15 Bursat kryesore të Padeklaruara në Kanada

Kjo mund të jetë një surprizë e madhe për ju, por ka në të vërtetë bursa të pakërkuara në Kanada, domethënë këto bursa sigurohen por studentët nuk i pretendojnë ato. Kjo është kryesisht për shkak se ata nuk dinë për ekzistencën e tyre, kështu që nuk bëhet asnjë kërkesë për t'i fituar ata duke i bërë ata të mos kërkojnë.

Në këtë artikull, ju do të mësoni në lidhje me këto bursa të pakërkuara në Kanada dhe procesin e aplikimit të kërkuar për t'i kërkuar ato. Lexo mire!

Kur njeh destinacionin më të lartë të arsimit në botë, Kanadaja zakonisht shfaqet në tre radhët e para. Institucionet e saj të larta janë të njohura globalisht për arsimin e tyre të klasit botëror dhe certifikatat e diplomave të cilat çdo BNJ i mban prestigjioze.

Disa nga universitetet dhe programet në Kanada janë ndër më të mirat në botë, duke ofruar një gamë të gjerë programesh në nivelet e studimit bachelor, master, doktoraturë. Kjo është një nga arsyet pse studentët e huaj dynden atje çdo vit për të porositur në ofertën e saj cilësore të arsimit.

Vendi, Kanada, është i njohur gjithashtu për hedhjen e gjerë të dyerve të tij për studentë nga të gjitha sferat e jetës duke e bërë atë të ketë numrin më të lartë të studentëve ndërkombëtarë në botë. Përveç sigurimit të arsimit cilësor për të gjithë studentët, ka edhe masa të vendosura për të ndihmuar studentët të përballojnë arsimin.

Studimet ndërkombëtare janë shumë të shtrenjta dhe pengesa më e madhe se pse shumë njerëz nuk mund të studiojnë jashtë. Kanada gjithashtu nuk është një përjashtim, por ekziston një gamë e gjatë e mundësive të ndihmës financiare dhe programeve të dizajnuara për të ndihmuar studentët në ndjekjen e qëllimeve të tyre.

Ky vend nuk siguron vetëm bursa vetëm për qytetarët e tij por edhe për këta studentë ndërkombëtarë të cilët kanë ardhur për të kërkuar arsim cilësor dhe për të përmirësuar jetën e tyre. Çdo vit, miliona dollarë lihen mënjanë për qëllime të bursave.

Këto donacione vijnë zakonisht nga shumë kanale të tilla si organizata bamirësie, universitete / kolegje, qeveria, alumni dhe njerëz të tjerë të pasur. Kështu, bursat zhvillohen për të mbështetur studentët vendas dhe ndërkombëtarë të Kanadasë.

Ka bursa, bursa, grante, shpërblime, të financuara plotësisht dhe pjesërisht, të gjitha të krijuara për të ndihmuar dhe inkurajuar studentët të arrijnë ëndrrën e tyre për një arsim cilësor. Këto mundësi ndihme financiare janë emëruar dhe mirëorganizuar, secila ka proceset e veta të ndryshme të aplikimit, vlerën, kërkesat dhe kriteret e pranueshmërisë dhe afatin e fundit.

Newsshtë një lajm i zakonshëm që Kanada ofron shumë bursa në vit, por ajo që mund të mos dini është se shumë prej këtyre bursave në të vërtetë nuk kërkohen. Në fakt, miliona dollarë në bursa shkojnë të pakërkuara çdo vit vetëm në Kanada.

Padyshim që shtron pyetjen - pse ato nuk kërkohen? - mirë, mund të ketë disa faktorë në lidhje me atë të tillë si:

 • Ata nuk janë të njohur, domethënë, studentët nuk i dinë ato
 • Vlera e tyre është e vogël dhe shumë studentë preferojnë të aplikojnë për bursa me vlerë të madhe në mënyrë që të mund të bëjnë para një herë e më shumë.
 • Nuk ka mjaft studentë që aplikojnë për ta
 • Procesi i tyre i aplikimit mund të jetë një detyrë shqetësuese ose kriteret e tyre të pranimit shumë të larta për studentët për t'u takuar, duke i lënë ata më lehtë.

Këto mund të jenë arsyet pse ka bursa të pakërkuara në Kanada, çfarëdo arsye shtesë atje mbase është me fat që jeni gati të mësoni për këto bursa të pakërkuara në Kanada.

