Топ 10 универзитети кои прифаќаат IELTS резултат 6 во Канада и Австралија

Еве список на топ 10 универзитети кои прифаќаат ИЕЛТС резултат од бендот 6 во Канада и Австралија за меѓународни студенти со детали за некои важни работи што треба да ги знаете за нив.

[lwptoc]

За училиштата што ја прифаќаат оценката 6 на ИЕЛТС во Канада и Австралија

ИЕЛТС-резултатот е една од мерките што се разгледуваат за да се одлучи дали на меѓународен студент од земја што не зборува англиски јазик треба да добие прием или не во некои англиски земји како Австралија, Канада итн.

Да се ​​добие ИЕЛТС резултат од опсегот 7.5 и погоре е идеално за побрзо разгледување, но на многу меѓународни студенти им е тешко понекогаш да го постигнат овој резултат и ова го фрустрира нивниот прием.

Процесот на регистрација за ИЕЛТС испит, чекање на време за тест, полагање на ригорозен тест и чекање за да се добие резултатот понекогаш се смета за стрес и од некои луѓе и ова доведе до тоа луѓето да бараат начини да студираат во овие земји без да мора да поминете низ главоболката на ИЕЛТС.

За таа цел, ние темелно истражувавме и дојдовме до наоди за тоа како меѓународен студент може да студира во Канада без ИЕЛТС и го составивме ова во бесплатен напис овде, на нашата платформа. Можете да кликнете на задебелениот тест тука за да прочитате како можете студираат во Канада без ИЕЛТС.

Условот на ИЕЛТС е проширен и надвор од само образованието. Ако се преселите во Канада за да работите исто така, од вас се бара да го дадете ИЕЛТС сертификатот. Иако водичот погоре за тоа како да се избегне ИЕЛТС за студирање во Канада, исто така, опфаќа и работа во Канада.

Исто така, постои список на неколку други земји во кои можете да работите без да поминете низ стресот на ИЕЛТС, бидејќи тие не бараат такви. Еве список на земји во странство кои не бараат ИЕЛТС за трагачи по работа.

Водејќи го нашиот фокус назад кон Канада и Австралија, напишавме на неколку можности за студирање во овие земји и за меѓународни и за домашни студенти.

Имаме напишано на најевтините универзитети во Канада за странски и домашни студенти и исто така топ 10 најевтините универзитети во Австралија и за двете категории студенти. Иако повеќето од универзитетите кои прифаќаат ИЕЛТС ОЦЕН 6 од нашата листа не се меѓу најевтините, но нашиот фокус не е на тоа кој е и најевтин во секој случај, но кој може да прифати резултат на бендот ИЕЛТС од 6 и повеќе.

Всушност, имаме компилација од статии за тоа како да добиете австралиска студентка Виза. Всушност, генерално, ги имаме повеќето водичи што ви се потребни на вашето патување за студирање во странство и сè уште работиме деноноќно за да ви помогнеме бесплатно до нивото што можеме.

Врвни универзитети кои прифаќаат IELTS резултат 6 во Канада за програма за додипломски студии

Всушност има над 10 универзитети во Канада кои прифаќаат ИЕЛТС резултат од најмалку 6 бенд, но бидејќи нашата тема е специфична, ќе наведеме само десет од овие универзитети тука, но ако сакате да ја видите целата листа, можете да продолжите и да побарате за тоа преку полето за коментари подолу и сигурно ќе ја направиме достапна тековната листа.

Исто така, нема претпочитање на списокот. Првиот не значи најдобро, списокот е само случаен избор на најдобри универзитети што прифаќаат ИЕЛТС резултат толку низок како бендот 6 што може да го барате.

Подолу на списокот ќе се прикаже минималниот резултат за секој од деловите; Читање, пишување, слушање и зборување.

Список на 10 универзитети кои прифаќаат IELTS резултат 6 во Канада за додипломски студии.

