e mjekësisë në Ukrainë falas?

Përveç të qenit të përballueshëm, ju mund të merrni diplomën tuaj universitare të shkollës mjekësore në Ukrainë falas përmes bursave.

Për shembull, bursat janë të disponueshme për gati 80% të studentëve në Universitetin Teknik Kombëtar të Ukrainës, Instituti Politeknik Igor Sikorsky Kyiv.

A është e vlefshme diploma mjekësore në Ukrainë në Kanada?

Çdo vend thotë çfarë të dojë, dhe mjekësia është një çështje e ndjeshme dhe gjithashtu një profesion i rregulluar.

Nëse dëshironi të punoni si mjek në Kanada, së pari duhet të kaloni provimet kanadeze të licencimit mjekësor përpara se të mund të praktikoni mjekësinë atje.

Vetëm se i keni kaluar provimet nuk do të thotë se do të mund të punoni atje. Përveç kësaj, ju duhet të kaloni provimet provinciale të licencimit.

Rekomandime

Këtu janë gjithashtu artikuj të dobishëm që mund t'ju duhen. Mos hezitoni të klikoni në lidhjet për t'i kontrolluar ato.

Shih artikujt e mi të tjerë

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.