Ju gjithashtu mund të aplikoni për këto bursa të pakërkuara, mos e merrni atë të përdredhur, e pakërkuar nuk do të thotë që nuk mund t'i fitoni ato ose nuk duhet të aplikoni për to. Do të thotë bursa që ofrohen, por asnjë student nuk aplikon për to për shkak të disa arsyeve që janë renditur më sipër.

Shtë e rëndësishme që të mësoni për këto bursa të pakërkuara në Kanada, ne i kemi përpiluar ato në këtë post së bashku me procesin e tyre të aplikimit, kualifikimin dhe çdo detaj tjetër që mund t'ju ndihmojë në aplikimin me sukses për t'i fituar ato.

[Lwptoc]

Bursat e pakërkuara në Kanada

Këtu, ne kemi përpiluar një listë të 15 bursave kryesore të pakërkuara në Kanada së bashku me detajet e tyre të nevojshme mos jini një snob bursash, vazhdoni të kërkoni këto bursa të pakërkuara më poshtë:

 • Bursaret e korbit
 • Bursa e Presidentit të Kaluar të Bordit Rajonal të Pasurive të Patundshme në Toronto (TREBB)
 • Kontrolloni konkursin tuaj (Re) fleksibël të bursave
 • Panairi i Kolegjit dhe Universitetit Kanadez - Shorti i Çmimit 3,500 dollarë
 • Bursat e industrisë elektrike
 • Bursa e Inovacionit TELUS
 • Bursat e Grupit De Beers për Gratë Kanadeze
 • Bursa e mësimeve të jetës Manulife
 • Bursa e Kërkimit e Fondacionit Ages dhe Bursaret
 • Çmimi i Studiuesve Beaverbrook
 • Bursa Marcella Linehan
 • Programi i Bursave të Teatrit Jean Murray-Moray Sinclair
 • Bursa e Transportit e MTA Edward M Evanochko
 • Bursa Laura Ulluriaq Gauthier
 • Programi i Studiuesve Laurier

 Bursaret e korbit

Raven Bursaries është një nga bursat e pakërkuara në Kanada, edhe pse një bursë akoma drejtohet në kompensimin e faturave tuaja të universitetit. Çmimi vlerësohet në 2,000 dollarë dhe sigurohet nga Universiteti i Veriut të Kolumbisë Britanike dhe vetëm i qëndrueshëm atje.

Shtë një çmim i pa rinovueshëm në dispozicion të studentëve që vijnë në universitet për herë të parë të cilët kanë demonstruar performancë të shkëlqyeshme akademike dhe nevojë financiare. Kërkesat e përshtatshmërisë janë:

 • Aplikanti duhet të jetë i regjistruar rishtazi në universitet për një certifikatë, diplomë ose program bachelor në çdo fushë të studimit.
 • E hapur për studentë ndërkombëtarë dhe vendas
 • Duhet të vijë për të studiuar në Universitetin e Veriut të Kolumbisë Britanike

Aplikimi për këtë çmim bursash bëhet në internet, shih afati këtu

Bursa e Presidentit të Kaluar të Bordit Rajonal të Pasurive të Patundshme në Toronto (TREBB)

TREBB nisi një program bursash në 2007 dhe vazhdon ende deri më sot, por shumë pak njerëz dinë për këtë duke e bërë atë një nga bursat e pakërkuara në Kanada. Çdo vit, TREBB jep 15,000 dollarë për katër studentë të klasës 12 të diplomuar që ndjekin arsimin pasuniversitar.

Bordi gjithashtu ofron dy bursa $ 5,000 të vendit të parë dhe dy $ 2,500 bursa të vendit të dytë. Fitimi i kësaj burse është në të vërtetë i thjeshtë, por 1,500 ese me fjalë minimale mund të jenë një detyrë shqetësuese dhe mund të jetë një arsye që ajo të lihet pa kërkuar.

Përveç esesë - e cila zakonisht është për çdo temë të zgjedhur nga bordi - një kriter tjetër është që studentët duhet të tregojnë performancë të jashtëzakonshme akademike, aftësi drejtuese dhe pjesëmarrje të komunitetit. Aplikimi është i hapur për banorët e përhershëm dhe qytetarët e Kanadasë.

Nëse keni atë që duhet për të fituar këtë bursë, atëherë vazhdoni aplikoni dhe shikoni këtu afatin e fundit.