 1. Колеџот Камосан
  Читање: 5.5
  Пишување: 5.5
  Говорење: 5.5
  Слушање: 5.5
  Општо: 6.0
 2. Универзитетот Чарлс Стурт
  Читање: 5.5
  Пишување: 5.5
  Говорење: 5.5
  Слушање: 5.5
  Општо: 6.0
 3. Универзитетот Конкордија
  Читање: 5.5
  Пишување: 5.5
  Говорење: 5.5
  Слушање: 5.5
  Општо: 6.0
 4. Колеџ за применети уметности и технологија
  Читање: 5.5
  Пишување: 5.5
  Говорење: 5.5
  Слушање: 5.5
  Општо: 6.0
 5. ХЕЦ Монтреал
  Читање: 6
  Пишување: 6
  Говорење: 6
  Слушање: 6
  Општо: 6.0
 6. Квантлен Политехничкиот универзитет
  Читање: 6
  Пишување: 6
  Говорење: 6
  Слушање: 6
  Општо: 6.0
 7. Нијагарски колеџ
  Читање: 5
  Пишување: 5
  Говорење: 5
  Слушање: 5
  Општо: 6.0
 8. Универзитет Ниписинг 6
  Читање: 6
  Пишување: 6
  Говорење: 6
  Слушање: 6
  Општо: 6.0
 9. Универзитет на Lethbridge
  Читање: 6
  Пишување: 6
  Говорење: 6
  Слушање: 6
  Општо: 6.0
 10. Универзитет Ванкувер Остров
  Читање: 5.5
  Пишување: 5.5
  Говорење: 5.5
  Слушање: 5.5
  Општо: 6.0

ЗАБЕЛЕШКА: Резултатите наведени за сесиите за читање, пишување, зборување и слушање се минималните резултати што се очекува да ги добиете на секоја од сесиите. Ако постигнете понизок резултат од тоа на која било од сесиите, тоа ги осудува другите.

Второ, ако постигнете токму тоа на сите сесии, можеби нема да можете да го достигнете генералниот резултат што исто така ќе ве дисквалификува, така што треба да постигнете повисок резултат на некои од сесиите за да можете да добиете доволно висок резултат воопшто .

Универзитети кои ја прифаќаат оценката 6 на ИЕЛТС во Канада за програма за постдипломски студии

 1. Универзитетот Канада Западот
 2. Универзитет Свети Мери, Канада
 3. Универзитетот Чарлс Стурт
 4. Колеџ Летбриџ
 5. Lambton College
 6. Фарли Дикинсон Универзитетот
 7. Северна колеџ
 8. Флеминг колеџ
 9. Колеџ Сент Клер

Забелешка: Минималниот резултат за секоја од сесиите овде е 5.5, така што треба да се обидете да постигнете над 5.5 поени во повеќето сесии за да се квалификувате.

Универзитети кои прифаќаат IELTS резултат 6 во Австралија за додипломски и постдипломски програми

 1. Универзитетот во Западна Австралија
  Општо: 6.0
 2. Универзитетот во Тасманија
  Општо: 6.0
 3. Универзитет Џејмс Кук
  Општо: 6.0
 4. Јужен Крст Универзитет
  Општо: 6.0
 5. Универзитет на Јужна Квинсленд
  Општо: 6.0
 6. Австралискиот национален универзитет
  Општо: 6.0
 7. Универзитетот во Квинсленд
  Општо: 6.0

Како што реков претходно, оваа листа на универзитети кои прифаќаат IELTS резултат 6 во Канада и Австралија не е исцрпена бидејќи има уште некои други универзитети кои не се прикажани овде. Ако претставувате институција на кое било од овие места и прифаќате оценка на ИЕЛТС од 6.0 и повеќе, тогаш слободно обратете ни се да се најдеме на оваа листа.

Препораки

Службеник за партнерство at Study Abroad Nations | Видете ги Моите други написи

Study Abroad NationsНапишавме стотици водичи кои им помогнаа на милиони студенти ширум светот. Можете да се поврзете со нас во секое време преку која било од нашите платформи за социјални медиуми или преку е-пошта.

2 коментари

 1. Добра вечер господине или маже. Helpубезно помогнете ми во списокот на училишта во Канада, земајќи вкупен опсег од 6.0 и 6.5 за магистерска програма.
  Можете исто така да ми испратите список на ефтини универзитети и како да аплицирате за магистерска програма во нивната институција, благодарам.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена