Kërkesat e Universitetit të Torontos | Tarifat, Bursat, Programet, Renditjet

Këtu keni gjithçka që duhet të dini për Universitetin e Torontos, kërkesat e pranimit, tarifat e shkollimit dhe aplikimit, programet e bursave në dispozicion, programet akademike, renditjet dhe shumë më tepër.

Universiteti i Torontos, Kanada

Universiteti i Torontos i njohur gjithashtu si U of T ose UToronto është një universitet kërkimor publik i themeluar më 15th Mars 1827 dhe ndodhet në Queen's Park, Toronto, Ontario, Kanada. Universiteti pranon studentë nga çdo pjesë e botës në programe dhe fusha të ndryshme studimi.

Universiteti i Torontos ka tre kampuse, kampusin e St. George, kampusin Scarborough dhe kampusin Mississauga.

Edhe ju mund të jeni një nga aspirantët që synoni të studioni në Universitetin e Torontos, por nuk dini për kërkesat e nevojshme për të aplikuar për pranim. Nëpërmjet këtij artikulli, ju do të mësoni për këto kërkesa dhe gjithashtu programet e disponueshme të bursave për të cilat mund të aplikoni për të ndihmuar në financimin e studimeve tuaja.

Universiteti i Torontos është i njohur në Kanada dhe përtej kufijve të tij, ai është një institucion i njohur ndërkombëtarisht që ka nxjerrë studentë të shquar dhe profesorë fitues të çmimit Nobel, të cilët kanë kontribuar në zhvillimin e shkollës, Kanadasë dhe botës në tërësi.

Një nga kontributet kryesore të institucionit është krijimi i insulinës dhe kërkimit të qelizave staminale. Gjithashtu në universitet u zhvillua mikroskopi i parë praktik elektronik si dhe zhvillimi i teknologjive të tjera kryesore si mësimi i thellë, teknologjia me shumë prekje, etj.

Përveç dhënies së kontributit të madh në fushën shkencore dhe njohjes për kërkime të tjera të ndryshme shkencore, Universiteti i Torontos njihet edhe për lëvizjet dhe kurrikulat e tij me ndikim në kritikën letrare dhe teorinë e komunikimit.

Universiteti shkëlqen në programet e Arteve, Shkencave dhe Menaxhimit dhe certifikata njihet ndërkombëtarisht nga punëdhënësit e organizatave në të gjithë botën, kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për marrjen e një certifikate që nuk do të vlerësohet në pjesë të tjera të botës.

Kanadaja, ku ndodhet Universiteti i Torontos, renditet ndër destinacionet më të mira të studimit në botë dhe një mjedis i përshtatshëm mësimi për studentët vendas dhe ndërkombëtarë.

Shkalla e krimit është ndër më të ultat në botë, duke e bërë atë një strehë të sigurt studimi për studentët dhe praktikat e ndryshme kulturore të zonës gjithashtu do të rrisin njohuritë tuaja.

Tani që keni njohur pak për lavdinë e universitetit dhe mënyrën sesi vetë Kanadaja mbështet mësimin e lartë, atëherë pa zhurmë të mëtejshme, është koha që të zhytem në temën kryesore të këtij artikulli.

Kërkesat e Universitetit të Torontos | Tarifat, Bursat, Programet, Renditjet

Renditja e Universitetit të Torontos

Universiteti i Torontos është njohur nga platformat kryesore të renditjes së arsimit në të gjithë botën për arsimin e tij të klasit botëror, përsosmërinë në mësimdhënie dhe ofrimin e programeve të ndryshme të diplomave në nivele të shumta studimi.

Sipas QS World University Rankings, një platformë e madhe e renditjes për institucionet e larta, Universiteti i Torontos është renditur në mesin e 10 universiteteve më të mira në Kanada duke renditur në listën Nr. 1 dhe për gradën globale, universiteti është ulur në 29th pozicioni i universiteteve më të mira në botë.

Një platformë tjetër e renditjes njihet si Arsimi i Lartë i Kohës (THE), e cila është një tjetër platformë e njohur globalisht e renditjes për institucionet e larta. THE e renditi Universitetin e Torontos në vendin e 18-tëth pozicioni i renditjes botërore të universiteteve, 28th në renditjen e ndikimit, dhe 19th në renditjen e reputacionit botëror.

Lajmet e SH.B.A. Universitetet Globale më të mira e rendit Universitetin e Torontos në vendin e 18-tëth e universiteteve më të mira në botë ndërsa Renditja e NTU e vendos institucionin në listën nr. 4 të universiteteve më të mira në botë.

Shkalla e Pranimit e Universitetit të Torontos

Universiteti i Torontos ka një normë pranimi prej 43% i përbërë nga studentë ndërkombëtarë dhe vendas të regjistruar në programe të ndryshme të gradave universitare dhe pasuniversitare.

Në pranimin e fundit, një sasi totale prej 93,081 studentësh u pranuan në universitet për programet e tyre të ndryshme të diplomës me rreth 73,000 studentë universitarë, 21,000 studentë të diplomuar dhe gati 23,000 studentë ndërkombëtarë që vijnë nga 160 vende dhe rajone.

Tarifat e shkollimit në Universitetin e Torontos

Tarifat e shkollimit për Universitetin e Torontos ndryshojnë sipas programit tuaj të studimit, nivelit të studimit dhe llojit të studentit, qofshin studentë ndërkombëtarë apo vendas, por unë do t'i jap përsëri tarifat e shkollimit në lidhje me këta faktorë.

Tarifat e studimit universitar të Universitetit të Torontos

Studentë vendas

Tarifa e shkollimit për studentët e rinj të brendshëm universitarë që hyjnë në Universitetin e Torontos për herë të parë varion nga afërsisht $5,700 deri në $16,370 në varësi të programit.

Studentët Ndërkombëtarë

Kostoja e shkollimit për studentët ndërkombëtarë të hyrjes së parë në Universitetin e Torontos varion nga përafërsisht $ 39,560 në $ 62,250 në varësi të programit të studimit.

Tarifat e shkollimit pasuniversitar në Universitetin e Torontos

Studentë vendas

Tarifat e shkollimit për studentët vendas të diplomuar të Universitetit të Torontos variojnë nga afërsisht $ 5,752 në $ 46,270

Studentët Ndërkombëtarë

Kostoja e shkollimit për studentët ndërkombëtarë të diplomuar të Universitetit të Torontos varion nga afërsisht 26,210 dollarë deri në 67,160 dollarë

Mëso më shumë

Fakulteti i Universitetit të Torontos

Ekzistojnë 14 fakultete dhe shkolla profesionale, përveç Fakultetit të Arteve dhe Shkencës, Shkollës së Studimeve Pasuniversitare dhe Shkollës së Studimeve të Vazhdueshme. Më poshtë janë fakultetet e Universitetit të Torontos;

 • Fakulteti i Shkencës dhe Inxhinierisë së Zbatuar
 • John H. Daniels Fakulteti i Arkitekturës, Peizazhit dhe Dizajnit
 • Fakulteti i Arteve dhe Shkencës
 • Fakulteti i Stomatologjisë
 • Fakulteti i Informacionit
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Joseph L. Rotman School of Management
 • Fakulteti i Mjekësisë Temerty
 • Shkolla e Shëndetit Publik Dalla Lana
 • Fakulteti i Muzikës
 • Lawrence S. Bloomberg Fakulteti i Infermierisë
 • Instituti i Ontario për Studime në Edukim të Universitetit të Torontos
 • Leslie Dan Fakulteti i Farmacisë
 • Fakulteti i Kineziologjisë dhe Edukimit Fizik
 • Faktori-Inventash Fakulteti i Punës Sociale
 • UTM
 • UTSC

Këto janë fakultetet në Universitetin e Torontos dhe ato mbulojnë të gjitha fushat e studimit, por është akoma e nevojshme që studentët aspirues të kontaktojnë universitetin për t'u siguruar që ai ofron programin e tyre të preferuar të studimit.

Mëso më shumë

Bursat e Universitetit të Torontos

Universiteti i Torontos ka një total prej 4,500 bursash pranimi të cilat jepen çdo vit në nivele të ndryshme të studimit me vlerë gati 20 milion dollarë dhe gati 5,000 çmime gjatë kursit jepen gjithashtu çdo vit.

Këto bursa janë të hapura për aplikim për studentët ndërkombëtarë dhe vendas. Të dy studentët e diplomuar dhe ata universitarë mund të aplikojnë për ta për sa kohë që ata kalojnë kriteret e pranueshmërisë dhe sigurojnë kërkesat e nevojshme të nevojshme për të aplikuar për bursë.

Disa nga Bursat e Universitetit të Torontos janë;

 • Bursa Kombëtare
 • Bursa e hyrjes e garantuar e U of T Mississauga
 • Bursat e hyrjes në U of T Scarborough
 • Programi i Bursave të Universitetit të Torontos
 • Dijetarët e Ekselencës së Presidentit
 • Programi Ndërkombëtar i Bursave Lester B. Pearson dhe shumë më tepër.

Kërkesat themelore për Programet e Bursave të Universitetit të Torontos

Kjo është një kërkesë e përgjithshme që studentët duhet të kenë për çdo program bursash në Universitetin e Torontos, megjithëse disa prej programeve të bursave mund të kërkojnë më shumë.

 1. Aplikanti duhet të jetë i regjistruar tashmë në një program në Universitetin e Torontos, ose gati për t'u regjistruar në universitet.
 2. Kandidatët duhet të jenë të sigurt që të kenë arritje të shkëlqyera akademike dhe të përfshihen në aktivitete jashtëshkollore në arsimin e tyre të mëparshëm, pasi shumica e programeve të bursave zakonisht shpërblejnë studentët bazuar në këto.
 3. Disa programe bursash janë të destinuara vetëm për studentë ndërkombëtarë ndërsa disa janë të destinuara vetëm për studentë vendas, sigurohuni që të verifikoni këtë informacion përpara se të filloni aplikimin tuaj për ndonjë bursë.
 4. Aplikantët duhet të lexojnë dhe kuptojnë kriteret e pranueshmërisë dhe kërkesat e çdo programi bursash për të cilin dëshirojnë të aplikojnë.
 5. Zotëroni dokumentet e nevojshme të kërkuara nga komiteti i bursave për një aplikim të suksesshëm të bursave
 6. Gjithmonë aplikoni për çdo bursë herët dhe paraqisni aplikacionin(et) tuaj përpara afatit.
  Mëso më shumë

Kërkesat e Pranimit të Universitetit të Torontos

Këto janë kërkesat që i duhen një studenti aspirator U të T për të marrë pranimin.

Kërkesa GPA

Kërkesa minimale e GPA për një aplikant universitar të Universitetit të Torontos është 3.6 ndërsa për studentët e diplomuar kërkesa minimale e GPA është 3.0.

Të dhënat e mësipërme janë të zbatueshme për studentët ndërkombëtarë dhe vendas për të gjitha disiplinat.

Testet e standardizuara

Aspirantët, ndërkombëtarë dhe kombëtarë, gjuha e tyre e parë nuk është gjuha angleze do të marrin Testin e Anglishtes si gjuhë të huaj (TOEFL) ose Sistemi Ndërkombëtar i Testimit të Gjuhës Angleze (IELTS) janë teste të standardizuara që vlerësojnë aftësitë e të shkruarit dhe të folurit në anglisht të një aspirant

GMAT dhe GRE janë gjithashtu teste të standardizuara të marra nga aspirantë të diplomuar që kërkojnë të fillojnë një studim pasuniversitar në Universitetin e Torontos. Aspirantët e diplomuar mund të zgjedhin të marrin provimin GMAT ose GRE, është një kërkesë e pranimit që nuk mund të hiqet, pavarësisht nga formimi akademik.

Rezultati minimal i kërkuar për GMAT nga Universiteti i Torontos është 550 ndërsa GRE është 1160.

TOEFL / IELTS do të merren nga studentë ndërkombëtarë të universitetit dhe pasuniversitar (në disa raste) gjuha e parë e të cilave nuk është anglishtja ose janë nga vende që nuk flasin anglisht.

Rezultati minimal i kërkuar për testin e bazuar në kompjuter TOEFL është 100 + 22 në shkrim ndërsa testi = paper bazuar në 89-99 + 22 në shkrim. Rezultati minimal i kërkuar për IELTS është 6.5.

Sidoqoftë, GMAT / GRE do të merret vetëm nga studentë të diplomuar aspirues, vendas dhe ndërkombëtarë, të cilët dëshirojnë të regjistrohen në një program të diplomës pasuniversitare në Universitetin e Ontario.

Leja e Studimit (për studentët ndërkombëtarë)

Për të studiuar në Kanada si një student ndërkombëtar, aplikantët do të duhet të aplikojnë dhe të marrin lejen e tyre të studimit për t'i lejuar ata të qëndrojnë dhe të studiojnë në Universitetin e Torontos.

Transkriptet Akademike

Ju duhet të siguroni transkriptet tuaja akademike për t'u pranuar në U e T. Kjo kërkohet kryesisht nga studentët e diplomuar.

Mëso më shumë

Tarifat e Aplikimit të Universitetit të Torontos

Për studentët e diplomuar, tarifa e aplikimit është CDN 120 dollarë CDN 180 dollarë, tarifa është e pakthyeshme dhe jo e transferueshme gjithashtu një tarifë shtesë e aplikimit mund të vlerësohet në varësi të programit për të cilin po aplikoni.

Si të aplikoni për pranim në Universitetin e Torontos

 • Lexoni me kujdes dhe vëzhgoni kërkesat e pranueshmërisë të vendosura për programin tuaj dhe vendin e origjinës.
 • Plotësoni aplikimin për pranim dhe dorëzoni dokumentet e kërkuara.
 • Paguaj tarifën e kërkuar të aplikimit
 • Pasi të keni marrë letrën tuaj të pranimit nga Universiteti i Torontos, aplikoni për një leje studimi dhe a vizë studentore.

Mëso më shumë

Disa Alumni të Shquar të Universitetit të Madh të Torontos

 • Alexander Graham Bell
 • Frederik Banting
 • Lester B. Pearson
 • Stephen Harper
 • Vincent Massey
 • Paul Martin
 • Yves Pratte
 • Rosalie Abella
 • Harry Nixon
 • William James Dunlop
 • Cecil J. Nesbitt
 • Leo Moser
 • Margaret Atwood
 • Xhon Tori
 • Naomi Klein
 • Stana Katic
 • John Kenneth Galbraith dhe shumë më tepër.

Përfundim

Universiteti i Torontos, siç e keni lexuar më lart, është një kështjellë e përshtatshme mësimi që do t'ju ndihmojë të zbuloni potencialin tuaj, ta rritni atë dhe ta zhvilloni atë deri në pjekuri. Në rastin e një programi të diplomuar, aftësitë tuaja ekzistuese do të përmirësohen dhe formohen në një karrierë të suksesshme.

Gjithashtu, njohja e certifikatës tuaj të diplomës do të jetë e njohur ndërkombëtarisht, gjë që automatikisht ju ka dhënë avantazh ndaj konkurrentëve të fuqisë punëtore me të njëjtin profil karriere.

Rekomandime

komentet 10

 1. Përshëndetje, kam nevojë për disa informacione në lidhje me bursën për studentë ndërkombëtarë për hyrje në 2022…
  a ka skaduar tashmë? apo mund të aplikoj ende për bursë? dhe ku mund të kem informacion të detajuar për këtë?

 2. Dua të di, tensioni ukrainas rus po ndodh se çfarë do të ndodhë me aplikimin tim dhe së dyti dua të aplikoj për ofertën e bursave a mund të kem detaje për të ju lutem

 3. Cila është norma juaj e pranimit për studentët ndërkombëtarë të shkollës shtëpiake?

 4. Pingback: 27 Universitetet kryesore në Kanada me Bursa
 5. Unë jam i interesuar në ofertën e bursave. Ju lutem mund të kem më shumë detaje

Komentet janë të mbyllura.