Kontrolloni konkursin tuaj (Re) fleksibël të bursave

Kjo është një nga bursat e pakërkuara në Kanada dhe sigurohet nga Këshilli i Përgjegjshëm i Lojërave të Fatit (RGC). Duhet të luani një lojë video për të fituar këtë bursë, ajo ka vetëm tre nivele që janë krijuar për të provuar reflekset tuaja - është ndoshta e vështirë për këtë arsye është një bursë e pakërkuar.

Janë të disponueshme tre bursa - 1,500 dollarë, 1,000 dollarë dhe 500 dollarë - duhet të jeni 18 vjeç e lart dhe të regjistroheni në një kolegj ose universitet kanadez për t’u kualifikuar. Shtë e hapur për studentët ndërkombëtarë dhe vendas në të gjitha programet dhe nivelet e studimit, nga diplomat e shkollës së mesme deri te doktoratura.

Të luash një lojë refleks për të fituar një bursë është mjaft emocionuese filloi ketu.

Panairi i Kolegjit dhe Universitetit Kanadez - Shorti i Çmimit 3,500 dollarë

Kolegji Kanadez dhe Panairi i Universitetit po ju ofrojnë shkollim falas për një semestër!

Kjo është një nga bursat e pakërkuara në Kanada dhe ju mund ta kërkoni atë tani në katër hapa të thjeshtë.

 1. Regjistrohuni në panairin e kolegjit dhe universitetit Kanadez dhe merrni pjesë
 2. Kërkoni për informacion nga të paktën një nga ekspozuesit në panair.
 3. Shikoni kabinat dhe merrni disa webinare dhe së fundmi,
 4. Bëni pyetje në lidhje me programet që ju interesojnë.

Duke plotësuar të gjitha sa më sipër ju do të kualifikoheni për të fituar $ 3,500 të cilat mund t'i aplikoni për shkollimin tuaj të arsimit pas mesëm.

Bursa është e hapur për studentët ndërkombëtarë dhe vendas në çdo program me kohë të plotë ose me kohë të pjesshme në të gjitha nivelet dhe fushat e studimit. Regjistrohu tani!

Bursat e industrisë elektrike

Kjo vlerë e bursave është mbi 130,000 dollarë, e siguruar nga Elektro-Federata Kanada (EFC) dhe Anëtarët e saj, dhe mbetet një nga bursat e pakërkuara në Kanada. 130,000 dollarë mbulojnë deri në 52 bursa të ndryshme dhe ju mund të aplikoni për një maksimum prej tre.

Ky është shansi juaj ta pretendoni!

Aplikantët duhet të jenë një qytetar kanadez ose banor i përhershëm i cili ka përfunduar vitin e tyre të parë në një institucion të akredituar pas sekondar dhe kanë mbajtur një minimum prej 75% mesatare. Secila nga 52 bursat ka kritere specifike, rishikojini këtu.

Bursa e Inovacionit TELUS

Kjo është një tjetër nga bursat e pakërkuara në Kanada të ofruara nga Universiteti i Veriut të Kolumbisë Britanike por i dhuruar nga TELUS për të formuar dhe ndikuar në aksesin e të mësuarit për banorët e Veriut të Kolumbisë Britanike.

Vlera është 3,000 dollarë e hapur për studentët me kohë të plotë që demonstrojnë përsosmëri të fortë akademike dhe janë banorë të Veriut të Kolumbisë Britanike. Ju gjithashtu duhet të jeni duke ndjekur një diplomë bachelor në çdo fushë të studimit.

Kjo procedurë e bursave nuk duket si një detyrë shqetësuese. Të intereson ta pretendosh? Kliko këtu.

Bursat e Grupit De Beers për Gratë Kanadeze

Befasuar ka bursa të pakërkuara në Kanada për gratë?

Kjo është një bursë e dhuruar nga Gratë e Kombeve të Bashkuara (UN) Gratë (Iniciativa HeForShe) e krijuar për të promovuar përfshirjen e grave, veçanërisht nga komunitetet autoktone, në arsimin e lartë. Ka katër ose më shumë çmime në dispozicion secili me vlerë prej 2,400 $.

Për të kërkuar këtë bursë, aplikantët duhet të plotësojnë kërkesat e mëposhtme:

 • Duhet të jetë një student vendas, domethënë banor i përhershëm ose shtetas i Kanadasë
 • Vetëm femrat duhet të aplikojnë
 • Duhet të hyjnë në vitin e tyre të parë të një programi universitar në një institucion të akredituar post-sekondar në Kanada.
 • Duhet të hyni në një kurs STEM (Shkencë, Teknologji, Inxhinieri dhe Matematikë) ose STEM.

Pretendoni këtë bursë këtu

Bursa e mësimeve të jetës Manulife

Kjo është një bursë $ 10,000 e siguruar nga Manulife për të mbështetur studentët të cilët dëshirojnë të ndjekin arsimin pas mesëm, por kanë humbur prindërit ose kujdestarin e tyre dhe kanë mbetur me pak ose aspak sigurim të jetës. Studentët që janë në këtë rrethanë nuk mund, në asnjë mënyrë, të mbështesin veten për të arritur qëllimet e tyre të karrierës dhe këtu hyn Manulife.

Me këtë bursë, studenti më në fund do të jetë në gjendje të përfundojë arsimin e tij të lartë pak më lehtë. Për të aplikuar për këtë bursë, ju mund të pranoheni rishtas ose të jeni regjistruar tashmë në një institucion të lartë si kolegji, universiteti ose shkolla profesionale.

Ju gjithashtu duhet të jeni midis moshës 17 dhe 24 vjeç në kohën e aplikimit. Dorëzoni një ese me 500 fjalë ose një video 3-minutëshe se si humbja e prindit ose kujdestarit tuaj ka ndikuar ju financiarisht dhe emocionalisht.

Shikoni afatin dhe aplikimin këtu

Bursa e Kërkimit e Fondacionit Ages dhe Bursaret

Dhuruesi për këtë bursë është Fondacioni Ages Foundation dhe siguruar nga Rezerva e rrallë e Kërkimit Bamirës, ​​e krijuar për të ndihmuar studentët që duan të ndjekin arsimin e lartë.

15,000 dollarë do të shpërndahen çdo vit përmes këtij procesi të aplikimit dhe çmimet do të jepen në shumat e mëposhtme:

 • Një çmim prej 5,000 dollarësh
 • Një 5,000 dollarë BIPOC (e zezë, autoktone dhe njerëz të tjerë me ngjyra)
 • Pesë bursa $ 1,000 në varësi të numrit të përgjithshëm të aplikacioneve të papaguara të marra.

Për t'u kualifikuar, aplikantët duhet të regjistrohen si student i diplomuar në një institucion kanadez ose ndërkombëtar, duhet të kryejnë kërkime mbi një pronë të rrallë të Rezervës Kërkimore Bamirëse me një fokus ose komponent mjedisor.

Bursa dhe Bursaret e Kërkimit të Fondacionit Ages është një nga bursat e pakërkuara në Kanada dhe nëse doni ta pretendoni atë, aplikoni ketu

Çmimi i Studiuesve Beaverbrook

Çmimi i Studiuesve Beaverbrook është një nga bursat e pakërkuara në Kanada dhe është themeluar nga ish-Studiuesit e Beaverbrook dhe i qëndrueshëm vetëm në Universitetin e New Brunswick. Bursa u jepet tre studentëve që demonstrojnë performancë të shkëlqyeshme akademike, nevojë financiare dhe përfshirje të komunitetit.

Vlera e bursave është 50,000 dollarë për secilin student i cili mbulon katër vjet të studimit të tyre universitar. Përveç kualifikimit të mësipërm, aplikantët duhet të jenë banorë të New Brunswick dhe duhet të kenë mbaruar një shkollë të mesme në New Brunswick për të ndjekur ndonjë program bachelor në Universitetin e New Brunswick.

Aplikoni për bursë këtu

Bursa Marcella Linehan

Vë bast që ju nuk e dini se ka bursa për ata në fushën e Infermierisë, apo jo? Ky çmim është pjesë e kësaj liste sepse jo shumë njerëz e dinë që ekziston duke e bërë atë një nga bursat e pakërkuara në Kanada.

Bursa Marcella Linehan është një çmim që sigurohet çdo vit për një infermiere të regjistruar që përfundon një Master të Infermierisë ose një Doktoraturë të Programit të Infermierisë. vlera e bursës është 2,000 dollarë për ata të regjistruar në programin e plotë të infermierisë dhe 1,000 dollarë për studentët me gjysmë orari.

Për të qenë i kualifikuar për bursë, duhet të regjistroheni në një program të diplomuar infermierie në një universitet të akredituar Kanadez, duhet të keni arritur një mesatare minimale të përgjithshme prej 70% në programin e tyre të mëparshëm të infermierisë, dhe gjithashtu të tregoni një nivel interesi / industrie mbi mesataren në një fushë të veçantë të infermierisë.

Ju intereson kjo bursë? Pretendojeni këtu.

Programi i Bursave të Teatrit Jean Murray-Moray Sinclair

Kjo bursë është krijuar posaçërisht për studentët që janë regjistruar ose synojnë të ndjekin një karrierë në teatër. Kjo është e gjitha kërkesat që do t'ju duhet për të aplikuar dhe për të fituar këtë bursë.

Shikoni afatin dhe aplikimin këtu

Bursa e Transportit e MTA Edward M Evanochko

Çdo vit, MTA (Manitoba Trucking Association) ofron një bursë $ 10,000 e cila ofrohet në dy kategori: çmime akademike dhe çmime nxënës. Për të aplikuar për këtë bursë duhet të jeni në provincën Manitoba dhe të dëshironi të studioni në një institucion të akredituar pas sekondar në fushën e transportit.

Ky çmim është një nga bursat e pakërkuara në Kanada, nëse jeni të interesuar ta kërkoni atë filloni aplikimin tuaj tani.

Bursa Laura Ulluriaq Gauthier

Kjo është një bursë me vlerë 5,000 dollarë e siguruar nga Qulliq Energy Corporation (QEC) e destinuar për studentët e regjistruar në një institucion të akredituar pas sekondar. Ju gjithashtu duhet të jeni një banor i Nunavut për t'u kualifikuar për bursë, kjo vlen për të gjitha fushat e studimit.

Formulari i aplikimit është në dispozicion këtu.

Programi i Studiuesve Laurier

Kjo është një bursë e sapo krijuar e ofruar nga Universiteti Wilfrid Laurier, dhe jo shumë njerëz e dinë për këtë dhe ju jeni me fat që e keni gjetur. Vlera e bursave është 7,500 dollarë në vit për deri në katër vjet dhe një çmim për mësimin eksperimental prej 10,000 dollarësh, gjithsej 40,000 XNUMX dollarë.

Ai u akordohet shtatë studentëve të zgjedhur, secili student merr shpërblimin prej $ 40,000 por ju duhet të mbani përsosmërinë akademike për të vazhduar rinovimin e bursës. Fituesit zgjidhen bazuar në arritjet e tyre akademike dhe paraqesin një deklaratë personale, një listë të aktiviteteve dhe / ose arritjeve, dhe një letër referimi.

Shfrytëzoni mundësinë për të qenë pjesë e njerëzve të parë që dinë për këtë bursë dhe filloni të aplikoni menjëherë.

Pra, këto janë bursat e disponueshme të pakërkuara në Kanada shikoni afatin e tyre dhe formularin e aplikimit në secilën nga lidhjet e dhëna dhe filloni procedurat e nevojshme për të filluar aplikimin për bursën që keni zgjedhur.

Ju mund të aplikoni për aq shumë nga këto bursa që dëshironi të rrisni shanset tuaja për të marrë të paktën një ose dy prej tyre që do të luajnë një rol të madh në kompensimin e tarifave tuaja të shkollimit. Gjithashtu, lexoni me kujdes udhëzimet dhe mos i ngatërroni ato me njëra-tjetrën.

rekomandim

Shih artikujt e mi të tjerë

Thaddaeus është një krijues kryesor i përmbajtjes në SAN me mbi 5 vjet përvojë në fushën e krijimit të përmbajtjes profesionale. Ai ka shkruar disa artikuj të dobishëm për projektet Blockchain në të kaluarën dhe madje së fundmi, por që nga viti 2020, ai ka qenë më aktiv në krijimin e udhëzuesve për studentët që duan të studiojnë jashtë vendit.

Kur ai nuk është duke shkruar, ai ose është duke parë anime, duke bërë një vakt të shijshëm ose patjetër duke notuar.

komentet 4

 1. Unë jam nga Pakistani dhe dua të bëj arsim të lartë nga një vend tjetër, por nuk mund ta përballoj aq shumë nëse kjo mund të më ndihmojë mua dua të kem një bursë, kështu që ju lutem më ndihmoni ..

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.